sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Helen Fielding: Bridget Jones - elämäni sinkkuna

Yksi joululomakirjoistani oli Bridget Jones, joka onkin sopivan kevyttä lukemista näin joulun aikaan. Sainkin sen luettua nopeasti, tosin aloittelin jo ennen joululomalle lähtemistä.

Kuinkahan monta kertaa olen tämänkin kirjan lukenut? Varmaan viidesti, huomaa esimerkiksi siitä että jotkut kohdat osaa melkein ulkoa. Ja juoni on tietenkin enemmän kuin tuttu, olenhan tietenkin nähnyt elokuvatkin. Kirjana on kuitenkin parempi, niinkuin aika usein.

Niille, joille kyseinen kirja ei jostain syystä ole lainkaan tuttu:

Bridget Jonesista siis ehkä lähti käsite chic lit, ennenkaikkea naisille suunnattu sinkkukirjallisuus. Vähän höpsöä, hauskaa, shoppailuun, miehiin, deittailuun ja Bridgetin tapauksessa painon pudotukseen liittyvää tekstiä.

Bridget on kolmissakymmenissä, ja on kirjan alussa inhoamassaan työpaikassa ja rakastunut pomoonsa. Vajaaseen neljäänsataan sivuun kuitenkin mahtuu siis reilusti rakkautta, painonheilahteluita, mielialan vaihdoksia, alkoholi- tupakka- ja kalorimäärien laskemista ja pohtimista siitä mitä täytyisi tehdä kun äidin suhde elämä on vilkkaampaa kuin oma.

Yök. Uuden vuden ensimmäinen päivä on ollut kauhea. On vaikea uskoa, että aloitan vuoden taas kerran yhden hengen sängyssä vanhempieni luona. Se on liian nöyryyttävää tässä iässä. Mahtavatkohan äiti ja isä haistaa, jos puhallan savun ikkunasta ulos?

Rrrrakastan tätä kirjaa, oli ihana aloittaa joulu tällä! Arvosanaksi siis annan

täyden kympin. 

Hyvää joulua kaikille, ja toivottavasti paketista löytyy ihania kirjoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!