lauantai 20. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton II - Valmistautumista.

Kuva Yöpöydän kirjat-blogista

...Pienen lukutoukan unelma... 24 tuntia, pelkkiä kirjoja....


Suunnittelin jo keväällä, että kesällä pidän sen. Ensimmäisen lukumaratonini! Tarkoituksettomia maratonin tapaisia on tullut pidettyä kun on ollut kiinnostava kirja kädessä ja aikaa enemmän kuin tarpeeksi, mutta varsinaista maratonia en ole vielä ikinä pitänyt. Nyt siihen tarjoutui mahtava tilaisuus, kun kirjabloggaajat päättivät repäistä. Nimittäin pidetään yhteinen lukumaraton! Ensimmäinen osa maratonista oli 10.7, ja siitä voi lukea esimerkiksi Kirsin kirjanurkasta.

Minun aikatauluuni sopi paremmin tämä II osa, ja valmisteluja on tullut tehtyä pitkin heinäkuuta. Kirjapinot ovat kasvaneet kasvamistaan, vai miltäs nämä näyttävät?
Ei, en aio todellakaan lukea noita kaikkia. Lukunopeuteni on keskitasoa, ei hidas mutta ei mikään mahtavan nopeakaan. En ota paineita sivumääristä, vaan luen omaa tahtiani ja nukun välissä kunnon yöunet. Mutta löytyykö noista pinoista kirja joka minun olisi ehdottomasti maratonin aikana luettava? Tai mitä et suosittele?

Maratonille voivat osallistua muutkin kuin kirjabloggaajaat! Säännöt maratoniin, sekä tähän mennessä ilmoittautuneet blogit ovat tässä:


1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. 
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 24.7. klo 18.00 -> lopetus 25.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. 

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa. 

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.

Lukumaratonin lisäksi mukana on minihaaste Kitalaenpuhdistusnovelli, jonka ideana on lukea novelleja maratonin lomassa ja pikaisesti postata niistä.

Maratoniin voivat osallistua kaikki halukkaat, löytyi blogi tai ei. Maratoniin mukaan voi ilmoittautua Hys, äiti lukee nyt! - blogissa. Aiemmasta maratonista voi lukea enemmän vaikkapa Kirsin kirjanukassa, josta löytyy jälkipuintia osa 1 ja osa 2.


Tällä hetkellä lukumaratoniin aikovat ottaa osaa seuraavat bloggaajat:


http://suketus.blogspot.fi (Eniten minua kiinnostaa tie)

http://rainwilds.blogspot.fi/ (Solaris)
http://aitilukeenyt.blogspot.fi (Hys, äiti lukee nyt!)
http://kirjakissa.blogspot.fi/ (Yöpöydän kirjat)
http://elegiakirjat.blogspot.fi (Elegia)
http://pieni-kirjasto.blogspot.fi (La petite lectrice)
http://teawithannakarenina.blogspot.fi/ (Tea with Anna Karenina)
http://tapahtumahorisontti.blogspot.fi (Aberdeen Diaries)
http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/ (Kirjan pauloissa)
http://sininenkeskitie.blogspot.fi/ (Sininen keskitie)
http://kristankirjat.blogspot.fi (Lukutoukan kirjablogi)
http://helmi-maariapisara.blogspot.fi/ (Pisara)
http://doyoulovebookslikeme.blogspot.fi/ (Book lover)
http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi (Anna minun lukea enemmän)
http://lonkeropiirakka.blogspot.fi/ (Lonkeropiirakka)
http://yksiviela.blogspot.fi/ (Yksi rivi vielä...)
http://kirjanurkkaus.blogspot.fi/ (Kirjanurkkaus)
http://bibliofiles2.wordpress.com/ (Bibliofiles)
http://tarukirja.blogspot.fi/ (Tarukirja)
http://kuutarlukee.blogspot.fi/ (Kuuttaren lukupäiväkirja)
http://hdcanis.blogspot.fi (Hyönteisdokumentti)
http://systomykoosi.blogspot.fi (Systomykoosi)
http://kirjojenkeskella.blogspot.fi (Kirjojen keskellä)
http://calendula.stazzy.net (Calendula)
http://pigeonnaire.blogspot.fi (Kujerruksia)
http://satunluetut.blogspot.fi/ (Satun luetut)
http://kirjakko.blogspot.fi/ (Kirjoista)
http://todellavaiheessa.blogspot.fi/ (Todella vaiheessa)

http://sininenlinna.blogspot.fi/ (Sinisen linnan kirjasto)/
http://lukeminen.fi/blogit/kirjallisena-minna (Kirjallisena)

Mahtavan paljon meitä on mukana. Aikaa on enää muutama päivä, täytyy miettiä tankkausta sekä mitä otan lukumusiikikseni. Ainakin nyt juuri soiva Frank Sinatra voisi olla aika hyvää maratoonaus musiikkia.

