sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Vastaus haasteeseen sunnuntain kunniaksi.

Ajattelin käyttää sunnuntai-iltaani vastaamalla tällaiseen haasteeseen ystäväni avustuksella. Sain tämän Annikalta sekä Mari A:lta, ja käytän tässä vastauksessani nyt Annikan kysymyksiä.

Haaste menee näin:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.  
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.  
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista


Aloitetaan: 

1. Lempikirjailijani on tällähetkellä Tuomas Kyrö, niinkuin ehkä olette huomanneetkin. Pidän erityisesti Kyrössä hänen tavastaan kirjoittaa humoristisella ja sarkastisella tavalla. Seurasin myös Hyviä ja huonoja uutisia, ohjelmaa neloselta jossa Kyrö oli mukana. 

2. Asun pienessä paikassa Joensuun lähellä. Yritän käydä säännöllisin väliajoin Joensuussa pääkirjastossa, mutta useimmiten kuitenkin vain varaan kirjoja kirjastoautolta, joka tulee joka viikko ihan tähän lähelle. Meillä on maailman mukavin kirjastoautosetä, jonka nimi on Rane. 

3. Lainaan kirjastosta aina mielettömän paljon. Niin paljon etten aina saa kannetuksi kirjoja itse. Luen kuitenkin useimmiten kaiken mitä lainaan, mutta en tietenkään pakota itseäni lukemaan jos kirja ei vaikuta kiinnostavalta. 

4. Rentoutan itseni iltaisin äänikirjoilla. En kuitenkaan kuuntele tavallisia romaaneja, sillä ne vaativat keskittymistä eikä uni välttämättä tulisi. Kuuntelen siis lasten satuja, samoja joita pienenä kuuntelin. Lukijatkin ovat samat. Tällähetkellä kuuntelen Uppo Nallea, jonka varmaan omistin lapsena sillä muistan niin hyvin tarinan ja kertojan. 

5. Lempikirjani on ehkä Sofi Oksasen Stalinin lehmät. Olen syömishäiriöinen, vaikka se on osittain taakse jäänyttä elämää niin en välttämättä tule koskaan täysin pääsemään irti sen kahleista. Koska Stalinin lehmissä kerrotaan bulimiasta hyvin todentuntuisesti, on siitä tullut niin läheinen kirja minulle. Sen jaksaa lukea uudelleen ja uudelleen. 

6. Kuten aiemmista postauksista on ehkä tullut ilmi, olen siis syömishäiriöisen lisäksi mielenterveysongelmainen. En kerro tarkemmin diagnoosejani, mutta kerron sen verran että monta sellaista on läpi käyty. On käyty myös todella hankalia aikoja, mutta nyt elämä näyttää aika valoisalta, voin sanoa olevani onnellinen. Huonoja päiviä on toki meistä jokaisella. 

7. Rakastan kirjojen lisäksi myös musiikkia, hyvinkin monenlaista musiikkia. Pidän suomalaisesta rockista ja popista, ja radiosta kanava on aika usein suomipop, varsinkin aamuisin kuuntelen sitä aina. Brittipop, kuten esimerkiksi Suede on sydäntä lähellä. Myös raskaampi musiikki, kuten vaikkapa Kotiteollisuus on ollut minulle aina tärkeää. 

8. Katson paljon lastenohjelmia. Oikeastaan katson Pikku kakkosen melkein joka päivä. :) Ei, minulla ei siis ole lapsia jos sitä mietitte, jotenkin vaan nautin siitä fiiliksestä kun voi nauraa huono onnisille kaveruksille Matille ja Patille. 

9. Katson aika paljon elokuvia. Ehkä eniten tulee katsottua komedioita, mutta eniten sitä nauttii sellaisesta elokuvasta joka jää vaikuttamaan jollain tavalla. Yksi sellainen on Vuosi nuoruudestani, joka jäi mietityttämään pitkäksi aikaa. 

