keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lukija jäi kaipaamaan rytinää ja rätinää.

Kuolema kulkee kulisseissa
Peter James
Suomentanut Maikki Soro
459 s. 
2014
MinervaArvostelukappaleLuin ensimmäisen Peter Jamesini. Syy, miksi pyysin Minervalta tätä Peter Jamesin tuoreinta suomennosta arvostelukappaleeksi, oli se, että olin kuullut dekkarivinkkaajiltani paljon hyvää tästä kirjasta ja kirjailijasta, joka on ilmeisesti hyvinkin suosittu.

Rikosylikomisario Roy Gracen elämä tuntuu mukavalta: se kulkee leppoisasti eteenpäin, ja vaimokin on viimeisillään raskaana.Yhtäkkiä Gracella on kuitenkin kädet täynnä työtä: kanalan lantakasan alta löytyy ihmistorso! Lisäksi Brighton on saamassa merkittävän vieraan, nimittäin legendaksi noussut rock tähti Gaia on tulossa filmaamaan paikkakunnalle elokuvaa. Gaia tarvitsee kaiken suojeluksen poliiseiltakin, sillä hänen avustajansa on juuri yritetty murhata USA:ssa, vaikka kohteen pitikin olla Gaia itse.

Niin, tämä siis oli ensimmäinen Peter Jamesini. Päällimmäiseksi olotilaksi jäi se, että Roy Grace on äärimmäisen mukava hahmo. Tuli väkisinkin mieleen yhtymäkohtia kotimaiseen dekkarihenkilöön: nimittäin tuohon ihanaan ja sympaattiseen komisario Koskiseen, joka on mahtava tyyppi. Eli ei siis varmaankaan ihme, että kovasti Roy Gracesta pidin.

Mutta sille en voi valitettavasti mitään että juoni hieman tahmasteli. Viihdyin kyllä kirjan parissa, sitä en voi kieltää, mutta paksuutta oli kuitenkin tuo 450 sivua, ja kun kirja oikein kunnolla imaisi mukaansa vasta sadan viimeisen sivun paikkeilla, niin en voinut pitää kirjasta täysillä.

Loppu oli kyllä kunnon ryminää, ja nautin siitä täysillä. Ehkä odotinkin tältä enemmän toimintaa kuin jahkailua, ja siksi pienesti petyin ja jouduin lukemaan kaikenlaista muuta välillä?

Ei, ei saa käsittää väärin. Tämä ei ollut huono kirja. Juoni kolahti sinänsä minuun, mutta ehkä sitä actionia olisi saanut olla hieman enemmän.

Mutta ei ollut viimeinen Peter Jamesini, ei missään tapauksessa!

★★★½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!