keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Nyt päästiin asiaan... Lukumaraton!

Heräsinkin aika paljon aikaisemmin kuin olisin kuvitellut. Ehkä odotin tätä maratonia niin paljon? Olen muutenkin aamu ihminen, saatan herätä hyvinkin aikaisin. Aikainen lintu madon nappaa ja niin edelleen.

Aloitan lukumaratonini kesken olevalla kirjalla. Se on Catheryenne M. Valenten Tyttö joka purjehti satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla, jossa on vielä reilut sata sivua jäljellä. Olen kovin ihastunut tuohon kirjaan, sen kerrontatapaan ja tarinaan.

Mutta nyt mennään. Seurailkaahan mitä olen kirjoista tykännyt, ja miten sujuu. Ja kiitos kaikille ennakkotsempeistä, olette ihania. ♥

10.00

Aamutoimet ottivat oman aikansa ja siitäkin huolimatta että heräsin aikaisin, pääsin todenteolla lukemaan vasta kahdeksan jälkeen. Pari tuntia, ja pari kahvimukillista, meni että sain edes silmät auki kunnolla!

Minulla oli siis kesken Catherynne M. Valenten Tyttö joka purjehti satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla. Luimme kirjan yhdessä Anna minun lukea enemmän-blogin Annamin kanssa, ja tietenkin tulen kirjoittamaan kirjasta vielä oman postauksensa.

Kuitenkin, sen verran sanon jo nyt, että ihastuin hirvittävästi tuohon kirjaan. En olisi valitessamme kimppaluku kirjaa osannut uskoa että tämä kirja on näin ihastuttava. Tästähän on vasta ilmestynyt jatko-osakin, jonka aion ehdottomasti varata kirjastosta. Ihastuttavaa kerrontaa, joka otti minut omakseen. Satu, jota voi suositella kaikenikäisille!

Nyt pääsenkin valitsemaan pinoistani seuraavaa kirjaa, joka saattaa hyvinkin olla dekkari.

16.45.

Käsittämättömän surkeaa! Lukumaraton päiväni ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Sain vasta äsken loppuun Mika Kähkösen dekkarin Pimeimmät tunnit, jossa ei ollut kuin reilut 200 sivua. Jotenkin ei kai ole ollut oikeanlainen fiilis intensiiviseen lukemiseen - ja onhan tässä tietenkin hyvä syykin!

Nimittäin tämä suuremmoinen urheilujuhla johon minut on tänään saatu mukaan. Niin naiset kuin miehet ovat hiihtäneet upeasti, ja vaikka Suomi-Venäjä pelin aikana yritin tiiviisti istua kirja kädessä, ei se hirveästi edennyt. No, sain kuitenkin tuon kirjan luettua.

Pimeimmät tunnit oli ennemmin psykologista jännitystä kuin dekkari, ja yllättävän hyvä omassa genressään. Käsittääkseni Mika Kähkönen on esikoiskirjailija, jonka huomasin Myllylahden sivuilta viime vuoden puolella. Suosittelen kyllä lämpimästi psykologisen jännityksen ystäville.

Ehkä luen vielä tänään. Tai luenkin. Enää kun ei tule suomalais urheilua.

20.10

Menihän tämä nyt ihan plörinäksi, ihan suoraan sanoen. En saanut edes kahta kokonaista kirjaa luetuksi. Olen tehnyt kaikenlaista muuta, tietenkin katsonut olympialaisia niin kuin aiemmin mainitsin (...ihanaa, olen vieläkin onnenmyyränä Suomen menestyksestä) ja lisäksi muistin tänään olevan pyykkivuoroni, joten siinäkin vierähti tovi.

Enkä löytänyt toivottua lukufiilistä. Ja luin huonoa kirjaa. Ja, ja, ja... selityksiähän löytyisi.

Ehkäpä vietän illan huolettomasti lueskellen Puulattian kunnossapitoa (joka vaikuttaa mainiolta!) ja odotellen, kun tunnin kuluttua alkaa taas Under the dome. Olen ollut sarjaan lievästi pettynyt, mutta Kuvun alla odottaa minua kirjaversiona hyllyssä, ja olen kuullut sen olevan parempi.

Kiitos kuitenkin tsemppaajille, muistin kyllä tukenne.

10 kommenttia:

 1. Voi Krista, taasko sä maratoonaat! Kunpa minäkin taas ehtisin. Tsemppiä, käyn välillä katsomassa töiden lomassa, miten etenet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marile, minä olen maratonaddikti. Vaikka tämä menikin penkin alle. :)

   Poista
 2. Olemme kyllä aina onnistuneet valitsemaan hyviä kimppalukukirjoja. Toivottavasti jatkossakin onnistumme valinnoissa yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. En keksi parempia syitä maratoonin kokoon kuivumiseen kuin Olympiahuuma :) Tähän voisi lohkaista nyt jotain urheiluhenkistä tsemppausta.. Ainakaan sun ei tarvitse odottaa neljää vuotta seuraavaa puristusta varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - ainakin oli hyvä syy! Hihkuin ja huusin hiihtäjille, ja jääkiekossa jännitin niin paljon etten meinannut uskaltaa edes katsoa. ;) Mutta joo, tuo on hyvä pointti! Ei tarvitse ihan niin pitkään odotella. :)

   Poista
 4. Onneksi kannustit Suomea kuitenkin - hieno urheilupäivä! Parikin kirjaa on jo hyvä saavutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upea! Valitettavasti ei eilen mennyt jääkiekko ihan putkeen, mutta tänään tulee pronssia. Kova vastus, mutta uskon, uskon, uskon! :)

   Poista
 5. Aina maraton ei lähde vetämään, ja nyt oli tosi hyvä syy, kuten HeidiBee sanoi. Seuraavalla kerralla sitten.

  Minulla on sinulle haaste blogissani: http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2014/02/yhdentoista-asian-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla kerralla sitten, tosiaan. :)

   Kiitos Paula haasteesta, käynkin heti katsomassa.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!