10. En ole käynyt ulkomailla pitkään aikaan. Kun olin nuorempi, matkustelimme perheeni kanssa paljon, ja kokemusta varsinkin Euroopan kaupunkikohteista on kertynyt aika paljon. Suosikki kohteitani ovat Praha ja Krakova, ihania kaupunkeja molemmat. Eniten olen muistaakseni pettynyt Varsovaan, se oli ruma kaupunki. 

11. Minulla on kaksi parasta ystävää. Sen lisäksi minulla on useampi hyvä ystävä, mutta kaksi on ylitse muiden. Henry kompensoi elämääni täällä missä asun, ja on seurananani iltaisin ja saa minut nauramaan silloinkin kun elämä tuntuu potkivan päähän. Hän ei ole tavallinen, ja siksi juuri niin mahtava! Heli ei asu täällä missä minä, mutta onneksi ei kovinkaan kaukana joten voimme nähdä usein. Tutustuimme Helin kanssa erikoisissa olosuhteissa, joita emme koskaan unohda. 

1. Mikä kirjallinen genre on lähinnä sydäntäsi ja miksi?


Jos täytyisi valita yksi, niin se olisi varmaankin chick lit. Se on hyvää ajan vietettä, ja nykyisin chick litiä on olemassa niin kovin monenlaista. Kuten juuri lukemani Hyvä sängyssä todisti, niin chick lit voi olla myös astetta raskaampaa. 

2. Oletko sosiaalinen bloggaaja, joka kiertelee päivättäin kommentoimassa toisten tekstejä vaiko enemmän itsenäisten polkujen kulkija?


Olen sosiaalinen bloggaaja. Kohtalaisen sosiaalinen. Kommentoin jonkun verran, ja kierrän kyllä päivittäin lukemassa toisten tekstejä. Bloggaaminen on iso osa päivääni. 

3. Minkä verran poimit lukuvinkkejä toisten blogeista?


Paljon. Erittäin paljon nykyisin. Toisten blogeista löytyy ihan uusia tuttavuuksia joihin ei olisi välttämättä itse tullut kirjastossa kiinnitetyksi huomiota.

4. Bloggaatko jokaisesta lukemastasi kirjasta?


Kyllä bloggaan. Silloinkin kun ei olisi paljon sanottavaa, niinkuin Juha Vuorisen Romaanikerjäläisestä. Siispä blogiini kertyykin aika paljon merkintöjä. 

5. Millaisista kirjoista bloggaaminen on haasteellista? 


Juuri sellaisista joista sanottavaa ei oikeastaan ole, esimerkkinä juuri tuo Romaanikerjäläinen. Myös sellaiset, joissa ei voi paljastaa kovinkaan paljon kirjasta ettei spoilaa toisten lukukokemusta, ovat haastavia. 

6. Entäpä vastaavasi helppoa?


Sellaisista joita yksinkertaisesti rakastaa. Tai jotka liittyvän omaan elämään jollain tavalla. Silloin sormet vain tanssivat näppäimistöllä ja tahtovat jatkaa kulkuaan eteenpäin ja eteenpäin... 

7. Uskallatko mainita parhaimman lukemasi teoksen? :)


Se on uskoakseni jo aiemmin tässä postauksessa mainitsemani Stalinin lehmät. 

8. Entä pahin floppi?


No kyllä parhaiten viime aikojen kirjoista on jäänyt mieleen Pulkkisen Vieras. 

9. Mitä kevään uutuusteosta odotat eniten? Vastaavasti ellet harrasta uutuuksia; minkä kirjan lukeminen polttelee tällä hetkellä?


Uutuuksista en osaa vielä sanoa, tai nojoo. Lähiöoksennus, jonka kirjailijaa en muista, se on varauksessa kirjastosta. Muuten polttelee Jennifer Weinerin Tietyt tytöt. 

10. Pelottavin lukemasi kirja?


Jänistanssi oli aika pelottava. 

11. Mieluisin fiktiivinen henkilö illanviettoseuraksi?


Kyllä tämän hetken fiiliksissä ottaisin ehdottomasti tuon Jennifer Weinerin Hyvä sängyssä kirjasta tutun Cannien. Meillä olisi paljon puhuttavaa. 