Jos tuntuu että haluat maratoonata - ja tosiaan, vaikkei sinulla olisikaan kirjablogia, niin osallistu ihmeessä. Voit toki ilmoittautua minullekin mukaan.


24 kommenttia:

 1. Jännittävää tämä maratoonaaminen! Minulla on myös Miniä mahdollisten maratonkirjojen joukossa. Taikatalvi on ihana ja Kun enkelit katsovat muualle olisi minulle varmasti teininostalgiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää on tosiaan. :)

   Miniän ajattelin lukea toistamiseen maratonilla, se on sopivan kevyttä ja hauskaa välipalaa. Tosin tuossa pinossa on niin monta muutakin sellaista "ihan pakko lukea maratonin aikana"-kirjaa, että saa nähdä pitääkö pitää toinen maratoni sitten itsekseen. :)

   Poista
 2. Kun katselen huiseja kirjapinojasi, niin tulee tunne, että pitäisi itsekin muutama kirja lisää käydä hakemassa... yksi samakin teos on, nimittäin Elokuvankertoja. Taikatalvi on hyvä, kuten Linnea jo mainitsikin ja Kosto:rakkaustarina myös. Linnunpainokin on okei, mutta ehkä hitusen hidas. Sen sijaan Kun enkelit katsovat muualle ei ollut yhtään minun kirjani eikä myöskään Että hän muistaisi saman. Mutta nopeita luettavia kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvankertoja ainakin tuntuisi hyvältä pieneltä kirjalta - juuri sopivalta maratonille. Taikatalvi on ihana, en ole lukenut sitä pitkään aikaan joten se olisi varmasti hyvä.

   Minä taas luulen että pidän Kun enkelit katsoivat muualle kirjasta, lukeudunhan Simukan faneihin enkä ole törmännyt häneltä vielä yhteenkään huonoon kirjaan.

   Poista
 3. Kiva, että pääset toiselle kierrokselle mukaan. Että hän muistaisi saman pisti ainakin silmään, samoin Tove Jansson on varmasti mainion kevyttä maraton-luettavaa!

  Tsemppiä tulevaan, jäädään mielenkiinnolla odottelemaan! :)

  VastaaPoista
 4. Taikatalvi on ihan huippu, mutta itse jättäisin sen ehkä talveen. Siispä pinosta suosittelen Inka Nousiaisen Kirkkaat päivät ja ilta -teosta ja Tuija Lehtisen Mansikoita ja morsiusneitoja, jota tosin olen hieman moittinut, mutta joka on mukava päännollausluettava välillä: huumoria löytyy, kerronta on sujuvaa ja aihepiiri aika kevyt tai rento. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nousiainen on sellainen että se on ehkä pakko lukea, siitä olen kuullut niin paljon hyvää. Tuon Lehtisen nappasin pinoon ihan sen takia että se olisi hyvä päännollaus. Olen lukenut Rebekka sarjasta pari ekaa, ja kyllähän Lehtisen kerronta niissäkin toimii. :)

   Poista
 5. Jos luet Käärmeenpesän tai Koston, suosittelen lukemaan ne melko alkuvaiheessa, koska luulisin, että ne voivat aiheidensa vuoksi olla melko raskaita luettavia, kun loppu häämöttää ja väsyttää.

  Kirkkaat päivä ja ilta ja Linnunpaino ovat myös hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärmeenpesä voisi olla hyvää alkupään materiaalia, niin kuin Mällisen Kieroonkasvukertomuskin. Jälkimmäisen olen lukenut ennenkin, ennen blogiaikaa, ja suosittelen sitä jo nyt kaikille lämpimästi. :)

   Poista
 6. Suosittelen Nousiaista, Heberleinia ja Tuomaista (mikä ylläri :) Kovasti tsemppiä, ihana Krista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Annika. <3 Arvasin jotenkin että suosittelet Tuomaista. :)

   Poista
 7. Minäkin suosittelen Annikan tapaan Heberleiniä, sillä kiinnostaa kovasti muiden ajatukset siitä (vaikken olekaan siis itse kirjaa lukenut).

  Minullakin on tuo Linnunpaino hyllyssäni, joten se kiinnostaa. Samoin Parantaja ja Että hän muistaisi saman ja ja ja... :D

  Tosi paljon kiinnostavia kirjoja on pinoissasi. Olen lukenut vain kaksi kirjaa pinostasi, Oatesin Koston ja Nothombin Antikristan. Molemmista tykkäsin.

  Voisin lukaista itsekin Antikristan joskus uudelleen. Olen taannoin kirjoittanut kirjasta "Antikristan päätöslause on eräitä kauneimpia (ja karmaisevimpia) koskaan lukemiani."

