perjantai 12. helmikuuta 2016

Viiden kirjan haaste

Ihanat bloggariystäväni Kaisa Reetta sekä Kirsi haastoivat minut mukaan Viiden kirjan haasteeseen. Olen tottakai mukana - tapani mukaan hieman myöhässä, mutta mukana kuitenkin. Facebookissa tämä haaste on minut jo löytänyt, mutta innolla toteutan sen täällä bloginkin puolella.

1. Kirja jota luen parhaillaan:

Olen lukenut viime päivät todella laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Timo Teräsahjon novellikokoelma Paskiaiset sekä Tommi Kinnusen Lopotti ovat viime päivinä luettuja kirjoja, jotka molemmat tekivät todella suuren vaikutuksen. Nyt olen lukemassa JP Koskisen Murhan vuosi -dekkarisarjan avausta Tammikuun pimeä syli, joka vaikuttaa kerrassaan loistavalta. Saatan hyvinkin jäädä koukkuun tähän sarjaan.

2. Kirja josta pidin lapsena:

Tämä on vaikea kysymys siinä mielessä, että mikä sitten lasketaan lapsuudeksi. Lapsena pidin paljon Astrid Lindgrenistä, Elina Karjalaisesta ja esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoista. Hieman vanhempana pidin esimerkiksi Bert -sarjasta, Hullu luokka -sarjasta sekä jokaisesta Tuija Lehtisen kirjasta, jotka on tullut luettua uudestaan ja uudestaan.

3. Kirja joka jäi kesken:

Valitettavasti jätän nykyään herkästi kirjoja kesken. Jos kyseessä ei ole arvostelukappale, jätän kirjan kesken jos se ei sytytä. Olen ajatellut, että elämä on kuitenkin niin lyhyt, ja hyviä kirjoja on niin paljon, että haluan lukea niitä hyviä. Yksi Suuri joka jäi kesken oli Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Minä en vain saanut siitä irti sitä, mihin suuri joukko ihmisiä on rakastunut.

4. Kirja joka teki vaikutuksen:

Tähän on helppo vastata. Pekka Hiltusen ISO. Minulle suunnattoman tärkeä kirja, johon voisin palata uudelleen ja uudelleen. On niin ihmeellistä, miten mies voi tietää millaista elämä on isokokoisen naisen ruumiissa, miten hän kirjoittaa siitä niin sydämeen käyvästi. Rakastuin ISOon ensimmäisellä lukukerralla, toisella pidin siitä vielä enemmän. Ja kun pääsin jututtamaan kirjailijaa Helsingin kirjamessuilla, jotenkin kirja sai vielä suuremman merkityksen.

5. Kirja johon palaan uudelleen:

Nykyään, kun luen paljon uutuuskirjoja, niin vanhoihin suosikkeihin tulee palattua harvemmin. Mutta sanon yhden, jonka olen lukenut monia, monia kertoja. Se on Katri Tapolan Kalpeat tytöt, kirja jota luin silloinkin kun en juuri muuta aikuisille suunnattua kirjallisuutta lukenut. Kalpeat tytöt teki vaikutuksen myös nyt, kun luin sen uudelleen (ties monettako kertaa). Tapola vaan on ihana.

Kiitos haasteesta, tyypit! Haastan mukaan Rakkaudesta kirjoihin blogin Annikan, Villiksen Villasukka kirjahyllyssä blogista sekä Amman Amman lukuhetkestä. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos IhaNainen! <3

  Minä pidin myös Bertistä ja sitten Hullut luokat luin todella moneen kertaan, pidin niistä ihan älyttömästi. Ja ISOsta pidän tietysti myös.

  VastaaPoista
 2. Krista, kiitos, että otit haasteen vastaan, vastauksiasi oli ihanaa lukea! <3

  Minäkin muuten pidin paljon Bertistä, sarja oli yksi suosikeistani. ISOon tekisi mieleni tutustua olen kuullut siitä tosi paljon kehuja.

  <3

  VastaaPoista
 3. Hih, meinasin just tulla haastamaan sua tällä, kulta <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta Krista <3 Voi että tuli ihania muistoja noista sinun lapsuuden suosikeistasi :) Bert, Hullu Luokka, Uppo Nalle ja Tuija Lehtisen kirjat kuuluivat minunkin suosikeihin :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!