11 kysymystäni ovat: 

1.  Jos lopettaisit bloggaamisen, mistä syystä sen tekisit?
2. Oletko saanut negatiivista palautetta blogistasi? Mikä on ollut pahin jos olet saanut?
3.  Kenen Disney hahmon kanssa seurustelisit jos saisit valita?
4. Suosikki kaupunkisi Euroopassa?
5. Kirjoitatko itse muuta kuin blogia? Mitä?
6. Paras tapa viettää sunnuntai-iltaa?
7.  Mihin käytät vapaa-aikanasi eniten aikaa?
8. Jos saisit tutustua yhteen kirjailijaan, kehen tahansa, niin kuka se olisi?'
9. Jos joutuisit autiolle saarelle ja saisit mukaan kolme kirjaa, mitkä ne olisivat?
10. Mikä on paras ominaisuutesi? 
11. Kun luet, niin teetkö jotain samalla? Kuunteletko musiikkia, onko telkkari auki? Jos, niin mitä?

Ja haastan seuraavat henkilöt: 

Vivianin (joka on ihan siinä rajoilla että on alle 200 lukijaa :D)
Inkerin 
Pihin naisen 
Kirjanaisen 
Sannan 
Nina Marin 
Kuuttaren 

Ei siinä ihan yhtätoista tullut, mutta useampi kuitenkin. Lisäksi kaikki saavat vapaasti ottaa tämän itselleen jos tykkäävät. :) 

11 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, kiitos tästä! Teenpä tämän huomenissa vaikkapa, kiitos kovasti! Piristit iltaani. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tykästynyt kovasti Kyrön teksteihin, lisääkin haluaisin lukea. Stalinin lehmät on ehdottomasti myös yksi minun kaikkein aikojen lempparikirjojani. Ja Krakova on aivan ihana kaupunki, ehkäpä jopa lempparini. Myös Praha on yksi suosikkini. Chick littiä en ole vielä oikeastaan lainkaan kokeillut, täytyypä tsekata suosituksiasi ja kokeilla vihdoinkin. :)

  Paljon kiitoksia haasteesta, otan haasteen vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyrö on jotenkin nerokas kirjoittaja, itse olen lukenut kaiken muun paitsi Liiton, joka sekin täytyisi lukea. Stalinin lehmät täytyisi lukea taas kerran, että voisin blogata siitä. :) Jos kokeilet chick littiä, niin suosittelisin ehkä kokeilemaan tuota Hyvä sängyssä, se on astetta vakavampaa ja siinä on oikeasti sitä sisältöäkin eikä pelkkää höttöä. :)

   Poista
 3. Kiitos kovasti! Väsäilen vastauksen kunhan ehdin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Krista, tuo eka kysymys on hyvä.

  VastaaPoista
 5. Ihania vastauksia sinulla! Rakastan tällaisten postausten lukemista :) Mulla on ollut masennusta läpi elämän, joten jaan tunteesi ainakin osittain. Nyt aivan passeli lääkitys, jonka kanssa tauti lähes oireeton. Välillä se silti itsestään muistuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kuulla. :) Ihanaa sekin että myös tätä kautta löytyy niinsdanottuja kohtalontovereita. Itsellänikin on auttanut oireisiin oikeanlaisen lääkityksen löytyminen, elämä tuntuu tällähetkellä mukavalta.

   Poista
 6. Kiitos haasteesta! :) Voi olla, että menee jonkin aikaa, ennen kuin ehdin vastailla näihinkin kysymyksiin, mutta tarkoitus on vastailla joka tapauksessa.^^ Piti muuten miunkin sanoa, että mukavia vastauksia siulla, ja mukava tietää enemmän blogin kirjoittajasta tällaisten haasteiden kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä haasteet on kyllä mukava tapa kertoa hieman taustasta, tulee kerrottua ihan erilaisia asioita kun tavallisissa blogimerkinnöissä. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!