  Hmm, pakko mennä lunttaamaan se päätöslause - sinä et saa luntata, kun et ole kirjaa lukenut :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän tuon Heberleinin vetäise aika alkuun, koska se on varmasti tunteita herättävä ja raskaampi. Kaksi sellaista must kirjaa tällä maratonilla, tuo Heberlein juuri sekä Kieroonkasvukertomus. Löytyy kyllä ihan hirveästi muitakin ihania. <3

   Antikristan jostain nappasin joskus ihan nimen perusteella. :D Mutta lupaan etten lunttaa, mutta pistän sanasi korvan taakse että muistan lukiessa. :)

   Poista
 8. Fahrenheitista, Taikatalvesta ja Elokuvankertojasta kiinnostais kuulla mielipiteitä, toivottavasti ehdit ne lukemaan :) Olen lukenut aiemmin Bradburylta Paha saapuu portin taa -kirjan, joka oli ihan jännä (kauhufantasiaa, mutta ei kovin pelottava, kiertävä sirkus on vain todella outo). Vaikka en olekaan hirveästi sci-fin perään, niin Fahrenheit kiinnostaisi lukea aiheensa puolesta.

  En ole muuten huomannut blogisi uutta ulkoasua, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fahrenheit on odottanut kirjastohyllyssä jo pitkään, joten lähiaikoina sen luen kyllä oli maraton kirjana tai sitten ei. Joku suositteli sitä joskus, ja jäi mieleeni. Sci-fi on itsellenikin vieraampi alue, mutta jostain se on alettava. :)

   Kiitos kehuista, taustasta kuuluu kiitos ihanalle Elegialle. <3

   Poista
 9. Erittäin kiinnostavia kirjoja olet valinnut. Itse olen lukenut noista Simukan Kun enkelit katsovat muualle, Nousiaisen, Hirvosen, Oatesin, Bradburyn, Kyrön, Nothombin, Janssonin ja Enorannan. Tuo Kosto on tosiaan aika rankka, mutta hyvä. Minä pidin Simukan kirjasta kovasti juuri aiheensa vuoksi. Samoin tuo Että hän muistaisi saman on jäänyt vahvasti mieleen ja oikeastaan muutkin lukemani tavalla tai toisella.

  Heberleinin kirja kiinnostaa minuakin, en ole sitä vielä lukenut, mutta aion kyllä. Siksi muiden ajatukset kirjasta kiinnostavat.

  Minullakin on tosiaan Kuismaa ja Krohnia omassa pinossa, eri kirjat vaan. Jos päädytään ne lukemaan, niin jännä nähdä mitä ajatuksia ne herättivät.

  Oikein antoisaa maratonia ja ihania hetkiä kirjojen parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja kirjoja siis löytyy paljon. :) Ja huomasinkin että samoilta kirjailijoita ollaan lähdössä lukemaan, ehkä ainakin, jos nyt tosiaan päädytään noihin kirjoihin. :)

   Koston ehkä jätän johonkin toiseen ajankohtaan, mielenkiintoisia kirjoja löytyy niin paljon pinosta. Mutta kyllä senkin vielä luen.

   Antoisaa maratonia sinullekin, ja nautitaan, nautitaan nautitaan! :)

   Poista
 10. Tsemppiä maratoniin! :) Olet ihailtavan hyvin valmistautunut jo etukäteen kirjapinojen kanssa. Nyt herää itsellä paniikki: onko minulla lainkaan sopivaa lukemista maratonia varten?! Täytyy lähteä käymään kirjastossa ja ehkä kirjakaupassakin vielä tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja pakastimessa odottelee jäätelöä huomista varten! :D Toivottavasti kirjastoreissu tuottaa tulosta ja löydät täydennystä kirjapinoihin. :)

   Poista
  2. No hitsi, erehdyin kirjakauppaan ennen kirjastoa... :D Neljä kirjaa hankin vielä viime metreillä, mutta muuten taidan luottaa kirjahyllyni vanhempiin kätköihin. Onneksi huomiselle on luvattu lämmintä ja aurinkoista ilmaa. Taidan lukea bikinit päällä puistossa koko päivän!

   Poista
  3. Kirjakaupat ovat vaarallisia, sieltä ei voi lähteä tyhjin käsin. :D Hyvää ilmaa tosiaan on luvattu, joten itsekin taidan ainakin osan aikaa lukea ulkona. Täällä tosin on paljon paarmoja, joten ne ovat pihalukemisen kiusana. :)

   Poista
  4. Kirjakaupat ovat ihanan turmiollisia... :) Ai niin, ja minunkin blogini voi lisätä listalle! Päivitän tietoja sekä blogiini (http://lukeminen.fi/blogit/kirjallisena-minna/) että Lukeminen on pääasia -Fb-sivuille (https://www.facebook.com/lukeminenonpaaasia).

   Poista
  5. Täytyy lisätä. :) Tsemppiä sinullekin maratoniin, seuraan sitä varsinkin facebookin kautta, olen tiivis seuraajasi siellä. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!