tiistai 28. lokakuuta 2014

Kun on hyvä kirja matkaseurana.

IP - Ihmisen puolella
Siri Kolu
318 s. 
2014
Otava
 Ihana kirjasiskoni Annika lähetti minulle Siri Kolun IP:n, koska minä ihastuin niin kovasti edeltävään osaan, Pelko ihmisessä. En siis millään voinut jättää tätäkään kirjaa lukematta!

IP jatkaa siitä mihin PI jäi. Jos siis et ole tuota mestariteosta lukenut, kannattaa jättää seuraava juonenkuvaus lukematta, etten vaan spoilaa lukukokemustasi.

Pilvi on vapautunut luolasta, ja pääsee nyt tutkimaan vapaassa maailmassa Helsingin katuja, vaikkakin elää varjonimen alla. Hän päätyy teatteriproduktioon, sillä ajaahan häntä vanha rakkaus teatteriin. Pilvin veli Petri saa näkyvämmän roolin tässä kirjassa, hän kantaa huolta Pilvistä, ja siitä, tuleeko koskaan tapaamaan siskoaan. Toisaalla taas Mimosa, joka joskus oli Pilvin hyvä ystävä, liittyy pihmisiä jahtaavaan puolueeseen, ja kantaa kaunaa Pilviä kohtaan. Selviääkö Pilvi Pusu ryhmästä, ja löytääkö Petri Pilvin? Entä miten käy Largon ja Pilvin rakkaustarinan?

Siri Kolu on kertakaikkiaan nerokas. Hän onnistuu kirjoissaan sitomaan lukijan sohvannurkaan, tai minun tapauksessani junan penkkiin aivan täydellisesti. Luin kirjaa Kirjamessu reissullani, ja täytyy sanoa että sen kanssa junamatkatkin menivät yhdessä hujauksessa. Kiitos siis kirjailijattarelle siitä. <3

Olen pitänyt kovasti Me Rosvolat kirjoista, kuten myös Kolun Metsän pimeä romaanista, ja voinpa sanoa ettei Kolu ole minun nähdäkseni huonoa kirjaa tähän mennessä tehnyt. Olen nauttinut jokaisesta, niin kuin nautin tästäkin. Voi kun olisin tavannut tämän ihastuttavan kirjailijan messuilla!

Kolun kieli on rikasta, nopeasti luettavaa, kepeää mutta silti ajatuksia herättävää. Miltä näyttää Helsinki lähitulevaisuudessa? Ovatko kadut täynnä pihmisiä?

Tarina etenee nopeasti, ja imaisee lukijan mukaansa. En voinut yksinkertaisesti vastustaa tätä kirjaa, ja toivonkin tämän saavan runsaasti blogisavuja. Lukekaa, lukekaa, lukekaa tämä!

Olen kovin, kovin onnellinen että Suomessa on tällaisia nuortenkirjailijoita kuten Siri Kolu. Siitäkin olen onnellinen, että myös aikuiset lukijat ovat löytäneet taidokkaat nuortenkirjailijat, eivätkä pidä enää kummallisena, että myös vanhemmat voivat käydä nuortenosastoilla haalimassa kirjoja käsiinsä. <3
1 kommentti:

  1. Messuilta lähti opus mukaan, kyllä odotan lukemista. Ekasta osasta tykkäsin hurjan paljon! Hienoa, että toinenkin natsaa!

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!