sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Jennifer Weiner: Hyvä sängyssä


En ole aivan varma luetaanko Jennifer Weinerin kirja Hyvä sängyssä chick lit kirjaksi, mutta lasken sen itse sellaiseksi ihan näppituntuman perusteella. Sekä sen, että se luettiin chick lit-lukupiirissä, jossa olin jokunen vuosi sitten. Tarvitsin erittäin hyvää luettavaa henkilökohtaisessa elämässäni tapahtuneen pettymyksen takia, joten otin kirjastohyllystä tämän kirjan, ja tämän seurassa aika meni mielettömän hyvin. En meinannut malttaa käsistäni laskea.

Hyvä sängyssä kertoo Canniesta, joka on XL nainen. Cannien suhde miesystäväänsä Bruceen on tauolla, jonka Cannie on itse aloittanut, mutta hän on itse tarkoittanut sen ainoastaan tauoksi. Bruce on kuitenkin mieltänyt tauon tarkoittavan eroa, jonka Cannie huomaa lukiessaan "Hyvä sängyssä" nimistä kolumnia jota Bruce on alkanut kirjoittaa. Ensimmäinen kirjoitus on nimellä "Elämää XL kokoisen naisen kanssa". Cannie hajoaa täysin, ja hänen elämänsä muuttuu. Hän alkaa pohtia, oliko sittenkin väärässä jättäessään Brucen, ja yrittää saada tätä takaisin. Hän onnistuukin, ainoastaan hetkeksi, ja siitä saa alkunsa Cannien raskaus.


 Kävin istumaan, pistin muutaman suklaarakeen suuhuni ja etsin sivun 132. Sillä näkyi olevan "Hyvä sängyssä" niminen kolumni, Moxien joka numerossa ilmestyvä miehen kirjoittama juttu, jonka tarkoitus oli auttaa keskivertolukijaa ymmärtämään miltä hänen poikaystävänsä mielessä liikkui... tai liikuiko siellä ylipäätään mitään. Silmäni eivät aluksi saaneet mitään tolkkua tekstistä. Lopulta kirjainten merkitys avautui minulle. "Elämää XL-kokoisen naisen kanssa" oli jutun otsikko, ja sen alapuolella luki kirjoittajan nimi: "Brude Guberman". Bruce Guberman oli ollut poikaystäväni yli kolme vuotta siihen asti, kun olimme kolme kuukautta sitten päättäneet pitää taukoa. Näin ollen saatoin vain olettaa että "XL-kokoinen nainen" olin minä.


Rrrrrrakastin tätä kirjaa! Oikeasti rakastin! Olen siis lukenut tämän kirjan aikaisemminkin, muutama vuosi sitten chick lit ryhmää varten mutta en muistanut että mä on näin hyvä. Takakannessa on varoitus "Älä lue tätä junassa tai saatat ajaa asemasi ohi" ja se on ihan aiheellinen, koska varmasti jos olisin tätä bussissa lukenut niin olisin unohtunut sinne bussiin ihan täysin. Canniesta tuli kerralla chick lit henkilöistä suosikkini, ja olen onnellinen että minulla on vielä lukematta Tietyt tytöt, joka on siis jatko-osa Hyvä sängyssä kirjalle. Se, mikä sai epäröimään chick lit luokituksessani, oli se, että kirjaan mahtui myös paljon vakavampia aiheita kuin monissa muissa kyseisen genren kirjoissa, ja täytyy myöntää että muutamaan otteeseen kyyneleet kihosivat silmiini kirjaa lukiessani koska samaistuin Cannieen niin täysin ja elin kirjan mukana totaalisesti. Mutta kirja sai myös hymyilemään, se oli lämmin ja ihana.

*****+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!