keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Hieman nuoremmille suunnattu Tuija Lehtinen.

Saimi, Selma ja salainen ihailija
Tuija Lehtinen
2014
Otava


ArvostelukappaleTämä kirja tuli mieleeni, kun olin kirjamessuilla Otavan pisteellä juttelemassa tutun kustantajaihmisen kanssa. Kysyin löytyisikö tätä messuhyllyistä, sillä tätä lempikirjailijani kirjaa en ollut vielä lukenut. Minulla kävikin hyvä tuuri, sillä sain kirjan vieläpä arvostelukappaleeksi.

Saimi ja Selma Pirinen ovat tuttuja Tuija Lehtisent suositusta Rebekka-sarjasta. Nuo rohkeat ja vilkkaat siskokset ovat tämän tästä kirjasta alkavan sarjan tähdet.

Rebekka-sisko on muuttanut Kajaaniin opiskelemaan, mutta kotona lojuu edelleen tyttöjen 18-vuotias Mossu veli. Mossu on siskosten mielestä vetelä ja laiska, ja he päättävät saada poikaan potkua. Saimi ja Selma keksivät, että Mossulle on saatava salainen ihailija, keinolla millä hyvänsä! Vaikkapa keksimällä itse sellainen.

Saimi ja Selma sarja on selkeästi suunnattu nuoremmille lukijoille, kuin Tuija Lehtisen nuortenkirjat yleensä (esimerkkinä nousee mieleeni vaikkapa Sara-sarja). Veikkaisin, että eniten näistä kirjoista voisivat kiinnostua 4.-6. luokkalaiset lukijat.

Mutta ei Tuija Lehtinen petä tämänkään kirjan suhteen. Minua ei haitannut yhtään, että kirja oli suunnattu nuoremmille lukijoille, vaan minä viihdyin tämän parissa tavattoman hyvin. Kirjamessujen jälkeisessä lievässä väsymystilassa oli ihanaa sukeltaa tämän kirjan pariin, niin hyväntuulinen ja reipas se oli. Saimi ja Selma ovat yksinkertaisesti niin hurmaavat sisarukset, jos vain lukija kestää heidän vauhdissaan!

Tuija Lehtinen on kyllä mahtava nainen! Häneltä on ilmestynyt tänä vuonna kolme kirjaa - kaikki hieman eri ikäisille. Tämä Saimi ja Selma hieman nuoremmille lukijolle, Tyttö elää kesäänsä taas nuortenkirja, sekä Armon aika taas aikuisten viihdekirja. Ei voi kuin ihailla!

Kirjan tarinassa on siis mukana vauhtia, niin kuin varmasti ne lukijat voivat arvata, joille Saimi ja Selma ovat Rebekka-sarjasta tuttuja. Huumoria on myös mukana, ja tietenkin monia tuttuja hahmoja, esimerkiksi kaksi vanhaa rouvaa, jotka naurattivat minua jo Rebekka kirjoissa.

Mitä voisin vielä sanoa? Harmitella ainakin sitä, etten nähnyt kirjamessuilla Tuija Lehtistä. Tämä fanityttö olisi niin tahtonut halata. <3

1 kommentti:

  1. Harmi todellakin, ettei tavattu. Kuulin Otavan osastolla käynnistäsi siellä, ja me kaikki totesimme haikeasti, että kiskot veivät sinut jo mennessään. Joillakin toisilla messuilla sitten! Tuija

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!