keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Miksi tehdä muuta kun voi lukea? Joten, lukumaraton!


Koska olen maratonhullu, ja viimeisimmästä maratonista ehti vierähtää... no, liian pitkä aika minulle, niin päätin tyhjän päivän kunniaksi virittäytyä huomiselle lukumaratonille. Aloitan jo tänä iltana, eli ihan koht sillään, Tiina Raevaaran Laukaisu kirjalla.

Tälläkertaa en juurikaan taida suosia kirjaston kirjoja, vaan lähinnä luen omasta hyllystäni, myös kirjoja joita olen jo aiemmin lukenut, mutta joihin tahdon palata. Tällaisia ovat esimerkiksi Pauliina Rauhalan Taivaslaulu sekä Antti Heikkisen Pihkatappi.

Toivottavasti tulee kivaa, ja lukufiilis on hyvä. Enkä unohda teitä lukijoita, enkä myöskään facebook seuraajia, vaan päivittelen kuulumisia aina kun asiaa on. :)

Klo 8.12.

Eilen meni aika myöhään, osittain ystävien kanssa viestiessä ja osittain vähän lukiessakin. Tiina Raevaaran Laukaisu ei vaan lähtenyt osaltani liikkeelle, joten kun olin yrittänyt lukea viidenkymmenen sivun verran, vaihdoin Muumien Taikatalveen. Sitä sitten lueskelin, ja tänä aamuna herätessäni kukon pieraisun aikaan luin sen loppuun. Ihastuttava kirja näin kevään korvalla.

Nyt väsyttää. Olen nukkunut liian vähän, mitä tulee siihen mitä yleensä nukun, ja ajattelinkin ottaa pienet aamutorkut ennen kuin jatkan lukemista. Maraton tulee jatkumaan Vera Valan Kosto ikuisessa kaupungissa dekkarilla.

11.45.

Parin tunnin aamu unien jälkeen aloin sittenkin pohtia mitä lukisin. En valinnutkaan Vera Valaa, vaan tällä viikolla kirjastosta hakemani Hanna Haurun Paperinarujumalat.

Paparinarujumalat kertoo Lainasta, joka kesken työpäivän saa puhelun Jumalalta. Lainan on perustettava uskonnollinen liike ja hankittava siihen 800 jäsentä, tai aprillipäivänä tuleva maailmanloppu vie koko maailman mukanaan.

Paperinarujumalat on pieni kirja, vajaat sata sivua. Se on myös äärettömän nopea luettava, minulla taisi mennä sen kanssa parikymmentä minuuttia. Ehkä kirja olisi vaatinut parempaa syventymistä, jos olisi halunnut saada siitä täyden ilon irti, mutta ei minulle jäänyt kirjasta paha maku suuhun laisinkaan.

Hyvin kirjoitettu kirja oli. Nyt ajattelin hoitaa novellikammoani Sari Pöyliön novelleilla. 

14.15
Kuulkaa rakkaat ystävät, lukutoukat ja seuraavat. Maratonfiilikseni katosi esiin hiipivän auringon myötä, ja päätän tälläkertaa jättää leikin kesken. Enhän minä lukemista loppupäivän osalta unohda, mutta ehkä otan pienet torkut ja lähden ulos. Kiitos tsemppauksista, olette ihania. <3

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä jälleen kerran maratonille! Sinä se vain jaksat. Jee Vera Valaa. Oletko aiemmin lukenut Valan kirjoja? Minä odotan jo malttamattomana Villa Sibyllan kirouksen paperiversiota.

  Muumipappaa ja merta en ole lukenut, mutta aloitin juuri Taikatalvea. Vaikuttaa ainakin alun perusteella vieläkin paremmalta kuin Pyrstötähti ja Taikurin hattu.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä maratoniin, senkin maratonhullu!

  Olen lukenut pinostasi vain Janssonin ja siitäkin on jo ainakin viisi vuotta :( Mutta tämän vuoden aikana lupaan tarttua muumeihin taas!! Pölynimurikauppias on puolestaan minulla nyt kirjastosta lainassa :)

  VastaaPoista
 3. Täällä yksi maratonisi seuraaja. Pihkatappi ja Taivaslaulu kuulostaa hyvältä, voisin itsekin kenties joskus palata molempien kirjojen maisemiin. Omasta maratonista haaveillen. :)

  VastaaPoista
 4. Sinä ennätät tarttua toimeen! Ihailtavaa! Minä yritän päästä omalle lukumaratonilleni joskus kesällä. Mutta aion kyllä seurata sinun urakkaasi. Paperinarujumalat vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän kyllä, että aurinko vetää puoleensa! Hyvä ja rohkea veto katkaista maratoni jos ei siltä tunnu! Mitä sitä turhaan pakolla!

  Ja Kirjakolle yllä : Olen sinua haastanut kirjablogissani joskus lukemaan Haurua. Haluaisin kuulla mitä tykkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleuelle: se pitäisi sitten vielä lukea. Kiitos muistutuksesta! Pää on hatara. Juuri äsken kävin kuikuilemassa omasta hyllystä luettavaa. Hauruahan siellä ei ole, mutta käteen tarttui Linderborgin Minua ei omista kukaan.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!