lauantai 6. heinäkuuta 2013

Lukutoukka kävi kirjastossa.

Eilen kävin pitkästä aikaa Joensuun kaupunginkirjastossa, kun sattui olemaan sopivasti aikaa (halua mennä kirjastoon löytyy aina). Kärsin tällä hetkellä pienoisesta lukujumista, mutta oletan sen menevän ohi jossain vaiheessa. Kärsivällisesti kuitenkin luen Karin Slaughteria, joka tuntuu lukujumin aikanakin hyvältä, muuten varmaan tuntuisi erinomaiselta.

Mutta mitä löysin kirjastosta? Vaikka mitä! Tässä muutamia esimerkkejä:

Hanne-Vibeke Holst: Mitä he toisilleen tekivät
Inka Nousiainen: Kirkkaat päivät ja ilta
Laurie Frankel: Ikuisesti yhdessä
Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
Leena Krohn: Unelmakuolema
Essi Kummu: Karhun kuolema
Yann Martel: Piin elämä
Pekka J. Mäkelä: 391
Ursula Poznanski: vii5i
Salla Simukka: Takatalvi
Sean Steward: Kehä


Lähti siis paljon kirjoja, mutta ainakin on tiedossa mielenkiintoista luettavaa! Mitä te luette nyt?

10 kommenttia:

 1. Mielenkiitoisia kirjastobongauksia, joista en tosin osasta ole ennen kuullutkaan. Vaan nytpä olen. :)

  Itse jumitan tällä hetkellä useammankin kirjan parissa, mutta syynä ei ole niiden huonous (päinvastoin!), vaan liian kauniit kelit. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kirja usein mukana ulkonakin, joten tulee luettua niin ulkona kuin sisällä, säästä riippumatta. Mutta silti jotenkin jumittaa, johtuu varmaan liian hyvästä edellisestä luetusta kirjasta. :)

   Poista
 2. Mitä he toisilleen tekivät ja Kirkkaat päivä ja ilta ovat loistavia lukuelämyksiä. Ajattelen tuon kirjan muuten melkein aina "Kirkkaat päivät ja ilta" -muodossa ja ilmeisesti sinullekin on sattunut samanlainen ajatusvirhe. Hymyilytti, koska minä ainakin joudun yleensä oikein keskittymään, että kirjoitan tuon nimen ilman t-kirjainta.

  Vii5i kuulosti Annikan bloggauksen perusteella kiinnostavalta mutta melko raa'alta. Kirjastosta odottelen myös sitä, saa nähdä, milloin saan.

  En ole vielä aloittanut seuraavaa kirjaa, jota luen päätoimisesti. Koneella ollessani luen välillä ensimmäistä James Potteria (Harry Potter -fan fictionia, mutta ei siis mikään novelli vaan 400-sivuinen kirja) ja nyt aamulla olen lueskellut yhtä Potter-tietokirjaa. Haluaisin saada pari bloggausta kirjoitettua ennen kuin aloitan uuden kirjan. Yöllä luin loppuun Rivien välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, olin sitten kirjoittanut sen väärin. Jotenkin olen automaattisesti ajatellut sen noin, siis Kirkkaat päivät ja ilta. Täytyykin sitten kun aikanaan siitä bloggaan niin keskittyä kunnolla että tulee edes otsikkoon oikein. :D

   Vii5i on kuvauksen perusteella melko raaka tosiaan, ja Annikan bloggauksen perusteellakin. Mutta kirjoissa raakakin teema menee, elokuvissa ei. :)

   Poista
 3. Minullakin pienoinen lukujumitus päällä, mutta eiköhän se pian helpota. Etenkin kun saan maanantaina kirjastosta Rivien välissä-kirjablogikirjan, jonka melko varmasti ahmaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta löytyy Rivien välissä PDF tiedostona, joten sitä pitäisi lueskella koneella ollessa. :)

   Poista
 4. Vii5i on melko hurja, mutta kyllä sie siitä selviät. Minäkin selvisin :)

  Kafkamokoma aiheuttikin oikein kunnon lukujumitusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Annika, enköhän mä siitä selviä. :) Slaughterkin on muuten paikoin aika raaka, ihmisiä lakoaa kuin heinää... :D

   Poista
 5. Mulla menossa Muumipappa & meri, äänikirjana Miehet jotka vihaavat naisia. Odotan kyllä Piin elämästä heränneitä ajatuksias, sitä kun niin moni on kehunu mutta en ite vakuuttunu. Leffa pitäs nähä. Ja oi, tuo Vii5i houkuttelis itelläkin, lainajonot on vaan tuhottoman pitkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luen Slaughterin jälkeen muumikirjaa, Vaarallinen juhannus vuorossa. Muumipappa ja meri on ihana. <3 Mulla on muuten äänikirjana mensosa Sophie Kinsellan Kevytkenkäinen kummitus, en ole tainnut sitä missään muistanut mainostaa.

   Vii5i piti Joensuussakin varata, mutta aika nopeasti tuli. Jännityksellä odotan sitä. :)

   Mä olen nähnyt Piin elämän leffana, ja tykkäsin siitä. Suosittelen kyllä sitä.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!