Sivut

lauantai 6. syyskuuta 2014

Siri Kolun toinen puoli.

PI Pelko Ihmisessä
Siri Kolu
285 s. 
2013
OtavaP
Tämä Siri Kolun kirja herätti kiinnostukseni vahvasti jo ilmestyessään, mutta silti se on jäänyt odottelemaan omaa hetkeään aina tähän saakka. Minulla on ihmiset, joiden kirjasuosituksiin luotan kuin vuoreen, ja yksi niistä on Rakkaudesta kirjoihin blogin Annika. <3 Annika oli lukenut tämän kirjan, tykästyen kovasti, ja niin minä sitten mietin että enhän minäkään voisi olla pitämättä.

PI: Pelko ihmisessä kertoo siitä, kuinka ihmiskuntaan vyöryy virus. PI-influenssa on valtaamassa maailmaa, ja se ylettyy myös Suomeen saakka. 16-vuotias Pilvi sairastuu, ja hänet eristetään muiden sairastuneiden kanssa Luolaan, eroon muista ihmisistä. Luolassa ei ole mahdollisuutta pitää yhteyttä muihin ihmisiin, ei edes puhelimella. Luolalaiset ovat siis eristyksissä. Samaan aikaan Pilvin veli Petri kaipaa Pilviä, muistelee yhteisiä hetkiä, ja yrittää saada kontaktin Pilviin, ja tytön ulos luolasta. Pilvin entinen poikaystävä Tuomas taas kehittelee omia suunnitelmiaan.

Olen tutustunut Siri Koluun oikeastaan aika hyvin. Olen lukenut hänen esikoisteoksensa Metsän pimeä, josta muistaakseni taisin pitääkin, ja lisäksi taannoin tutustuin ihanaan Me Rosvolat-sarjaan. Me Rosvolat valloitti sydämeni täysin. Tämä nuortenkirja taas on jotain aivan muuta, eikä se ainakaan vähennä kiinnostustani tähän viehättävään kirjailijaan.

Tämän tyyppisiä kirjoja on toki varmasti olemassakin, mutta mielestäni Kolu tuo silti kirjaan jotakin uutta. Hän on onnistunut luomaan vahvat henkilöt, joihin on helppo samaistua niin nuoren kuin vanhemmankin lukijan. PI: Pelko pimeässä onkin herättänyt kiinnostusta myös vanhemmissa lukijoissa, etenkin sellaisissa, joita kiinnostaa dystopiatyyppinen kirjallisuus. Sillä enhän ole kovin väärässä, jos sanon että tässä teoksessa on dystopiahenkisyyttä? Eihän tämä ihan nykypäivästä kerro? Olen niin huono genrettämisessä.

PI: Pelko ihmisessä saa tänä syksynä jatkoa. Olen ehdottoman kiinnostunut lukemaan tuon toisen osan, vaikka minulle ei olekaan selvää mitä siinä käsitellään. Jatkuuko Pilvin tarina, vai kerrotaanko kirjassa jostakusta muusta sairastuneesta? Täytynee ottaa selvää, tai ehkäpä antaa tulla ihan yllätyksenä.

Minulle Kolu on edelleen parhaimmillaan Me Rosvolat-kirjoissa, mutta eipä tämä paljoa sen taakse jää. Erittäin vahvaa nuortenkirjallisuutta, sanoo tämä aikuinen.

2 kommenttia:

  1. Kiva että Krista tykkäsit! Itsekin tykästyin tähän ja kakkososaa IP:tä odottelen jo. Huiman hyvä kirjailija tämä Siri Kolu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä sain kuulla että saan käsiini uusimman Me Rosvolat kirjan ihanalta ystävältä. <3 Kyllä on Siri Kolu niin mahtava että voi voi.

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!