perjantai 24. tammikuuta 2014

Graeme Simsion: Vaimotesti

Vaimotesti
Graeme Simsion
Suomentanut Inka Parpola
333 s. 
2014
OtavaArvostelukappaleNiin se aika vaan hujahtaa. Nyt postiluukusta on alkanut jo tipahdella tämän kevään uutuuskirjoja, jotka ovat toinen toistaan houkuttelevampia. Otava muisti minua tässä eräänä päivänä paketilla, josta paljastui tämä Simsionin Vaimoprojekti, joten täytyihän se heti lukuun ottaa. Vaikutti nimittäin sen verran mielenkiintoiselta.

Kolmekymmentäyhdeksän vuotias Don ei meinaa löytää vaimoa. Ei sillä, että ehdokkaita ruuhkaksi asti olisi, mutta jokaisesta ehdokkaasta tuntuu löytyvän jokin vika. Niinpä Don päättää tehdä - vaimotestin. Hän tekee lomakkeet, joihin laittaa ratkaisevia kysymyksiä asioista mitä pitää ihmissuhteelleen tärkeänä.

Yhtäkkiä Donin elämään kuitenkin astelee Rosie. Rosie, joka ei ole millään tavoin sopivaa vaimomateriaalia, hän tupakoikin! Silti Rosie pääsee sekoittamaan Donin elämän täydellisesti, aikataulutkin romahtavat täysin. Ja Rosien tapaamisesta alkaakin toisenlainen projekti...

Kirjavinkeissä  kirjoitettiin Vaimotestistä erittäin osuvasti, ja sieltä seuraavan ajatuksen poiminkin. Mietin, ketä Don muistuttaa. Mutta kun luin Kirjavinkkien arvostelun, sieltähän se putkahti: Rillit huurussa sarjan Sheldon Cooperia! Minusta Sheldon on kertakaikkiaan ihana, joten ilmankos ihastuin suuresti myös Doniin.

Vaimotestin huumori puri minuun. Se oli kuin hyvä romanttinen komedia, tälläkertaa paino sanalla komedia. Mutta toki tässä oli romanttinenkin puoli, jonka mukana elin ihan kirjan loppuun saakka.

Okei - ehkäpä loppuratkaisu oli aavistettavissa kirjan alusta asti. Mutta niinhän se on aina hyvin toimivissa romanttisissa komedioissa, eikä se minua niissäkään häiritse yhtään.

Nauroin Vaimoprojektin kanssa, hekottelin ääneen yksinäni. Minä ihastuin tähän kirjaan kovasti.

★★★★

1 kommentti:

  1. Minä kuuntelin tämän äänikirjana - tykkäsin hurjasti. Minulle tulee Donista mieleen myös uusi Sherlock kaikessa neroudessaan.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!