tiistai 16. huhtikuuta 2013

Taina Latvala: Arvostelukappale

Arvostelukappale
Taina Latvala
188 s.
2007
WSOY


En ole pitkään aikaan lukenut novelleja, joten ajattelin nyt kokeilla niitä Taina Latvalan Arvostelukappaleen muodossa. Jotenkin lukufiilikseni oli kirjaa lukiessa hakusessa, joten ihan hyväkin että kyseessä olivat lyhyet novellit.

Arvostelukappale on siis lyhyistä novelleista koostuva, mutta kuitenkin jollain tapaa yhtenäinen nuoren tytön kasvukertomus lapsesta aikuiseksi. Novelleissa tyttö kaipaa kuollutta, ennen kuolemaansa alkoholisoitunutta isäänsä, ja vaeltaa suhteesta suhteeseen. Hahmot ovat sinänsä ihan mielenkiintoisia ja hauskoja, ja ne tuovat oman lisänsä kirjaan.

Sain idean tämän lainaamiseen ihan kannen ja nimen perusteella. Olen kyllä ehkä kuullut siitä aiemminkin, ja onhan tätä blogeissakin luettu. Itse en hirveästi kirjasta pitänyt, ehkä siksi etten ole mikään suuri novellejen ystävä eikä niitä tule kovin paljon luettua.

Päähenkilö oli kyllä mielenkiintoinen, ja poukkoilut miesmaailmassa olivat ihan mukavia. Kuitenkin siitä huolimatta kirja jätti mitäänsanomattoman olon, ja loppu menikin vähän harppomalla että milloinkahan tämä loppuu.

Että juu, ei ihan minun juttuni tälläkertaa.

++

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!