maanantai 12. toukokuuta 2014

Osaako lukija ennustaa kuinka chick lit kirjassa käy?

Linssit huurussa
Sari Luhtanen
292 s. 
2014
Tammi
Arvostelukappale
Lukutoukka toivottaa harmaasta Joensuusta, kahvikupin ääreltä, hyvää huomenta!

Pitkästä aikaa, blogihiljaisuuteni on vaivannut minua itseänikin. Olen lukenut, joo, kyllä, mutta en ole saanut blogattua. Henkilökohtainen elämäni on vaivannut minua hieman, ja olinpa tuossa hieman kipeänäkin. Eli väsymystä, väsymystä. Nyt elämä voittaa, ja olen tavoilleni uskollisena pullollaan energiaa ja positiivisuutta. Eli täältä tullaan, uusi viikko ja elämä, pitäkää varanne!

Blogihiljaisuuteni aikana luin J.K. Johanssonin Palokaski-sarjan toisen osan, Nooran. Siitä en ehkä kirjoita erillistä bloggausta, mutta sanonpa sen verran, että oli kirjailijaryhmä jälleen kerran kirjoittanut mainion dekkarin. Viihdyttävän, aivot vapaalle päästävän dekkarin, jonka parissa minä viihdyin erittäin hyvin.

Mutta itse asiaan, Sari Luhtasen uusimpaan kirjaan:

Linssit huurussa kertoo Rikistä, valokuvaajasta. Riki on erityisesti erikoistunut dramaattisiin hääkuviin, ja onpa hän suoraan sanottuna lyönyt sillä rahoiksikin. Hän asuu Pariisiissa, ja vaeltelee ympäri Eurooppaa kuvauskeikkojen perässä. Niin - ja kun miehiä on maailma täynnä, niin miksi pitäisikään Rikin tyytyä vain yhteen ainoaan?

Rikin maailma kuitenkin menee sekaisin hänen ollessaan Sisiliassa kuvausreissulla. Hän ottaa elämänsä kuvan, muttei pääsekään pois maasta vallitsevan myrskyn takia. Riki ajautuu viettämään kiihkeän yön naimisissa olevan miehen kanssa, jota ei usko koskaan enää tapaavasa. Kohtalo on kuitenkin päättänyt toisin.

Nyt täytyy heti alkuun sanoa: Sari Luhtanen on ehdottomasti yksi Suomen parhaita viihdekirjailijoita. Varsinkin hänen kirjoittamaansa chick litiä ei kovinkaan moni kirjoita, muutamia mainitakseni sanoisin Kira Poutasen, loistavan Laura Paloheimon ja uuden kyvyn, hurmaavan Nina Within (jolta tulee uusi Stella-kirja syksyllä!). Viihdekirjailijoita on enemmänkin, mutta nimenomaan chick lit kirjailijoita ei turhan montaa ole. Sari Luhtasen kirjat, aivan jokainen, ovat olleet taattua laatua jonka parissa tiedän aivan varmasti viihtyväni.

Hänen aiemmista kirjoistaan olen pitänyt erityisesti Kaikkea kaunista kirjasta, mutta nyt tästä Linssit huurussa kirjasta tuli uusi suosikkini. Tämä on nimittäin niitä kirjoja joista en ainakaan ihan heti tule luopumaan - sillä aion lukea tämän uudelleenkin.

Jännä juttu muuten - en osaa ikinä dekkareita lukiessani ratkoa rikoksia. En melkein ikinä onnistu ratkaisemaan murhaajaa tai rikosta ennen kuin se suurin piirtein kädestä pitäen näytetään minulle. Mutta lukiessani hömppäkirjoja, tiedän jo todella pian, miten lopussa tulee käymään. Ja nytkin, olin oikeassa! Minulla ei siis mitä ilmeisemmin ole rikoksen tajua (olisin siis huono poliisi, ah ja voih, mitä maailma menettääkään), mutta romantiikan tajua minulla on. Eli mikä minusta voisi tulla?

(Ihan vaan sivuhuomautuksena, räkätän täällä ääneen. Kuuntelen tässä blogatessani Radio Suomipopin Aamulypsyä, ja yksinkertaisesti nyt on taas juontajilla sellaiset jutut ettei näitä voi nauramatta kuunnella. Minun aamuni ovat Radio Suomipopista ja kahvista tehdyt. <3)

Mutta ei Linssit huurussa ole sitä ihan "pahinta" hömppää. Siinä on sisältöä, ja syvällisyyttäkin, ja uskallan suositella sitä sellaisillekin lukijoille jotka eivät yleensä chick litiä lue. Mitään ei voi menettää jos ei kokeile!

★★★★½

10 kommenttia:

 1. Minäkin olen pitänyt Luhtasesta, tämä uusin kirja on kuitenkin mennyt minulta ihan ohi! Täytyypä varata kirjastosta.

  Ja aamulypsy on ihan parasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaa ihmeessä, tämä oli mainio. :)

   Aamulypsy on kyllä parasta, oon ihan rakastunut Perälään. <3 :D

   Poista
 2. Minua oikeastaan ärsyttää se, että hömppäkirjoissa on niin helppo arvata loppuratkaisu. Siksi onkin ollut todella piristävää lukea esimerkiksi Anna Godbersenin historiallista hömppää, joissa on oikeasti yllättäviä käänteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin hömpän ystävä, että jotenkin tuntuu hyvältä että arvaan mitä lopussa tapahtuu. :) Tietenkin joskus olisi jännää lukea yllätyksellistä loppuratkaisua, ja otankin onkeeni vinkistäsi. En olekaan noita Godberseniä lukenut!

   Poista
 3. Olen ihan koukussa blogiisi koska meillä on niiiin samanlainen kirjamaku :) Olen tykännyt Luhtasen kirjoista, ja kaikki aikasemmat lukenutkin. Nyt minulla on kesken tämä Linssit huurussa. Ja kiitos kun vinkkasit muistakin kotimaisista chick lit -kirjailijoista. Täytyypä tutustua paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmi, ihana kuulla. <3

   Luhtasen kirjat ovat todella hyviä, pitävät tasonsa aina. Mutta ennenkaikkea suosittelen Nina Withiä, häneltä on ilmestynyt sellainen kirja kuin Taisit narrata, Stella, ja uusi Stella kirja on tulossa syksyllä. Todella hauskaa, ja osuvaa chick litiä! :)

   Poista
 4. Mukava kirjoitus, ja chick lit on lähellä sydäntäni - vaikkakaan en ole yhtään Luhtasen kirjaa lukenut. Within uutta kirjaa taas odotan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari :)

   Within uutta kirjaa odotan minäkin, eka Stella kirja oli huippu!

   Poista
 5. Kiitti kirjailijavinkistä! Ehkä kesällä tutustun hänen teoksiinsa, sillä olinkin jo ehtinyt pohtia millaista viihdettä voisin lukea. :)

  VastaaPoista
 6. Jatkoin vähän pohdiskelua aiheesta: http://kirjavuori.blogspot.fi/2014/06/hyvaa-ja-huonoa-homppaa.html

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!