torstai 12. kesäkuuta 2014

Uutta kotimaista chick litiä (ja vähän tulevasta Blogistanian yhteisestä kesälukumaratonista)

Koodinimi kajaali
Pia Heikkilä 
333 s. 
2014
Otava

Arvostelukappale


Postiluukku kolahti maanantaina, ja mikäs muu sieltä tulikaan kuin Pia Heikkilän uusi chick lit kirja Koodinimi kajaali. Tällä hetkellä minulla on pääasiallisena projektina kimppaluku kirja, John Irvingin Garpin maailma, mutta jotenkin tämä houkutti niin paljon, että otin tämän yhden päivän projektikseni. Ja yhdessä päivässähän se menikin.

Operaatio Lipstickistä tuttu ulkomaan toimittaja Anna Sandström saa Kabulista komennuksen Pakistaniin. Se käy hänelle paremmin kuin hyvin - Kabuliin liittyy ainoastaan muistoja edellisestä miesystävästä. Presidenttiehdokkaan salamurhasta raportoidessaan Anna pääsee ison skuupin jäljille - ja niin... kyllähän niitä miehiäkin ympärillä parveilee.

Operaatio Lipstick sai meidän kirjabloggaajien parissa muistaakseni todella ristiriitaisen vastaanoton. Minä muistan että pidin siitä, kirjahan kiinnosti minua niin paljon että ostin sen itselleni, oli pakko saada se heti omaksi! Tottakai minua kiinnostaa kun Suomessa joku julkaisee uutta chick litiä. Ja kyllä, minä pidin Operaatio Lipstickistä, eikä Koodinimi kajaali siitä paljon jälkeen jäänyt.

Se mikä minua ilahduttaa Pia Heikkilän kirjoissa, Lipstickissä tietenkin myös, mutta tässä Koodinimi kajaalissa, on miljöö. Yleensä chick lit kirjojen henkilöt ovat enemmän tai vähemmän muodin ympäröiminä (luojan kiitos on olemassa runsaasti poikkeuksiakin!) ja se, että Anna Sandström on kirjassa muodin tavoittamattomissa, ilahduttaa tällaista lukijaa suuresti, joka ei muodista piittaa. Ja muutenkin - kirjaan sisältyy kuvausta Pakistanista, ja loppukirjasta myös Intiasta, ja se on mukavaa luettavaa.

Seksi oli runsaasti. Ehkä minun makuuni jopa hieman liikaa, ja olihan se suorasukaisesti kuvailtukin. Anna Sandström on aika kevytkenkäinen nainen, ja tuntuu hyppäävän sänkyyn jokaisen miehen kanssa. Mutta meitä on moneen junaan, enkä lähde aliarvioimaan kirjan uskottavuutta sen vuoksi, että Annalla vientiä riittää. Sillä varmasti länsimaalaisella naisella tuollaisessa paikassa kuin Pakistan, on varmasti ottajia.

Muuten se uskottavuus. Paha on mennä sanomaan mitään, mutta en välttämättä usko että ulkomaan toimittajan elämä kohteessa on ihan tuollaista. Mutta liioittelu sallittakoon, koska tykkäsin.

Minkä tuomion Koodinimi kajaali minulta saa? Ei huono!

★★★½


Sitten aivan toiseen aiheeseen. Järjestämme taas tänäkin kesänä Blogistanian yhteisen kesälukumaratonin. Siinä on kaksi osaa, ja ensimmäinen on ensi torstaina. Minäkin maratoonaan ennenn kuin perjantaina lähden juhannuksen viettoon, ja eilen kävin kirjastossa hakemassa kassillisen kirjoja maratonia varten. 

Minun maratonini on nuortenkirjamaraton, ja vaikka suurin osa valitsemistani kirjoista on vanhoja tuttuja, niin silti odotan innolla että pääsen niitä lukemaan. Sillä nuortenkirjat vaan minun mielestäni sopivat maratonille niin ihanan hyvin. <3

Kuvaan pinoni edellisenä päivänä, että saatte vähän vinkkailla mitä varsinkin kannattaa lukea maratonin aikana. Odotan kyllä tuota päivää innolla, tuntuu niin mukavalta lukea kun voi välillä käydä muiden maratoonareiden blogeissa tutkimassa miten siellä menee!

Viikon päästä siis! Jee!

5 kommenttia:

 1. Kiva että tykkäsit, kyllä suomalaista chick littiä pitää julkaista :) Minuakin kiinnostaisi, pitää koettaa saada jostain käsiini. Operaatio Lipstick ei ollut ehkä ihan täysosuma, mutta oli siinä sen verran paljon positiivistakin (etenkin juuri tuo miljöökuvaus), että haluan lukea seuraavankin :)

  VastaaPoista
 2. Chick litistä en tiedä mitään, mutta maratoonisuunnitelmasi vaikuttaa kivalta. En itse valitettavasti pääse osallistumaan, mutta joskus toisella kertaa sitten.

  VastaaPoista
 3. Heikkilän uusin kiinnostaa ehdottomasti, mutta en ole sitä käsiini ainakaan vielä. Pidin siitä aiemmasta. Kirja kuuluisi ehdottomasti kesäkirjoihini, joita listasin oman blogini puolella.

  VastaaPoista
 4. Eipä ole kauaa, kun etsiskelin kotimaista chick litiä. Nämä Heikkilän teokset pitäisi varmaan lukea. Kuvauksesi perusteella jäivät kiinnostamaan!

  Maratoonaus nuorten kirjoilla on varmastikin hyvä ajatus. On ihana suunnitella lukemisiaan!

  VastaaPoista
 5. Kivaa maratonia sinullekin! Minäkin aion osallistua ja ainakin pari nuortenkirjaa saattaa minullakin olla maratonpinossa ;)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!