keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Mervi Heikkilä ja Jussi Matilainen: Kummajaisten kylä

Kummajaisten kylä
Mervi Heikkilä ja Jussi Matilainen
Kuvittanut Miranda Koskinen
139 s. 
2014
Haamu kustannus
Arvostelukappale


Hyllyssäni on jo jonkin aikaa odottanut Haamu kustantamon minulle lähettämä Kummajaisten kylä, jossa on jo todella houkuttelevan näköinen kansikin. Nyt tuli sopiva hetki matkata tuonne kylään - ja täytyy todeta että matka oli todella miellyttävä.

Sara, Sampo ja Niko ystävineen käyvät kuudetta luokkaa, ja viettävät tavallista arkea aivan tavallisessa Korpikylässä. Vaan onko Korpikylä sittenkään aivan tavallinen kylä? Siellä asuvat keijukaiset, kummitukset, velhot ja vampyyrit, tai ainakin siltä tuntuu. Ystävykset kohtaavat reissuillaan kaikkea muutakin eriskummallista - ja ei, Korpikylä ei ihan tavallinen kylä olekaan.

Kummajaisten kylä on mitä mainioin kirja. En ole aivan varma minkä ikäisille Kummajaisten kylä on suunnattu, mutta se on selvää, että sitä voivat lukea monen ikäiset. Kuvituksensa ansioista siitä varmasti pitävät nuoremmatkin, mutta jännittävien elementtiensä vuoksi myös nuoret varmasti pitävät kirjasta. Ja kyllä se aikuisellekin hyvin maistui!

Kummajaisten kylä on pieni romaani, mutta se on silti katkottu tarinoihin. Tarinoihin, jotka käsittelevät Saran ja ystävien erilaisia seikkailuja. Tarinoissa kuitenkin henkilöt pysyvät samoina, ja ne on sidottu toisiinsa, joten novellikokoelmana kirjaa en kuitenkaan pitäisi. Tarinat kuitenkin tuovat kirjaan sen ominaisuuden, että kirjaa voi lukea helposti pienemmissä pätkissä kokemuksen häiriintymättä.

Miranda Koskisen kuvitus tuo kirjaan oman, ihastuttavan lisänsä. Hän on saanut kuvituksen osumaan hyvin yhteen tarinoiden kanssa, ja taidokkaasti tehdyt kuvat sopivat hyvin tekstin väliin. Erityisesti minua miellyttää kansikuva, joka on lumoava.

Mervi Heikkilän ja Jussi Matilaisen yhteistyö toimii kirjassa todella hyvin: he ovat saaneet aikaan sopivasti jännittävän, muttei kuitenkaan liian pelottavan kirjan. Kummajaisten kylässä ei ole pelkkää jännitystä, vaan siihen on myös saatu mukaan päähenkilöiden ystävyyttä ja ihastumisia. Näiltä kirjailijoilta haluan lukea lisää!

1 kommentti:

  1. Oi joi, sain tämän juuri postissa ja kyllä kutkuttaa päästä lukemaan tällaista vähän erilaista nuortenkirjallisuutta. :)

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!