lauantai 13. huhtikuuta 2013

Virve Sammalkorpi: Sinkkuleikki

Sinkkuleikki
Virve Sammalkorpi
199 s. 
2000
Karisto


Tänään on ollut kevyt päivä, hauskaa teatteria edusti Munaako herra ministeri josta jo kirjoitin, ja vastaavasti kevyttä sinkkukirjallisuutta edustaa Virve Sammalkorven chick lit kirja Sinkkuleikki.

Päivi on ihan niin kuin kuka tahansa 31 vuotias nainen. Naimisissa onnellisesti hyvän miehen kanssa jota rakastaa - vai rakastaako? Aviomies Ville on muodostunut tärkeäksi ihmiseksi, rakkaaksi, ja lähimmäksi ystäväksi, mutta jokin on silti jumittunut paikoilleen. Niinpä Päivi päättää ottaa aikalisän ja muuttaa asumaan muualle. Hän löytää pienen yksiön Hikipään, vanhemman kirjallisuuden tutkijan, charmantin miehen vuokralaisena.

Kevät tuoksuu toivolta, kirjoitin käsikirjoitukseeni. Siihen tekstintekeleeseen, johon en saanut muotoa, vaikka kuinka hikoilin sen kimpussa työpäivien jälkeen. Kaisa ja Mervi olivat alkaneet kutsua minua runotytöksi, mistä minä en pitänyt lainkaan. Rujo tyttö olisi kuvannut minua paremmin.

Päivi seikkailee Helsingin yöelämässä, ja hänen elämässään riittää Pekkoja, Seppoja, Jareja ja Hannuja. Mutta yksi ravistelee häntä kunnolla - Hikipään pojanpoika Arto. Mutta mikä Arto loppujen lopuksi on miehiään? Kannattaako häntä odottaa? Päivin kuvioissa pyörii myös Matti, joka on palavan rakastunut Päiviin, mutta Päivi tuntuu pitävän Mattia vuoteenlämmittäjänään vain tavan vuoksi.

Hahmona Päivi on raivostuttava, suoraan sanottuna. Hän kohtelee muita hahmoja, kuten esimerkiksi Villeä ja Mattia ihan miten haluaa, ja nämä kaksi miestä saavatkin täydet sympatiani. Päivi taas sai minut raivon partaalle.

Takakannessa sanotaan että Suomi on viimeinkin saanut oman Bridget Jonesinsa. Vähän liioiteltua, sanoisin. Ehkä tämä on ensimmäisiä chick lit kirjoja Suomessa, mutta tasoltaan tämä on kaukana Bridgetistä. Muutenkin, Päivistä puuttuu Bridgetin sympaattisuus ja ihanuus.

Kirja ei varsinaisesti mikään hirveän hyvä ole. Tunteita hahmot herättävät, suuria sellaisia, ja se on tietenkin aina hyvä. Kieli ei ole kökköä, mutta ei sitä voi alkaa kehuakaan. Voisi melkein sanoa että aika mitäänsanomaton kirja. En oikein uskalla lähteä suosittelemaan kenellekään - paitsi sellaisille jotka haluavat hirveästi lukea kaiken chick litin mitä on olemassa.

Nyt tarvitsen oikeasti jotain hyvää luettavaa!

++

4 kommenttia:

 1. Itselleni tämä oli jossain vaiheessa tärkeä kirja, ja tosiaan luin se silloin ilmestymisensä aikaan. Näin tämän kyllä erityisen hauskana kirjana silloin aikoinaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä tavallaan ihan hauska oli, jotenkin mua vaan ärsytti suuresti tuo Päivin hahmo. :)

   Poista
 2. kirjan asiat koskettavat, jos itse on omassa elämässään samassa tilassa kuin kirjan päähenkilö on, antaisin arvosanaksi 9+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on monia lukijoita ja monia mielipiteitä. :) Varmasti kirja koskettaa jos on oma elämäntilanne samanlainen. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!