sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Juha Vuorinen: Romaanikerjäläinen


Eilisistä kirppislöydöistäni ehdin jo lukea Juha Vuorisen Romaanikerjäläisen. Vuorinen on minulle tuttu kirjailija, olen lukenut läpi moneen kertaan Juoppohullun päiväkirjat sekä Kristianin elämästä kertovat kirjat. Romaanikerjäläisen luettuani heräsi taas kerran kiinnostus Vuoriseen, joten täytyypä kirjastosta yrittää lainata Juoppohullun päiväkirjoja. Elokuvankin kävin katsomassa tuossa vähän aikaa sitten, hyvä se oli. Ei yhtä hauska kuin kirjat, mutta hyvä silti.


Eräänä lauantai-iltana sain kuitenkin karmivalla tavalla tuta, millainen mahti voi olla huonosti suunnitellulla mainonnalla, kun se isompi lapsista alkoi saunan lauteilla tapailla mainoksessa kuulemaansa nuottia ja toisti sen minkä muisto: - Juha Vuorinen, juoppohullu kirjailija, suoraan hanurista. Minulle olisi riittänyt komeasti jo tämäkin solvaaminen, mutta vajaa3-vuotias pikkuveli halusi kantaa oman kortensa maineeni polttorovioon ja paljasti, mitä hänen mieleensä oli takertunut viestistä: -Juha Vuorinen, juoppo kirjailija. Vaikka totuus tuleekin lapsen suusta, niin tästä viisastuneena olen mainoskampanjoiden aikaan kiertänyt kaukaa kaikki perhesaunat ja siirtynyt suorittamaan kimppapesut kylpyammeeseen.


Romaanikerjäläinen on yhteenliitettynä Vuorisen blogimerkintöjä sekä kolumneja, ja mukaan mahtuu kohtia jotka saavat nauramaan ääneen. Sivuilta löytyy pohdintaa politiikasta, kirkon tilanteesta, mediasta sekä tietenkin Vuoriselle tuttua alapäähuumoria. Joka muuten sinänsä minua naurattaa. Kuitenkin kaikkein hauskimpia kohtia olivat ne, joissa Vuorinen kirjoitti omista lapsistaan ja näiden unohtumattomista lausahduksista.

Kokonaisuutena ihan jees, lukihan tuon mielellään.

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!