sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Juha Vuorinen: Kristianin teinivuodet

Kristianin teinivuodet
Juha Vuorinen
254 s. 
2007 
Diktaattori kustannus

Tämä päivä onkin mennyt lähes kokonaan lukiessa. Välillä ulkona paarmojen pisteltävänä, ja välillä sisällä sohvannurkassa. Tulostakin on saatu aikaan, sainhan Maria Syvälän Lähdön luettua loppuun ja nyt muutamassa tunnissa luettua hauskana välipalana Vuorisen Kristianin teinivuodet.

Kristianin teinivuodet on jatkoa Juoppohullun päiväkirjojen Kristianista kertovan "sivusarjan" (en millään muista nyt englanninkielistä termiä, minua saa muistuttaa asiasta) toinen osa. Siinä missä Kristianin nuoruusvuodet kertoi nimensä mukaisesti Kristianin lapsuus- ja nuoruusvuosista, mennään tässä osassa nyt vuoteen 1984, ja Kristian on 16-vuotias.

Nuori Kristian on rakastunut korviaan myöten Memmuun - joka Kristianin kauhuksi kertoo lähtevänsä vaihto-oppilaaksi Amerikkaan! Miten käy nuoren rakkauden? Myös peruskoulun jälkeinen elämä koittaa, ja valita täytyisi tehdä, mihin nuori mies tiensä suuntaa... löytääkö Kristian paikkansa maailmassa, ja miten tutustuminen Juoppohullun päiväkirjojen Pikku-Juhaan tapahtuukaan?

Nauroin ääneen monta kertaa kun luin tätä kirjaa. Juha Vuorinen osaa huumorin, ja varmasti tietää sen. Niin kuin olen moneen kertaan kertonut, Kristian on Juoppiksistakin suosikkihahmoni, ja näistä Kristianista kertovista kirjoista juuri nämä teinivuodet ovat suosikkini. Tapahtumat ovat yksinkertaisesti hauskasti kuvattuja, ja dialogit toimivia ja naurattavia.

Juha Vuorisesta ei juurikaan kirjoiteta blogeista, johtuneekohan siitä että kirjat ovat hyvin kevyttä - eikä niistä kieltämättä hirveästi sanottavaa ole. Tapanani on kuitenkin blogata kaikki lukemani kirjat, joten tämäkään ei muodosta poikkeusta. Tästäkään kirjasta en löytänyt internetin ihmemaailmasta yhtään merkintää.

+ + + + ½

1 kommentti:

  1. Olen lukenut Juoppohullun päiväkirjan (sen ekan kirjan) joskus aikoja sitten, kun se julkaistiin. Silloin en vissiin pitänyt vielä kirjablogia. Muita Vuorisen kirjoja en ole lukenut.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!