tiistai 10. toukokuuta 2016

Lisa Hilton: Maestra

Maestra
Lisa Hilton
Suomentanut Kristiina Vaara
379 s. 
2016
Tammi
Kustantajalta


Kun kirjaa kuvataan nimellä eroottinen trilleri, se ei varsinaisesti herätä minussa paloa: tuo kirja on pakko lukea. Sain kuitenkin kirjan ylläripakettina kustantajalta ja takakannessa oli sen verran vetoa että päätin kokeilla kirjaa. Täytyy sanoa: Maestra yllätti positiivisesti.

Maestra on trilleritrlogian avaus, jossa pääosaa näyttelee Judith Rashleigh. Kirjan alussa Judith työskentelee - tai oikeammin raataa - lontoolaisessa taidehuutokaupassa. Palkka ei päätä huimaa, mutta Judith pitää työstään. Mitä Judith tekee iltaisin? No hankkii lisätienestinsä maksettuna seuralaisena samppanjabaarissa. Hieman hitaasta alusta huolimatta yhtäkkiä juoni alkaa kulkea kun Judith lähestulkoon paljastaa suuren taidehuijauksen ja saa potkut. Tästä alkaa tapahtumaketju johon mahtuu kuolemantapaus jos toinenkin sekä useampi maa Euroopassa.

Maestra alkaa hieman hitaasti ja jouduinkin miettimään missä ovat nuo trillerikuviot. Erotiikkaa tihkui heti alusta pitäen, jonka voi arvata jo Judithin iltatyön perusteella. Sytyn itse harvoin eroottisesta kirjallisuudesta, eivätkä Maestran eroottiset kohtaukset olleetkaan syy miksi kirjasta pidin.

Syy oli se, että kun Maestran tapahtumat kunnolla polkaistaan käyntiin, niin sitten mennäänkin vauhdilla. Trillerikuvio mutkistuu luku luvulta, ja koko ajan Judithistä paljastuu uusia, yhä ovelampia puolia. Vaikka seksi oli koko ajan kirjassa läsnä, minulle suurempaa roolia näyttelivät taidemaailma sekä Hiltonin punoma, vauhdikas trillerimäisyys. Siinä missä nautin hitaammista ja rauhallisemmista dekkareista, ei minulla ole mitään tällaista vähän vauhdikkaampaa ja väkivaltaisempaa lajinsa edustajaa vastaan. Sillä aivan herkälle lukijalle Maestraa en uskalla suositella, sillä kyllä: ruumiita tulee, eikä se ole aina ihan kaunista luettavaa. Onneksi on runsaasti meitä jotka eivät hevin kavahda!

Maestra on vahvasti viihteellinen trilleri. Minulle ei eroottinen kirjallisuus tosiaan ole kovin tuttua, joten en osaa verrata sitä puolta kirjassa oikein mihinkään. Seksikohtauksetkaan eivät olleet mitään herkkää ja kaunista luettavaa, vaan Hilton antoi palaa niissäkin. Siveellisempi joutuu ehkä punastelemaan, pokerinaamat lukevat seksikohtaukset siinä missä väkivallankin.

Trillerikuvion ohella Maestrassa mukaan vetäisi Judith. Ihana, räväkkä ja varomaton Judith joka ei pelkää pistää päätään sinne missä sen ei ehkä kuuluisi olla. Kerrassaan mahtava keulahahmo tälle trilogialle! Ja kyllä, tajusin lukiessani: koska pidin Judithista valtavasti, minun täytyy luultavasti lukea myös seuraavat osat... Mikä ei liene lainkaan huono asia.

Kokonaisuudessaan Maestra on hyvä trilleri. Jännittävä ja vauhdikas, jossa juonenkäänteitä riittää: seksi juonessa tuli minulle siinä sivussa, lisänä jota en suoranaisesti rakastunut mutta en inhonnutkaan. Sillä sehän kuuluu Judithin elämään, miksei se kuuluisi kirjaankin?

P.S. Vielä perjantaihin (13.5.) asti aikaa osallistua Marja-Leena Tiaisen kirjan Viestejä koomasta arvontaan, täällä!

6 kommenttia:

 1. Voi tämän minäkin haluan lukea. Pidän trillereistä. Minulla oli kirjastosta pikalaina, mutta en ehtinyt lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, voin kyllä suositella kirjaa! Trillerijuoni koukuttaa tosissaan.

   Poista
 2. Tämä odottelee yöpöydällä herkullisen punaisena ;)

  VastaaPoista
 3. Minullekin tämä saapui yllättäen postissa, joten tartuin kirjaan. Kiinnostava päähenkilö, vetävä tarina.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!