torstai 30. huhtikuuta 2015

Pari kirjaa perheen pienimmille

Hyvää vappuaattoa, lukutoukat! Kovin näyttää sää ainakin täällä Joensuussa harmaalta, ellei jopa valkoiselta. Eilen tuiskutti lunta ja räntää, ja maa on vieläkin vähän valkea. Ja taitaapa tuolla parhaillaankin jotain valkeaa sataa... Toivottavasti sää kuitenkin muuttuisi vielä kirkkaammaksi, vaikka aionkin vapun viettää rauhallisesti sisätiloissa. Muiden juhlijoiden puolesta kuitenkin toivon aurinkoa.


Vappua en tosiaan pahemmin juhli, mutta viikonloppuna on juhlaa tiedossa. Matkustamme vanhempieni kanssa Raumalle, jossa sunnuntaina vietetään siskoni tyttären ristiäisiä. Pienen prinsessan, jonka kummi minusta tulee! Tämä kummius on saanut minut kummasti kiinnostumaan lastenkirjoista, myös noille aivan perheen pienimmille suunnatuista.

Pyysin Lastenkeskukselta vinkkiä, mitkä olisivat mukavia kirjoja pikkuiselle luettavaksi, ja sainkin iloiseksi yllätykseksi paketin, jossa oli kolme mukavaa kirjaa. Nyt ajattelin esitellä niistä kaksi.

Kukkuu
Giuliano Ferri
Suomeksi riimitellyt Maisa Tonteri
2015 
Lasten keskus

Kukkuu on aivan ihastuttava kirja!

Se pitää sisällään erilaisia eläimiä, kuten pöllö, possu, siili ja kissa. Jokaisella aukeamalla on pieni riimiruno - joka on valloittava! - sekä kurkistusluukkujen takana oleva eläimen kuva. Eläimet ovat mukavasti piirretty, ja luulenpa vaan, että nuo kurkistusluukut ovat pienten mielestä aika kiva juttu.

Kirjan loppu on mielestäni valloittava. Viimeisen aukeaman runo kuuluu:

Kukahan on piilossa, pikku käden takana?
Näkyy silmät, nenä suu, 
meidän ........, kukas muu!
Kukkuu! 

Käsien takana kurkistusluukussa on pikkuisen heijastavaa materiaalia, ikään kuin peiliä. Tämä on varmasti myös lasten mielestä hauska yksityiskohta.

Vaikka kummityttöni on vasta parin kuukauden ikäinen, eikä välttämättä tajua kirjojen hienoutta ihan vielä, meinaa kummitäti tietenkin lukea hänelle heti. Hänelle tietenkin luetaan kotonakin, ja meinaanpa antaa nämä kirjat heille kotiin luettavaksi, minä kun valitettavasti en Raumalle ihan joka viikonloppu lukemaan pääse. Mutta onneksi näemme silti usein. <3

Uskon, että niin pienikin tästä kirjasta innostuu, ja saanpa reissulla mielipiteen myös 4-vuotiaalta pikku prinssiltä, jonka kyllä uskon myös tästä kirjasta pitävän.

Halataan
Leslie Patricelli 
Suomentanut Tuuli-Maaria Rauta
2012 
Lasten keskus

Halataan on niin ikään pienimmille suunnattu, pahvinen kirja. Siinä mennään ehkä enemmänkin kuvituksen avulla, joka on kerta kaikkiaan ihanaa.

Nimensä mukaan kirjassa puhutaan halimisesta, joka on ihana teema pikkuisen kirjalle. Sillä halaaminen on tärkeää, niin pienelle kuin suuremmallekin ihmiselle! Kirjassa puhutaan pienistä haleista, rutistuksesta, ilmaan heittämisestä ja pusuista.

Kirjaa lukiessa vanhemmat, tai tässä tapauksessa kummitäti, voi pikkuisen kanssa testailla erilisia haleja ja pusuja. Voi että miten odotankaan, että pääsen pusuttelemaan pientä kummityttöäni, jonka olen nähnyt ainoastaan kuvissa - ja joka on valloittava tyyppi! <3 Tämä kirja on kuin tehty yhteisiä hetkiämme varten!

Molemmat näistä kirjoista ovat mielestäni todella ihania kirjoja pikkuisille, ja miksei vähän vanhemmillekin. Itse ainakin aion lukea näitä myös tuolla neljävuotiaalle pikku prinssille, jonka uskon varsinkin tuosta Kukkuu kirjasta pitävän.

Lukutoukka kiittää Lasten keskusta kirjoista, nämä ilahduttavat paitsi minua, myös pikku tyyppejä!

2 kommenttia:

  1. Halataan-kirja kuulostaa tarkoitetulta juuri meidän 87-senttiselle halikoneelle! Puolitoistavuotias oman viehätysvoimansa tajunnut tyyppi ei rakasta mitään nnin paljon kuin halaamista. Hyvä, että on kirjoja näille halailijoillekin.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä, ja kirjat osuvilta kohderyhmään :-) Upeaa, että luet pienille. Sillä on ihan varmasti suuri vaikutus, monessa mielessä.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!