keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Tulen tyttärien myötä Lukutoukka toivottaa hyvää uutta vuotta!

Tulen tyttäriä
Maria Carole
360 s. 
2014
Osuuskumma

Arvostelukappale


Osuuskumman kirjat ovat tältä lukutoukalta menneet jotenkin ennen ohi - ehkä sen takia että huomioimani, kiinnostusta herättäneet kirjat ovat usein olleet novellikokoelmia. Minähän en ole vielä täysin päässyt eroon novellikammostani, joten en ole kirjoja lukenut. Maria Carolen kirjaa Tulen tyttäriä kuitenkin odotin pitkin syksyä, koska olin lukenut sen yhdistelevän romantiikkaa ja fantasiaa.

Naarni on sotilas ja puolijumala, tarkemmin sanottuna knameira. Hän on tulen jumala, eli jos saa kipinän käsiinsä, hän pystyy luomaan siitä tulen. Emma taas on ihminen, jonka taloon Naarni eksyy ystävänsä kanssa, koska he ovat päätyneet eroon tovereistaan. Ystävä on haavoittunut pahasti, joten he joutuvat jäämään Emman taloon. Syttyy romanssi.

Sitten on vielä pakkoavioliittoa pakeneva Livia, jossa on jumalaa kolme kahdeksasosaa. Puolet pitäisi olla, jotta hän voisi olla knameira. Hänen kohtalokseen on siis jäänyt olla altameira, jota alempana on vain ihminen. Näiden kaikkien kolmen naisen tarinat limittyvät toisiinsa taidokkaasti Maria Carolen esikoisromaanissa.

Suhtauduin Tulen tyttäriin hieman pelotta - niin kuin Maresin kohdalla kerroinkin, en ole vielä mikään haka mitä fantasiaan tulee. Silti minua kovasti kiinnosti tämä kirja, sillä minusta tuntui että romanttinen fantasia voisi olla juuri sitä mitä minulle voisi parhaimmillaan fantasian suunnalta tarjota. Ja olihan se, hyvää meinaan!

Ahmin tämän ihanan teoksen. En meinannut malttaa laskea sitä käsistäni kun olin kerran aloittanut, halusin tietää enemmän ja enemmän näistä hurmaavista naisista. Ja sainhan minä. Tietää. Tutustua heihin.

Silti tuntui ikävältä sanoa hyvästit - sillä jatkoa emme taida saada. Mutta toivon silti että Maria Carolesta tullaan kuulemaan vielä lisääkin, ja nimenomaan tällä ihastuttavalla samanlaisella tyylillä. Hänen kerrontansa on kevyttä ja helppoaa luettavaa, ja kirjailijattaren tapa sekoittaa fantasia ja chick lit (anteeksi jos olette toista mieltä, minun mielestäni tämä chick litiin lähestulkoon meni, romanttiselta puoleltaan) on oiva, juuri minuun kolahtava.

Kiitos Osuuskummalle tästä mahdollisuudesta tutustua taas paremmin fantasiamaailmaan! Tämä ei jää tähän.

***

Tämän tekstin myötä toivotan ihan jokaiselle lukijalle mahtavaa uutta vuotta, olkoon se räiskyvä ja kupliva. Itselläni se ei tosin taida olla kummemmin kumpaakaan, taidanpa viettää rauhallisesti uutta vuotta hyvän ruuan ja hyvän kirjan parissa. En ole mikään bilehile, vaan enemmän tällainen kotimyyrä lukutoukka. Ehkä olen jo tullut vanhaksi, ei jaksa bilettää rankasti.

Olkoon vuosi 2015 täynnä ihania lukuelämyksiä, paluita vanhoihin tuttuihin kirjailijoihin ja täynnä uusia kirjailija löytöjä. Ja tuokoon se kaikkea muutakin kaunista tullessaan! <3

7 kommenttia:

 1. Ihanaa vuotta 2015 sinulle Krista!♥

  VastaaPoista
 2. Käy kurkkaamassa blogiini, olit onnettaren suosiossa tuossa taannoin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille uuden vuoden toivotuksista, olkoon teidänkin vuotenne kirjaisa ja ihana! <3 Ja Jonnalle jee! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, saanko mä lainata tätä kuvaa?
  On niin kiva, että pistäisin vähäksi aikaa esille FB-sivulleni.

  (ja hyvää vuotta, vieläkin!)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!