torstai 13. helmikuuta 2014

Titta Heikkilä: Rakkauden ruletti

Rakkauden ruletti
Titta Heikkilä
271 s. 
2014
Tammi


Arvostelukappale

Oikeastaan luin Rakkauden ruletin kirjaston kirjana. Mutta tiedän arvostelukappaleen olevan matkalla minulle, joten merkitsen sen arvostelukappaleeksi. Kirja oli vaan pakko lukea heti kun sen kirjastosta käsiini sain, enkä malttanut odottaa omaa kappaletta. Tosin, ennakkokäsitykseni eivät aivan vastanneet sitä mitä kirja piti sisällään...

Tilastollisesti on todettu, että kun on tavannut 37 kumppaniehdokasta, on tavannut sen oikean. Näin lähtee pyörimään juuri eronneella Merikukallakin rakkauden ruletti. Miehiä riittää, Merikukka etsii heitä enimmäkseen internetin deittipalvelun kautta, ja sulhasehdokkaita löytyy ympäri maailmaa. Mutta löytääkö Merikukka, jonka suonissa virtaa kaiken lisäksi merenneidon veri, sen oikean?

Tuosta kuvailustahan voisi päätellä että luvassa olisi taattua hömppää, oikein hyvän mielen kirja. Takakannessa kuvaillaan Rakkauden rulettia vakavaksi komediaksi, joka tavallaan voi pitää paikkaansa. Paitsi että. Niin, paitsi että minua ei juurikaan naurattanut.

Merikukan törmäilyt miesmaailmassa saattavat toki saada jonkun (tai monetkin) nauramaan, mutta itseäni jäi ehkä pahiten häiritsemään runsas seksi kirjassa. Tottakai seksiä saa olla, joihinkin kirjoihin se tuo oikein hyvänkin lisämausteen, mutta tässä kirjassa se oli kuvattu kovalla tavalla. Tavalla, johon minä en syttynyt lainkaan. Lisäksi sitä oikeasti oli paljon.

Idea Rakkauden ruletissa on kyllä hyvä - se että metsästetään 37 miestä ja noiden joukossa on se oikea. Loppua oli pitkitetty mielestäni ihan turhaan, nimittäin päästiinpä ihan jo toiselle kierroksellekin. Mietitytti, että meneeköhän tässä hyvän kirjan idea ikään kuin harakoille?

Kirjassa mielenkiintoisinta oli ehdottomasti se, miten kuvitelmat ja todellisuus kohtasivat. Sillä aina ei todellakaan tiennyt eletäänkö nyt todellisessa maailmassa vai mielikuvituksessa. Myös Merikukan painajaiset olivat hienoja, ja ehkä olisin toivonut niitä vielä enemmänkin. 

Onhan tässä pienet romanttisen komedian ainekset. Mutta tästä tehtyä elokuvaa en silti menisi katsomaan.

★★½

5 kommenttia:

 1. Tämä kuulostaa jo nimensä perusteella kirjalta, jota ei ole minulle suunnattu. Nyt kun luin arviosi, niin tunne vahvistui. En mitenkään halua väheksyä tällaisia "rakkauskirjoja", mutta ne eivät vain ole minua varten. Seksi on minustakin ihan ok kirjoissa, jos sillä on joku merkitys siinä. Sellaista "kiintiöseksiä" en jaksa kirjoissa enkä elokuvissa. Siis sellaista, että heitetääs tähän nyt taas yksi panokohtaus, kun ei ole ollut yhtään viiteenkymmeneen sivuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehee, että nauroin luettuasi tämän kommentin, Elegia. :D Aivan totta, tässä ei ollut ainakaan minun mielestäni mitään erikoisempaa merkitystä noilla seksikohtauksilla, kunhan jotenkin olivat tilaa täyttämässä.

   Minua varten taas rakkauskirjat ovat, mutta ei tämä. :(

   Poista
 2. Okei, not my book! Kuulostaa kauhealta. Urhesti kestit tämän, dearie! =D

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!