lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ally O'Brien: Agentti

Agenti
Ally O'Brien
Suomennos Lotta Toivanen
383 s. 
2010

Aloitin hömppäteemaviikon vähän erilaisella hömpällä, Ally O'Brienin Agentissa oli nimittäin mukana roppakaupalla myös vauhtia ja jännitystä.

Agentti kertoo Tess Drakesta, joka kirjan nimestä huolimatta ole salapoliisiagentti. Hän on menestyvä lontoolainen kirja-agentti joka joutuu jokaisella elämän alueellaan kimurantteihin tilanteisiin. Suhde naimisissa olevaan mieheen muuttuu kun Tess menee sanomaan vääriä asioita, haave oman firman perustamisesta horjuu ja kaiken lisäksi häntä syytetään pomonsa seksiin liittyvästä murhasta. Miten Tess onnistuu ratkomaan nämä kaikki asiat?

En päässyt Agentissa vauhtiin ihan heti, meni muutama kymmenen sivua ennen kuin tapahtumat koukuttivat minut kokonaan. Sitten mentiinkin, varsinkin loppu oli erittäin hyvä.

Agentti on hyvä sekoitus dekkaria ja chick litiä, siitä löytyy niin toimintaa kuin Bridget Jonesmaista hupsutteluakin. Tess Drake on hyvin luotu hahmo, ja kieltämättä hänessä löytyy yhtäläisiä piirteitä Bridgetin kanssa (muutakin kuin se, että molemmat ovat kirjallisuusalalla töissä).

Kirjassa on ihastuttavaa myös Tessin usko erästä asiakastaan kohtaan, joka on kirjoittanut kirjan joka ei myy hyvin. Tess kuitenkin on ihastunut kirjaan, ja on päättänyt että siitä tehdään elokuva johon Tom Cruise olisi täydellinen päätähti. Mutta miten saada idea läpi Cruiselle kun Cruisen agentti on Tessin vihollinen?

Ally O'Brienia ei muuten ole olemassakaan. Nimimerkin takana on kaksi miestä!

+ + + ½

Hömppäteemaviikolleni tekee hyvää bonusta myös se, että tänään Ava esittää Bridget Jones - elämä jatkuu elokuvan. Nautin siitä täysin siemauksin aivan varmasti!

5 kommenttia:

 1. Tämän voisi lukea joskus hömppänälän iskiessä. Kuulostaa sopivasti hieman erilaiselta kuin chick lit yleensä. Seuraavan hömppäkirja on kuitenkin ehdottomasti sinulta saamani haastekirja, vaikka en sitä vielä kirjastosta ole ehtinyt hakea. Tämän viikon kirjastoreissulla reppu oli jo muutenkin uhkaavan täynnä ja painava, koska lainasin kirjoja lukumaratonia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että tartut siihen Kinsellaan. :) Agenttiakin suosittelen, vähän erilaista hömppää tosiaan.

   Ai sulla on lukumaraton tulossa? Innolla jään odottamaan. :)

   Poista
  2. Tämä sinun hömppäteemaviikkosi on kiva. Hömppä tekee hyvää. :)

   Minullakin on mietinnässä pitää ensi kertaa 24 h lukumaraton. Katsotaan uskaltaudunko. 12 h lukumaraton oli hyvä kokemus mutta lukuhalut menivät sen jälkeen joksikin aikaa. Annamille hyvää lukumaratonia! :)

   Poista
  3. Joo lukumaraton pitäisi tämän kuun aikana pitää. Tarkka ajankohta ei ole vielä täysin päätetty, koska saatan joutua siirtämään maratonia alkuperäisestä suunnitellusta ajankohdasta hieman eteenpäin, mutta kirjoja olen valinnut ja lainannut jo. :) Kiitoksia Pihi nainen. Saa nähdä, millainen kokemus ensimmäinen lukumaraton, koska en ole vielä edes harjoitellut puolimaratonilla. Heti ajattelin ahneesti kokomaratonia yrittää. :)

   Poista
  4. Hömppä tosiaan tekee hyvää aina välillä, ja varsinkin kesä on aika hyvää aikaa hömpälle. :)

   Itsekin olen miettinyt lukumaratonia kesän aikana, ehkä heinäkuussa olisi sopiva aika. Täytyi ihan kysellä jo tuossa vähän aikaa sitten että saako sen aikana nukkua. :D

   Hyvää maratonia Annami, seuraan innolla. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!