torstai 7. toukokuuta 2015

Blake Crouch: Wayward Pines: Ei pakotietä

Wayward Pines: Ei pakotietä
Blake Crouch
Suomentanut Ilkka Rekiaro
330 s. 
2015
Tammi
Arvostelukappale


Kun avasin kirjapaketin, en arvannutkaan millaisen herkun se pitää sisällään. Tämä Blake Crouchin kirja olisi saattanut lipua ohitseni ilman yllätyspakettia, kiitos siitä kustantajalle! En ollut edes nähnyt kirjan perusteella tehdyn tv-sarjan mainoksia, joten tämä oli aivan uusi tuttavuus. Ystäväni kehuttua kirjaa päätin lukea sen mitä pikimmiten, ja aiaiai! Mitä sainkaan!

Salaisen palvelun agentti Ethan Burke matkustaa Wayward Pinesin pikkukaupunkiin etsimään kadonneita työtovereitaan, ja joutuu rajuun onnettomuuteen. Tultuaan sairaalassa tajuihinsa hän huomaa että hänen tavaransa ovat kadonneet, eikä niitä tunnu löytyvän millään. Kukaan kaupungissa ei myöskään tunnu uskovan kuka hän on. Tilannetta ei helpota yhtään se, ettei Ethan saa yhteyttä kehenkään kaupungin ulkopuolella. Pikku hiljaa Ethanille alkaa selvitä, ettei Wayward Pines todellakaan ole mikään aivan tavallinen pikkukaupunki...

Nyt olen löytänyt jotain suurta. Jotain mahtavaa. Ja nyt on jotain mitä odottaa! Nimittäin aion ehdottomasti kääntää television Fox-kanavalle torstaina 14.5 kello 21.55, jolloin Waysward Pines alkaa tv-sarjana. Nimittäin, tämän kirjan perusteella luulen, että tästä saisi todella herkullisen tv-sarjan.

En tavallisesti katso tämän kaltaisia sarjoja, jotenkin pidän enemmän sellaisista hyvän mielen viihdesarjoista. Joskus täytyy kuitenkin mennä pois mukavuusalueeltaan, ja niin aion mennä ensi viikollakin. Ja toivon todella, että sarja olisi kirjan arvoinen!

Sillä kirja on, kuten sanoin, todella mahtava. Minulle tuli yksi teos tästä mieleen: Stephen Kingin Kuvun alla. Jotain samaa tässä menossa on, vaikkakin Wayward Pines eteneekin paljon vauhdikkaammin kuin Kuvun alla. Varsinkin kirjan loppupuolella meno on todella vauhdikasta. Ja minähän rakastuin Kingiin Kuvun alla teoksen perusteella, joten voitte vain arvata kuinka paljon minä tästäkin kirjasta pidin.

Yksi näitä kahta kirjaa yhdistävistä tekijöistä on tietenkin suomentaja. Suomentaja molemmissa kirjoissa on mahtava Ilkka Rekiaro, jonka kynänjäljestä olen pitänyt jokaisessa kirjassa, jonka hänen kääntämänään olen lukenut. Tuolla miehellä on kyllä kirjoittamisen taito hallussa, ja uskon että hän osaa jäljitellä kirjailjian omaa tyyliä loistavasti.

Haluaisin kovasti kertoa kirjasta vaikka mitä - mutta enpäs kerrokaan! En tietenkään. Sen voin kuitenkin luvata, että kirjan lukeville, ja sarjaa katsoville on luvassa yllätystä jos jonkinmoista - ja suuria sellaisia! Itse ainakin yllätyin monta kertaa kirjaa lukiessani, ja taisinpa lähes hihkaista ääneenkin jonkin kerran. Niin taitavasti juoni on kudottu.

Eli kanavat Foxille ensi viikolla - sitä ennen ehtii vielä tämän kirjan hyvin lukea! Waywarrd Pinesille muuten tulee jatkoa kirjan muodossa elokuussa, mitenhän sinne saakka jaksaa odottaa....

7 kommenttia:

 1. Täällä toinen fani ilmoittautuu! :)

  VastaaPoista
 2. Tästä kirjasta on tosiaan hankala puhua mitään niille, jotka eivät ole sitä vielä lukeneet. Mutta oli tosiaan mahtava loppuosa. Ja sen enempää spoilaamatta voin sanoa, että sen kolmannen ja viimeisen kirjan loppu oli myös mahtava.

  Tuli myös Kuvun Alla vahvasti mieleen. Wayward Pines voisi hyvin olla Kingin kuvailema pikkukaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla että jatkokin on hyvää!

   Kuvun alla tuli kyllä mieleen, Kingin henkeä oli vahvasti mukana. Mulla ei vielä kovin kauaa ole Kuvun alla lukemisesta, niin oli mielessä aika tarkasti.

   Poista
 3. Minulla on tämä juuri kesken ja onpahan vauhdikas mutta myös aika ahdistava! Hyvältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Jenni! Mulla on tapana eläytyä tapahtumiin ja päähenkilöön, niin kylläpä ahdisti Ethanin puolesta! Mutta hyvä oli silti. <3

   Poista
 4. Oijoi, ennakkopöhinät ja kirjailijan kiitokset viittaavat Twin Peaksiin ja nyt sitten viittauksia Kingiin ja Kuvun alla -teokseen!!! TP on ikisuosikkini ja samoin King, sattuupa vielä niin sopivasti, että Kuvun alla on seuraavaksi vuorossa King-lukujärjestyksessäni :)

  Tykkäsin kyllä tästä Wayward Pines -sarjan aloitusosasta, mutta en voi sanoa rakastuneeni. Jäin kaipaamaan vielä enemmän piinaavaa tunnelmaa ja jännitystä, nyt lukukokemus oli aavistuksen verran laimeampi mitä tarinalta sopi odottaa. Mutta mahtavan kiero juoni tässä on ja mielenkiintoisia henkilöitä! Ehkä sitä huippuunsa kohoavaa jännitystä on luvassa seuraavissa osissa, aion joka tapauksessa ottaa selvää mitä Burkelle jatkossa tapahtuu, niin kirjoissa kuin tv:nkin puolella :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!