lauantai 13. huhtikuuta 2013

Joensuun kaupunginteatterin näytelmä Munaako herra ministeri.

Lauantai iltapäiväni kului erittäin viihdyttävissä merkeissä, sillä kävin nauttimassa jälleen kerran hyvin osaavista roolisuorituksista Joensuun kaupunginteatterissa. Tänään näytelmä jota kävin katsomassa oli farssi, nimeltään Munaako herra ministeri. Olin tuttavaltani kuullut että näytelmä olisi hauska, ja siinä saisi nauraa, ja minähän kyllä nauroinkin.

Juonta ainakin riitti. Näytelmä alkoi siitä kun elinkeinoministeri Reino Viljanen  viettää romanttista iltaa Jane Virran, oppositiopuolue sihteerin kanssa hotelli Vaakunan sviitissä numero 648 vaikka Viljasen pitäisi olla eduskunnassa pohtimassa välikysymystä. Sviitistä löytyy yhtäkkiä miehen ruumis, jääneenä ikkunan väliin. Apuun hälytetään ministeri Viljasen sihteeri, Jukka-Pekka Petäjä, ja paikalla nähdään myös usein hotellin johtajaa sekä huonepalvelun tarjoilijaa. Ruumiista ja sen kätkemisestä (löytymisestä olisi seurannut liian monia kysymyksiä) seuraa kasa hulvattomia tapahtumia, joille yleisö nauroi vatsa kippurassa.

Käsikirjoitus oli brittiläistä perää, tekijä on Ray Cooney. Käsikirjoitus on erinomainen, ja suomennuksessakin on tehty hyviä jippoja koska mukaan on saatu Kataista, Urpilaista ja Paavo Väyrystä. Omat suosikkini hahmoista olivat Jukka-Pekka Petäjä (Markku Maasilta) sekä huonepalvelun tarjoilija Paavo Väyrynen (Seppo Timonen), mutta kaikki näyttelijät irrottelivat todella hauskasti.

Kyllä Joensuussa osataan!

++++

1 kommentti:

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!