torstai 25. heinäkuuta 2013

Mitä jäi käteen lukumaratonista?

Nyt se sitten on ohi. 24 tuntia kirjoja - joskin mukana pari ruokataukoa sekä noin kuuden tunnin unet. Aktiivista lukemista tuohon määrään mahtui noin seitsemäntoista tuntia jos jonkin arvion heittäisin. Sivumäärä oli 1134, ja kirjamäärä kahdeksan. En ole todellakaan ikinä lukenut noin paljon, mutta se on ehkä ihan arvattavissa.

Mitä jäi käteen?

Ihana kokemus! Minulle, pienelle lukutoukalle tämä oli ihanaa. Sai luvan kanssa vain lukea, lukea ja lukea. Majoittautua sohvannurkaan hyvän musiikin kera, kirja kädessä ja välillä käydä juomassa kahvia ja katselemassa muiden maratonpäivityksiä. En toistaisi tätä joka viikko, mutta tulen kyllä kokeilemaan maratonia vielä uudestaankin. Jäihän minulle vielä vaikuttavat kirjapinot joita en ehtinyt lukea...

Maratonaus ei varmasti ole kaikkia varten, sen uskon. Ja vielä enemmän löytyy ihmisiä jotka eivät tätä ymmärrä tai vaihtoehtoisesti edes hyväksy. Mutta minä ainakin nautin lukemastani, en tavoitellut lukemia ja lukenut kiireellä, ja päähän jäi jokainen kirja jonka luin.

Nyt menen lukemaan toisten maratonaus päivityksiä, kiitos vielä kerran kaikille henkisestä tuesta, se oli tarpeen!

14 kommenttia:

 1. Kiva että sinullakin oli kiva maratoni! Minä en yhtään tiedä kuinka kauan luin aktiivisesti mutta hauskaa oli ja kun meni vielä ilman suorituspaineita. Olen iloinen että sain luettua monta pitkään lukulistalla ollutta kirjaa. Kokeilen varmasti uusiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että sinäkin viihdyit maratonin parissa! Joo, suorituspaineita ei ollut täälläkään, oli omia tavoitteita jotka sain rikki mutta muuten meni täysin "hupina". Saa nähdä miten pian otan uusiksi, kirjaston kirjatkin menevät vanhaksi. ;)

   Poista
 2. Tosi paljon sait luetuksi! Minä luin samalla tavalla kuin sinä: en tavoitellut mitään sivumäärää, enkä seurannut kelloa lukiessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä ottaa liikaa paineita niin lukeminen edistyy hyvin. :) Olen itsekin tyytyväinen suoritukseen.

   Poista
 3. Minäkin haaveilen maratonieni uusimisesta. Harmillisesti en pystynyt nyt osallistumaan kimppamaratoneihin. Lukutoukalle maratoni on tosiaan nautinto, saada vaan lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, aina voi ottaa maratonin yksinään. :)

   Kerrankin ihan luvan kanssa, vaan lukea lukea ja lukea. :)

   Poista
 4. Tosi kiva lukea, että sinulla maraton toimi! Tosi hyvin sait luettuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla joo maraton toimi, tosin olisin halunnut yöllä lukea vielä pidempään mutta minkäs teet kun silmät ei enää pysyneet auki. :D

   Poista
 5. Kiva, että tykkäsit ja olet selvästikin oikeutettu heiluttelemaan jalkojasi (= lukunörtin tuuletus) seuraavien lukuhetkiesi ajan oikein voimalla ja ponnekkaasti :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiluttelen jalkojani ahkerasti! :D Tuo on mahtava keksintö! :D

   Poista
 6. Ihan mahtis suoritus, ystävä ! ♥ Migreenialttiina ihmisenä en ole varma, kykenisinkö samaan, mutta siitä olen varma, etten ainakaan tuohon sivumäärään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ystävä. <3 Ihme kyllä mulle ei tullut mitään oireita, ei silmiin koskenut eikä päätä särkenyt, mutta hyvä niin. :)

   Poista
 7. Paljon ehdit lukea! Mina en yhtaan eilen oman lukemiseni lomassa ehtinyt muiden suoritusta seurata, mutta nain jalkikateenkin on vallan kiva kayda kurkkimassa. Monellta on tuntunut menneen hyvin! Ja minustakin maraton oli innostava ja mielellani tekisin sen uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin kurkkailemassa muitakin, oli viihdyttävää kirjojen välissä katsoa miten muilla etenee. Ja jälkikäteen tottakai myös. :) Monella on mennyt hyvin, niin näyttää myös menneen sinulla. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!