torstai 21. helmikuuta 2013

Anu Juvonen: Lähiöoksennus


Sain tiistaina kirjastoautolta varauksena Anu Juvosen esikoisteoksen Lähiöoksennus, josta olinkin lukenut jo Karjalaisesta. Jotenkin lukufiilis ei ollut sellainen jonka tämä kirja olisi vaatinut, joten lukiessa meni kauemmin kuin olisi voinut ajatella koska ystäväni on matkoilla, eikä oikeastaan ole muuta tekemistä kuin lueskella.

Lähiöoksennus kertoo nimensä mukaisesti lähiöstä, Helsingin Kannelmäestä. Sen päähenkilö on Katja, yläastetta käyvä tyttö jonka parhaita ystäviä ovat Mirri ja Sanna. Tytöt hurahtavat Guns N' Rosesiin, pitkätukkapoikiin ja kaikkeen siihen liittyvään, ja tietenkin alkoholi ja sen saanti mahdollisuudet liittyvät olennaisena osana nuorten elämään. Katjan isä on jättänyt perheen kun tämä oli nuori, ja muuttanut Töölöön uuden naisystävänsä luokse. Siitä Katjakin haaveilee, pois pääsystä Kannelmäestä, keskustaan, Töölöön, Eiraan, minne tahansa lähelle keskustaa.

Ei Lähiöoksennus mikään kirjallinen taideteos ole, mutta mukana on annos huumoria joka pelastaa paljon. Jotkut käsiteltävistä aihe alueista ovat rankkojakin, ehkä se osittain hidasti lukemista. Lisäksi mukavan lisän toi 80-luku, vaikken ole Katjan ikäinen silloin ollutkaan niin musiikki, Guns N'Roses, Poison ja Skid Row jotka esimerkiksi kirjassa mainitaan, on minulle enemmän kuin tuttua.

***Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!