tiistai 12. helmikuuta 2013

Tuomas Kyrö: Miniä, sekä elokuvaillasta.

Tänään posti toi minulle kovin mieleisen paketin, nimittäin Tuomas Kyrön (joka on lempikirjailijani nykyään) Miniän. Tuota kirjaa siis jaettiin ainoastaan kirjan ja ruusun päivänä kirjakaupoissa kun osti, olikohan se kymmenen euron edestä, kirjoja. Itse en sitä tuolloin tiennyt joten jäi hankkimatta. Kirjaston varausjonot olivat lievästi sanottuna pitkät, joten kyselin kirjasta facebookin kirjablogistit sivuilla. Eräs ihana kirjabloggaaja lupasi sen minulle ilmaiseksi lähettää, ja tänään posti sen minulle sitten toi.

Herkuttelin sitten kunnolla. Ei, ei suklaata eikä karkkia, vaan kahvi tulemaan, Mariska & Pahat sudet soimaan, ja sohvan nurkkaan kirjan kanssa. Ahmin kirjan, yritin viivytellä kolmenkymmenen viimeisen sivun kanssa että lukisin ne vasta bussissa mutta luin ne sitten jo pysäkillä. Mahtavaa luettavaa, nauroin ääneen!


-Lentokentälle. -Kyllä enemmän epäilen niitä koneita. Että mitenkä iso rautamöntti pysyy ilmassa. Jos aiot lähettää minut kotiin niin mielummin junalla. -Venäläiset tulee. -Mitenkä niin? Sotako tulee? Arvasin siitä Puuttinista. Niin on lyhytmittainen mies, että jotain suunnittelee. Näkee silmistä. -Myyn heille maata. Appiukko kääntyy katsomaan minua. -Kyllä en tiennyt, että teillä on maata. 


Kirjan miniä saa vieraaksi appiukkonsa, Mielensäpahoittajista tutun teräviä mielipiteitä nykymaailmasta omaavan vanhan herran. Kaksi täysin erilaista maailmaa kohtaa, kun sysi-suomalaisesta kaupungista tuleva appiukko tulee kipeän jalkansa kanssa modernin miniän luokse, mukanaan kymmenen kiloa perunoita ja piimää. Lisäksi miniä saa juuri tänä viikonloppuna hoitaakseen liian aikaisessa tulevat venäläiset, joiden kanssa pitäisi hieroa kauppoja. Miten nämä kaksi asiaa yhdistetään? Otetaan appiukko mukaan ja uskotellaan sen kuuluvan liikeideaan.

Ei nyt niin vedet silmissä naurattavaa tekstiä kuin Mielensäpahoittajat, mutta kyllä monta kertaa ääneen silti nauroin appiukon osuville repliikeille. Mahtavaa Kyröä jälleen kerran.Illan kulttuurianti taas oli 21 tapaa pilata avioliitto, joka oli sekin hyvin monta kertaa ääneen naurattavaa, mainiota komediaa jota tähdittivät esimerkiksi Putouksesta tutuksi tulleet Armi Toivanen, Riku Nieminen sekä Aku Hirviniemi. Lisäksi elokuvassa mainiossa roolissa nähtiin Pamela Tola. 21 tapaa pilata avioliitto kertoo Sannasta, joka tekee tutkimusta erilaisista tavoista joilla voi avioliiton pilata. Elokuvassa nähdään niin eroavia pariskuntia, eronneita pariskuntia sekä tietenkin myös yhteenmeneviä pariskuntia. Elokuvateatteri oli lähes täynnä ja elokuva sai kyllä melkeinpä koko teatterin nauramaan monta kertaa.


Miniä: *****

21 tapaa pilata avioliitto: *****

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ystävänpäivää sinulle, blogistani löytyy haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ystävänpäivää sinullekin, ja kiitos haasteesta. :) Vastailen siihen tässä piakkoin. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!