tiistai 21. heinäkuuta 2015

Naistenviikko: Jenni Pääskysaari: Tyttö sinä olet...

Tyttö sinä olet...
Jenni Pääskysaari
Kuvitus Nana Sjöblom
140 s. 
2015
Otava
Lainattu tutultaSatuin eilen saamaan käsiini Jenni Pääskysaaren kirjan Tyttö sinä olet... josta olen kuullut paljon, monesta paikasta. Kirja on houkutellut minua, varovasti, mutten ole tullut hankkineeksi sitä itselleni. Eilen sain kirjan lainaan, ja keksin: tässä on täydellinen kirja naistenviikolle. Luin sen heti, yhdeltä istumalta, ahmien.

Tyttö sinä olet... on voimakirja jokaiselle tytölle. Vaikka kirja on suunnattu nuorille naisille ja tytöille, se on mahtava voimakirja kaiken ikäisille naisille. Se sisältää kaikki ne asiat, jotka jokaisen tytön ja naisen tulisi elämänsä aikana kuulla, mutta kaikki eivät niitä kuule. Tai kuulevat liian harvoin. Mutta! Kuten fiksu miespuolinen toverini huomautti, tätä voivat varmasti lukea myös pojat ja miehet. He vain vaihtavat tytön tilalle pojan.

Pitkään aikaan en ole saanut näin hyvää ja voimakasta oloa mistään kirjasta. Joskus sellainen olo tulee kun on lukemassa oikein hyvää kirjaa, ja kyllä, sellainen on myös Tyttö sinä olet. Jenni Pääskysaari kirjoittaa tytöille ja naisille tavalla, josta jokainen saa hyvän mielen. Se kannustaa ajattelemaan "Hei, mä olenkin ihan hyvä. Just tällaisena kuin olen!"

Pidän Jenni Pääskysaaresta todella paljon. Hän on tullut tutuksi juontajana telkkarissa, viimeksi olen tainnut häntä katsoa Pop'n'roll viihdeohjelmassa. Hän oli siinäkin ihana, niin energinen ja iloinen! Toivoisinkin että hänestä tulisi trendijuttu, jota nähtäisiin ohjelmissa enemmän. Tämä, mitä Pääskysaari tekee tytöille tällä kirjalla, on mahtavaa: hän antaa tytöille voimaa. Minä ainakin sain tästä voimia.

Pääskysaaren tekstin lomassa on julkkisten kertomuksia työstään ja elämästään naisena. Ne ovat hyviä pätkiä, erityisesti minuun teki vaikutuksen Iina ja Minka Kuustosen kertomus sisaruudesta. He ovat todella läheiset siskokset, ja se toi mieleen omat sisarussuhteeni, jotka ovat mahtavat. Se, että kirjassa oli mainittu myös Malala, oli todella hienoa.

Tekstin lomassa on myös Nana Sjöblomin piirtämiä kuvia. Ne sopivat kirjaan täydellisesti, ne ovat hauskoja, osuvia, silmää miellyttäviä. Ne tekevät tästä kirjasta täydellisen.

Jokaisen naisen, ikään katsomatta, tulisi lukea tämä kirja. Se antaa kaikille jotain, olen siitä varma. Varsinkin silloin, kun olo tuntuu pahalta, ehkä arvottomaltakin, tämä kirja on paikallaan. Jenni Pääskysaari tsemppaa lukijan luottamaan itseensä. Tyttö sinä olet... on myös ajaton kirja, joka toimii varmasti vielä vuosien päästäkin. Siksi minä päätin, että ostan kirjan kummitytölleni, joka ei ole vielä vuottakaan, mutta joka voi nauttia näistä ohjeista kun kasvaa ihanaksi isoksi tytöksi.

Viisi tähteä, ei yhtään vähempää. Voiko antaa enemmän?

9 kommenttia:

 1. Tämä kirja alkoi nyt kiinnostaa toden teolla. Itsetunnon vahvistus ei ole koskaan pahitteeksi. Tämä meni nyt lukulistalle että heilahti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutar, todellakin! Vaikka kirja on suunnattu nuorille tytöille, niin kyllä tämä on todella hyvää luettavaa vanhemmillekin!

   Poista
 2. Ihana, maailman fiksuin feministinalku 11.v serkkutyttöni haluaisi lukea tämän kirjan. Minäkin haluaisin. Menee myös "hanki kummitytölle" -listaan. Ihanaa, että tälläinen kirja on vihdoinkin tehty!! Hienosti kirjoitettu postaus! 😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samakuu, serkkutyttösi varmasti pitää kirjasta, ja uskoisin että sinäkin pidät. Tällaiselle kirjalle todella on paikkansa, koska niin kuin olen sanonut, tämä käy minkä ikäiselle naiselle tahansa, ihan nuoresta tytöstä vanhukseen. Voin kuvitella miten vaikkapa mummini pitäisi tästä kirjasta! Ja kiitos <3

   Poista
 3. Oi, tää kuulostaa todella ihanalta! Pakko hankkia jossain vaiheessa käsiini! Ja toi kansikin on aivan ihana! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, tämä on kyllä sellainen kirja, että minunkin pitää ostaa tämä omaksi. Eikä edes maksa kovin paljon, tämä joka minulla oli lainassa, oli maksanut vajaat 20 euroa! On hintansa väärti. <3

   Poista
 4. Minunkin kummityttöni on vasta alle vuoden, mutta voisikohan tämän hankkia jo nyt... Ainakin aion nyt lukea tämän itse! Tästä postauksestasikin tuli niin hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, minä ainakin ajattelin ettei tämä kirja vanhene, joten voin ihan hyvin pikku Minjalle hankkia jo kirjan. :) Mutta ainakin kannattaa tämä lukea itse, sillä tämä antaa paljon. Ja voi kiitos, aina on mukava tuottaa hyvää mieltä. <3

   Poista
  2. Kyllä kannatti lukea, todella mainio teos tämä!

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!