perjantai 26. heinäkuuta 2013

Arto Salminen: Varasto (Lukumaratonin satoa)

Varasto 
Arto Salminen
148 s. 
1998 
WSOY


Lukumaratonillani luin myös Arto Salmista. Olen aiemmin lukenut kirjailijalta pari kirjaa, ja tiesin hänet hyväksi. Varasto on ollut lukulistallani jo kauan, onhan siitä tehty elokuvakin jonka haluaisin ehdottomasti nähdä.

Varasto kertoo Anterosta, joka on töissä maalikaupan varastossa. Anterolla on jonkinlainen suhde (seksi sellainen) Karitaan, joka on myös töissä maalikaupassa. Sitten käykin aika perinteisesti, Karita tulee raskaaksi. Uhkailun avulla Karita saa nakitettua Anteron yhteiseen eloon... mutta miten pariskunnan käy, kun tällaiset ovat lähtökohdat?

Olen pitänyt Arto Salmisen romaaneista eniten Kalavaleesta, se se vasta olikin jotakin! Varasto ei ollut läheskään yhtä hyvä kuin Kalavale, mutta mieluusti minä sen osana maratonia silti luin.

Juoni oli aika käytetty, "ups, sattui vahinko, aletaan elää yhteistä elämää", mutta kyllä Salminen tästä jonkinlaista mustaa huumoria sai silti irti. Vaikka musta huumori kirjassa pilkahtelikin, ja se sai minut nauramaan, niin silti tarina itsessään oli synkkä. Heittikö se minut murheen alhoon maratonin aikana? Ei kutienkaan.

Antero on hyvä hahmo, häntä oikeasti melkein käy sääliksi lukiessa. Kova kohtalo miehellä.


+ + + ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!