torstai 28. helmikuuta 2013

Nuortenkirja viikko alkaa tänään!

Olen viettämässä kirjastopäivää ja kirjoitan tätä lyhyttä bloggausta kirjaston koneella. Tänään on hyvä päivä, aurinko paistaa ja tulin pitkästä aikaa käymään ihan täällä Joensuun pääkirjastossa, ja kerrankin on aikaa niin että voi viettää täällä pidemmän aikaa, mennä kirjan kanssa mukavaan kahvioon istumaan.

Lainaan tänään melkeinpä pelkkiä nuortenkirjoja, lukuunottamatta Riikka Ala-Harjan loistavaa kirjaa Maihinnousu, jonka olen kyllä kerran jo lukenut muitta jonka haluan lukea uudestaan, blogata siitä, sekä antaa lainaksi myös äidilleni joka on siitä hyvin kiinnostunut. Kirjoja kertyi taas vino pino, kotona ei nuortenkirjoja lainassa ole, joten niitä täytyi haalia iso kasa. Onnekseni löysin Salla Simukan Jäljellä sekä Toisaalla teokset, ja koska fanitan Simukkaa, luen nuortenkirja viikolla myös Moona & Tapio sarjaa. Luvassa myös Terhi Rannelaa, Kaisa Ikolaa, Marja-Leena Tiaista, hurmaavaa Rauha S. Virtasta,  Marja-Leena Lempistä, Tuija Lehtistä sekä Vilja-Tuulia Huotarista.

Tällähetkellä on yksi kirja kesken, mutta heti sen lopetettuani siis aloitan nuortenkirja viikon. Luen ainakin reilun viikon ajan siis pelkästään nuortenkirjoja, juuri noita edellä mainitsemiani. Sattuikin niin hassusti, että kaikki valikoimani nuortenkirjat yhtä lukuunottamatta ovat kotimaisia, joten tuetaan samalla kotimaista nuortenkirjallisuuttakin. :)

Nyt nauttimaan päiväkahvista viehättävään kirjaston kahvilaan. Lukutoukka toivottaa aurinkoista päivää, toivottavasti sielläkin paistaa aurinko!

2 kommenttia:

  1. Aurinkoinen kirjastopäivä kuulostaa ihanalta! Hyviä nuortenkirjoja olet löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava päivä, nyt pääseekin noiden ihanien nuortenkirjojen kimppuun. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!