Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Me Rosvolat, jipii!

Me Rosvolat ja ryöväriliitto 
Siri Kolu
252 s. 
2014
Otava


Olipa ihanaa saada käsiinsä suhteellisen tuoreeltaan tämä uusin Me Rosvolat kirja, siitä kiitos Kirsin kirjanurkan ihanaiselle Kirsille. <3 Otinkin sen käsiini melkein heti kun kirjan sain, en malttanut odottaa pidempään, sillä pidin taannoin lukemastani ensimmäisestä Me Rosvolat kirjasta niin paljon.

Tässä jo viidennessä Me Rosvolat kirjassa Viljan rosvokummitäti Kaija on menossa naimisiin, ja häät pidetään Lapissa. Häiden järjestämisessä on touhua ja tohinaa, mutta lisää pukkaa: Vilja ja rosvokumppanit jahtaavat viimeistä puuttuvaa vaakunatavua, jota tarvitaan vaakunakoodin purkamiseen ja Iso-Hemmin rosvousoppaan kokoamiseen. Muut rosvosuvut tekevät kaikkensa sekoittaakseen pakan, ja kaapatakseen lopulta vallan...

En tiedä oikein mitä sanoa. En haluaisi millään tyrmätä tätä kirjaa, koska pidän Siri Kolusta niin valtavasti, mutta minun täytyy se vain jossain määrin tehdä. Mutta se on toisaalta ihan pelkästään oma vikani. Miksi?

Me Rosvolat-kirjat täytyisi näköjään lukea järjestyksessä, jos haluaisi pysyä kärryillä. Minulta jäi välistä neljä kirjaa, ja se näyttää olevan aika paljon, mitä tulee tarinan ymmärtämiseen. Välillä tuntui siltä, kuin olisin ollut lukemassa sisäpiiri vitseistä koottua kirjaa. En enää tuntenut läheskään kaikkia kirjan hahmoista, ja koko vaakunakoodin purkaminenkin oli aika uutta.

Mutta en halua teilata koko kirjaa, nimittäin oli tässä sitä tuttua, ihanaa Me Rosvolat menoa. Oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä mukana meinannut pysyä. Oli sitä ihanaa Siri Kolua. Mutta kuten sanottu, minun olisi pitänyt kärsivällisesti lukea kirjat järjestyksessä, niin olisin pysynyt mukana tarinassa. Oma vika.


Odotan kovasti Me Rosvolat-elokuvaa, ja sitä, kun Rosvolat saapuvat ensi keväänä Joensuun kaupunginteatteriin.

2 kommenttia:

  1. Meillekin tuli tämä. Hyvä tietää että on selvästi etenevä sarja, taidan siis kokeilla alkupäätä ensin. Kuopushan tuota "luki" suoraan tätäkin jo tänään ihan sujuvasti :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla alkupäätä ensin, minua ainakin kovasti sytytti ensimmäinen Me Rosvolat kirja! Ehdottomasti lukulistalla on koko sarja. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!