torstai 7. huhtikuuta 2016

Eppu Nuotio ja Anna Nuotio: Ihana Venla T

Ihana Venla T
Eppu Nuotio ja Anna Nuotio
159 s. 
2016
Otava

Kustantajalta


Hurraa, Lukutoukan kulttuuriblogin sisältö muuttuu jälleen hieman! Pitkään asia pohditutti, mutta tämä päätös tuntui silti parhaalta: tästä eteen päin kirjoitan kaikista nuortenkirjoista tänne, Lukutoukkaan. Niin käännetyistä kuin kotimaisistakin. Tuntuu minulle kaikkein luontevimmalta, että täällä omassa blogissa kirjoitan kaikesta minulle todella rakkaasta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Toinen minulle rakas asia, kotimainen kauno, taas on Suomi lukee -sivulla. Tiedän myös, että Lukutoukan kulttuuriblogin lukijoissa on monia joita nuortenkirjat kiinnostavat, ja siksi onkin kiva vinkata teille mitä kaikkea kivaa olen lukenut!

Niin, tässä nimittäin on yksi helmi: Anna ja Eppu Nuotion Ihana Venla T, joka on jo kolmas Venla T:stä kertova kirja. Joka taitaa muuten olla sarjan paras!

Venla on päättänyt että tästä tulee muutosten vuosi. Hänellä on poikaystävä, espanjalainen vaihtari Horhe jolle hän on päättänyt olla todella hyvä tyttöystävä. Huihai Matias, tuo vanha rakkaus, hänet Venla on päättänyt unohtaa ihan kokonaan: ainakin siihen asti kun Matias tulee suorittamaan sivariaan vanhaan kouluunsa, jossa Venla vielä suorittaa viimeisiä opintojaan. Oma rakkauselämä siis on vähän mutkalla, mutta omalla nettipalstallaan Venla osaa neuvoa nuoria: hänestä on tullut jo aika suosittu! Kaikki siis on päällisin puolin hyvin, mutta onko sittenkään?

Venla oli sarjan ensimmäisessä osassa melkoinen tyyppi. Tavallaan kyllä ihan hirvittävän ihana, sellainen tohelo, mutta taisinkin silloin kirjoittaa että hän on myös hieman rasittava. Mutta mitä pidemmälle sarja on edennyt, sitä enemmän olen ihastunut Venlaan. Edellisessä sarjan osassa hän jo oli aika mukava, ja nyt lukiessani Ihanaa Venla T:tä lähestulkoon hihkuin innosta. Venlahan on ihan mahtava tyyppi! Hän on kliseisesti sanottuna kasvanut ihmisenä, ja sitähän se tuossa iässä on. Venla nimittäin on elänyt lukioaikaansa sarjan edetessä, ja se on monelle sitä aikaa kun käydään läpi vaikka mitä vaiheita. Niin käy läpi Venlakin, ja mikä ihana nuori nainen hänestä on kasvanut!

Siinä missä sarjan ensimmäisessä osassa, Venla T:n rakkaudet, Venla ratkoi asioita huolettomasti ja ajattelemattomastikin, niin nyt hän jo hieman suunnittelee mitä tekee. Huumoriarvoa toki sarjan kahdessa ensimmäisessä osassa Venlan tekemisillä oli rutkasti, ja kuuluuhan sellainen tietynlainen sähellys olennaisena osana chick lit -kirjallisuuteen. Säheltää Venla hieman vieläkin, mutta eri tavalla. Sillai ihanasti.

Ihanassa Venla T:ssä tulee hienosti ilmi yksi Venlan parhaista puolista. Hän on nimittäin korvaamattoman hyvä ystävä! Heillä on kiinteä ystäväporukka, jonka muut jäsenet ovat kirjoittaneet ylioppilaiksi jo keväällä: Venla ei, koska ei muistanut ilmoittautua kirjoituksiin. Venla siis on vielä lukiossa, muut suunnittelevat tulevaisuuttaan kimppakämpässä. Rättyä, josta on vasta nyt muodostunut Venlalle todellinen ystävä, on lähtenyt New Yorkiin luomaan mallin uraa, ja tytöt skypettävät lähes päivittäin. Ihana Venla T onkin ihanaa ystävyyden ja rakkauden ilotulitusta.

Eppu ja Anna Nuotion Venla T:stä kertova sarja on siis chick litiä nuorille. Vaikka Venla on jo täysi-ikäinen tässä sarjan uusimmassa osassa, ei sarja ole pelkästään nuorille aikuisille suunnattu. Tämä on yläaste ikäisille, tämä on juuri nuorille aikuisille, ja on tämä sarja aikuisillekin chick litin ystäville. Koko sarja on täynnä huumoria, rakkautta, ihanaa sähellystä ja mahtavia tyyppejä - ja näköjään, mitä pidemmälle sarjassa päästään, sitä paremmiksi kirjat muttuvat.

2 kommenttia:

 1. Kiva kun päätit alkaa blogata enemmän lasten- ja nuortenkirjoista. Jotenkin oon niitä kaivannuki sun blogiin enemmän. Oma blogi painottuu niihin, mutta tokihan sielläkin näkee muutakin välillä. Oon ite alottanu tota Venla T sarjaa mutten oo saanu jatkettua nyt ku hurahdin Rosvoloihin ja I
  Kirja aikojen alusta sarjaan. Kaikki muu on ollu tauolla pidemmän aikaa jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, olen tosiaan kirjoittanut koko ajan myös kotimaisista nuortenkirja uutuuksista, mutta ne ovat olleet Suomi lukee -sivulla. Mutta luulen että Lukutoukan lukijoissa löytyy monia joita nuortenkirjat kiinnostavat kovasti. :) Venla T:n kanssa kannattaa jatkaa, sarja paranee koko ajan. Mutta ovat Me Rosvolatkin ihan mahtavia! <3

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!