maanantai 6. heinäkuuta 2015

Holly Smale: Geek girl - kohellusta ja korkokenkiä

Geek girl: Kohellusta ja korkokenkiä
Holly Smale
Suomentanut Marja Helanen
373 s. 
2015
Tammi
 Arvostelukappale 


Hurmaava nörttityttö Harriet tuli minulle ja monelle muulle tutuksi Geek girl sarjan ensimmäisessä osassa, Matalalentoa mallitaivaalla. Olin aavistavinani tarinan lopusta, että jatkoa seuraa, ja tulihan sitä! Oli kertakaikkiaan nautinto tavata taas Harriet ja muut.

Kesä on tulossa, ja siitä olisi pitänyt tulla kaikkien aikojen loma. Harrietin loma vain on pilalla jo ennen kuin se alkaakaan: supermallipoikaystävä Nick on laittanut Harrietin tauolle ja lähtenyt viilettämään Australiaan, bestis Nat lähtee kesäksi Ranskaan ja isälle ja äitipuoli Annabelille on tulossa lapsi. Kuitenkin, jotkut jumalat ovat suopeita Harrietille, sillä hän saa mallikeikan: hänet lennätetään Tokioon! Se on Harrietille unelmien täyttymys, mutta hänet tuntien, kohellukselta ei voida välttyä.

Saan hyvästä nuortenkirjasta aivan erityisen tunteen. Kevyen, lentävän, mahtavan tunteen. Tuonlaista kevyttä tunnetta saa harvoista aikuisille suunnatuista kirjoista, vaikka toki niistäkin saa hienoja fiiliksiä. Geek girl on sarja, joita lukiessa tuo hyvä  tunne on parhaimmillaan: mukana on kaikki hyvän nuortenkirjan ainekset. On rutkasti huumoria, on romantiikkaa sopivassa määrin ja on vielä hyvä juoni. Unohtamatta mahtavaa päähenkilöä!

Nimittäin Harriet on huipputyyppi. Harrietille ei mallimaailma ole noussut päähän, vaan hän on oma itsensä: nörtti. Hän pukeutuu ihanaan kummallisiin vaatteisiin, ja tuntee olonsa vieraaksi mallivermeissä. Ja miten Harriet nauttiikaan matkasta Japaniin, niin kuin kunnon nörtin kuuluukin.

Ja miten Harriet koheltaa. Voin nähdä silmieni edessä kaikki Harrietin törttöilyt, enkä voi olla nauramatta. Ne ovat tilanteita, joihin aivan hyvin (varsinkin olosuhteet huomioon ottaen) voisi kuka tahansa päätyä, ja ne tuntuvat aidoilta. Aidolta tuntuu myös Harrietin hätä, kun hän huomaa mitä on saanut aikaan.

Kesäisin luetaan paljon dekkareita ja viihderomaaneja, mutta kehottaisin silti aikusia lukijoitakin tarttumaan nuortenkirjaan. Varsinkin lukija, joka pitää chick lit romaaneista, voisi hyvinkin pitää monista nuorille aikuisille suunnatuista kirjoista, kuten vaikkapa Geek Girleistä. Huumori ja romantiikka ovat näissä ainakin kohdallaan!

Vaikka kirja onkin selkeästi suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille, niin ei ole sanottua etteikö tästä aikuinenkin nauti. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos sisälläsi asuu edes pienen pieni nörtti!

4 kommenttia:

 1. Tämä isopieni nörtti voisikin tätä kokeilla, minä kaipailen chick lit -turva-arsenaaliini uusia hahmoja. Siis sellaisia tyyppejä, joiden seurassa voisi vähän relata ja viihtyä. Molemmat Geek girlit ovat minulla siis lukematta, joten pitänee aloittaa siis ykkösosasta!

  VastaaPoista
 2. Huippuluettavaa! Juuri laskin käsistäni tämän toisen osan, ja ensimmäinen meni eilen. Minusta Geek Girlit sopivat jokaiselle joka pitää värikkäästä lentävävauhtisesta tekstistä, hyvästä huumorista ja romantiikastakin samassa paketissa. Ei tämä katso ikärajoja.;) Niin ja kiitos mukavasta blogista! terveisin Viiskymppinen;-)

  VastaaPoista
 3. Kuinka monta kirjaa Holly Smale on tehnyt ? Kuinka monta kirjaa geek girl sarjaan kuuluu ? Monesko osa kohellusta korkokengissä kirja on ? Tarvitsisin kiperästi noihin vastaukset esitelmääni varten mutten itse löydä vastauksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiiän vaan että kohellusta korkokengissä on kirjasarjan toka osa.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!