torstai 3. huhtikuuta 2014

Kun kaksi hyvää genreä yhdistyi.

Venla T:n rakkaudet
Eppu Nuotio, Anna Nuotio
189 s. 
2014
Otava
Ihana tunne on, kun saa on ensimmäinen lainaaja jollekin kirjalle kirjastossa. Se tuntuu melkein kuin omistaisi kirjan, kun saa sen lähes uunituoreena käsiinsä. Niin kävi minulle Eppu ja Anna Nuotion Venla T:n rakkauksien kanssa. Pitihän se melkein heti ottaa käsiinsä kun kirjastosta sen eilen hain.

Kirjassa pääosassa on (nojoo, yllättäen) Venla. Venla ihastuu, hullaantuu, ja rakastuukin, usein. Hänellä on elämänsä aikana ollut yhteensä kolmekymmentäkolme enemmän tai vähemmän vakavaa ihastusta. Mukaanlukien päiväkotiajan ihastukset. Nyt Venlalla on alkamassa abivuosi, jolloin kouluun pitäisi keskittyä tavallista enemmän, mutta jostain syystä tunnepuolella tapahtuu tavallistakin enemmän. Venla päättääkin aloittaa päiväkirjan kirjoittamisen, selvittääkseen ajatuksiaan.

Onko tämä ensimmäinen suomalainen nuorten chick lit kirja? Tietääkseni on, mutta kertokaa ihmeessä jos olemassa on enemmänkin. Toisaalta, enpä ole kyllä muistaakseni törmännyt käännöskirjallisuuteenkaan, joka näitä kahta genreä yhdistelisi. Joka tapauksessa, kaksi lempigenreäni yhdistyi! Ihanaa! Hehkutuksien paikka.

Minähän en koskaan kasva varmaan aikuiseksi. Täysin. Siispä tulen varmaankin aina kiinnostumaan uudesta nuortenkirjallisuudesta, mutta kyllä uskaltaisin silti luvata, että Venla T:n rakkaudet menee myös aikuisellekin chick litin ystävälle, ja helposti.

Kirjassa on kaikki chick litiin tarvittavat ainekset: löytyy romantiikkaa, ja huumoria. Nuorten kannalta on tietenkin olennaista että kirjassa löytyy myös nuori päähenkilö, ja varmaankin huumori on hyvin toimivaa myös nuorelle lukijalle. Kaikkein nuorimmille en silti lähtisi tätä suosittelemaan, vaan kirja on enemmän sellaista young adults materiaalia.

Eppu Nuotio on loistava kirjailija, ja on ollut hyvä ajatus ottaa tytär Anna Nuotio mukaan kirjoittamaan, sillä hän saa kirjaan nuoren näkökulman.

Venla T:n rakkaudet on sarjan aloitusosa, jonka jatkoa jään odottamaan.

★★★★½

12 kommenttia:

 1. On tällaisia enkuksi ainakin runsaasti, young adult -osastolla. En lue, mutta olen tietoinen asiasta. :D

  Tämä kirja ei ihan minun makunystyröitä kutkuta, mutta ei kaikkien tarvitsekaan. :) Minullakin on muuten nyt pitkästä aikaa chick lit -kirja luvussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tutkia, olisiko kirjoja suomennettu. Minua houkuttelee kovasti tämä genre. :)

   Ohoh, sinulla, chick lit kirja? Mikä mikä? :)

   Poista
 2. Chick lit -innostus ei ole iskenyt minuun, mutta tässä kirjassa on erittäin sähäkkä kansi. :)

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa hyvältä, täytyy muistaa tämä! En yleensä pahemmin chick litiä lue, mutta tämä voisi olla ihan jees ja kuulostaa mielenkiintoiselta, että vastaavaa ei ilmeisesti ole Suomessa ennemmin julkaistu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nuortenkirjoista yhtään pitää, niin kannattaa tätä ehdottomasti kokeilla. Ja mun mielestäni tosiaan tämä on ensimmäinen laatuaan Suomessa. :)

   Poista
 4. Joo, kyllä käännöskirjallisuuden puolelta luulisi löytyvän. YA Chick lit on kuitenkin genre ihan sinällään.

  Kirja kuulostaa hyvältä, sillä Eppu Nuotio on vähäisen kokemukseni perusteella taitava kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiennytkään, kiitos tästä infosta. :) Eli ryhdyn siis tutkimustoimiin.

   Eppu Nuotio on kyllä taitava kirjoittaja, ja hänen tyttärensä antaa hyvän nuortenläheisen maun kirjalle. :)

   Poista
 5. En ole ikinä lukenut chick lit -kirjaa, mutta ehkäpä asiaan voisi tulla muutos... :)

  VastaaPoista
 6. Hei mahtavaa! Taitaa olla ensimmäinen arvio kirjasta ja sitähän kirjailija aina odottaa. Näin hieno arvio on ihan harvinainen lahja. Kiitos!
  Sain linkin tänne kustantamon kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mieleni ilostutin kommentistasi! Minä tosiaan tykkäsin kirjasta ihan hirmuisen paljon, ja toivon, toivon, toivon että se saisi pian jatkoa. <3

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!