perjantai 23. toukokuuta 2014

Lukutoukka rakastui kirjaan kirjoista.

Tuulisen saaren kirjakauppias
Gabrielle Zevin
Suomentanut Tero Valkonen
239 s. 
2014
Gummerus

Ilmestyy viikolla 24. 






Ennakkokappale


Sain ihanan ennakkokappaleen! Gabrielle Zevinin Tuulisen saaren kirjakauppiaan, joka vaikutti heti katalogia lukiessani mielenkiintoiselta ja ihanalta kirjalta. Kirjaa ei vielä kaupoissa näy, vaan se löytyy siis kirjakauppojen hyllyiltä viikolla 24.

Alice Island nimisellä saarella asuu A.J, leskeksi jäänyt mies. Hän on ehkä tyypillinen leskimies, vähän kärttyisä, vähän erikoinen, vaikka ei olekaan vielä mikään kurttuinen vanhus. Päinvastoin, hän on vasta hieman yli nelikymmen vuotias.

A.J:n elämä heittää yhtäkkiä kärrynpyörää, kun hänen elämäänsä ilmestyy kaksi ihmisolentoa: Amelia ja Maya. Amelia, kaunis kustannustoimittaja, ja Maya... niin, vähän pienempi nainen. Ja A.J:n sydän sulaa.

Minä vain niin rakastuin tähän kirjaan. Se on kirja rakkaudesta, vaikka se ei ole varsinaisesti pelkkä rakkausromaani. Se on Hemulin mukaan kirja rakkauksista. Joka on aivan totta. Tähän pieneen kirjaan mahtuu monta rakkaussuhdetta, ja ne ovat erittäin kauniisti kuvattuja.

Mutta kirja ei ole kirjoitettu pelkästään rakkauksista. Se on kirjoitettu myös kirjoista, ja niistähän tämä lukija tykkää. Kaikki lukijat eivät pidä kirjoista joissa kerrotaan kirjoista, mutta minä kuulun niihin jotka aina kaipaavat kirjoja kirjoihin. Kuulostipa hassulta!

Kirja on kerrassaan loistava pieni kirja, joka on nopealukuinen, mutta ei suinkaan yksinoikoinen. Tarinaan kuuluu monia mutkia, ja loppu, no loppu. Eihän siinä voinut kuin hieman kyynelehtiä. Eli Tuulisen saaren kirjakauppias oli siinäkin mielessä onnistunut kirja, että yllätyin lukiessani. 

Pakko kertoa: olen tänään taas hyvällä tuulella. Pakko kertoa tämä siksi, koska eilen elämä näytti pee puoltaan, itketti ja harmistutti lujaa, vaikka Suomi menikin ja voitti. Tänään elämä tuntuu taas hyvältä, kahvi maistuu hyvältä, Aamulypsyn perjantaibiisi Klamydian Pala rauhaa kuulostaa hyvältä, ja tuntuu hyvältä että näen siskoni viikonloppuna. <3

Pieni avautuminen siihen väliin! Yllä mainittu Hemulin kirjahyllyn Henna on kirjan jo ehtinyt lukea, ja uskonpa että monet muutkin bloggaajat tulevat tämän lukemaan. Toivon ainakin niin.

★★★★½

13 kommenttia:

 1. Minusta tuntui hyvin samalta kun luin kirjan takakannen ja muutaman sivun sieltä täältä eli tämä on tulossa lukuun.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisen kuuloinen kirja! Vaikken mikään rakkausfani olekaan, muttei tämä vissiin ole mikään liian romanttinen kuitenkaan..? =D

  VastaaPoista
 3. Hyvän tuulen kirja ilmeisesti! Sopisi kesäkirjaksi. Mukavaa päivää, Krista!

  VastaaPoista
 4. Minä aion aloittaa tätä seuraavaksi, eli ihan näillä minuuteilla :D. Vaikuttaa aika ihanalta kyllä!

  VastaaPoista
 5. Minäkin sain tämän ennakkokappaleena (eka ennakkokappaleeni!) ja otin tämän heti luvun alle. Hyvältä vaikuttaa, vaikka vasta ihan vähän olen ehtinyt lukemaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kuten monet muut, minäkin aion lukea tämän. Elämä elämältä -kirjan jälkeen on pakko lukea jotain muuta, ettei tämän lukukokemus tunnu voimakkaan ja upean kirjan jäljeltä valjulta, mutta pian. Uskon ihastuvani tähän.

  VastaaPoista
 7. Minä en nyt aivan rakastunut, mutta kivasti viihdyin kyllä tämän parissa! Herttainen ja lämmin, muttei kuitenkaan imelä.

  VastaaPoista
 8. Tämä tuntuu kirjalle, jonka aion lukea. Lumiomena tuossa yllä toteaa, että Elämältä elämältä kaipaa jotain muuta. Minuunkin tuo Atkinsonin kirja teki hurjan vaikutuksen.

  VastaaPoista
 9. Luettu on ja nyt esiteltykin. En ollut täysin myyty tämän edessä, vaikka viihdyinkin yhden päivän ihan mukavasti. Jotenkin jäi tunne, että kirja oli tehty hieman laskelmoiden, ei pelkästään kirjoittamisen ilosta. Olen kenties nuiva?

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti ei ole liian makiaa rakkaustarinaa, kun ajattelin tämän olevan kivaa kesälukemista, jos se siis ehtii meidän kirjastoon jo kesän mittaan :) Varaukseen laitoin kuitenkin.

  VastaaPoista
 11. Kuulun itse kanssa siihen joukkoon, joka tykkää kovasti kirjoista, joissa puhutaan lukemisesta ja kirjoista! Mulle tämä on tulossa nettikirjakaupasta ja aion säästää sen parin viikon päästä alkavan kesäloman joutilaisiin päiviin. :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!