lauantai 7. toukokuuta 2016

Maria Kuutti: Anna ja Elvis ja verraton vaari

Anna ja Elvis ja verraton vaari
Maria Kuutti
Kuvittaneet Katri Kirkkopelto, Ilmari Kettunen ja Päivi Kettunen
97 s. 
2016
KaristoKustantajalta


Palaan vielä kerran viikon takaisen lukumaratonin tunnelmiin. Oikeastaan vasta nyt kun olen purkanut lukemiani kirjoja pidemmiksi bloggauksiksi, olen tajunnut kuinka hyviä kirjoja maratonilla tulikaan luettua. Ja kuinka kaikki kirjoista olivat oikeastaan juuri maratonkirjoiksi sopivia - omilla tavoillaan kevyitä, ahmittavia ja samalla nautittavia.

Yksi maratonin kirjoista oli Maria Kuutin uusi Anna ja Elvis -sarjan kirja. Anna ja Elvis ja verraton vaari on sarjan neljäs kirja ja minä olen lukenut koko sarjan. Annan ja Elviksen tarinaa on ollut hauska seurata, ja oli ilo todeta että tämä sarjan neljäs kirja oli ehdottomasti parasta Maria Kuuttia.

Niin, Anna ja Elvis, nämä ihanat kaverukset. Nyt on koittanut viimein se hetki kun Anna pääsee kyläilemään Elviksen kotiin ja tutustumaan tämän perheeseen. Elviksen vanhemmilla vain on koko ajan hirveä kiire ja he tuntuvat olevan kovin kiinnostuneita puhelimistaan. Lapset viettävätkin paljon aikaa Elviksen vaarin seurassa, joka on kyllä mahtava tyyppi. Vaari on himokuntoilija, joka on tilanntu ostoskanavalta jos jonkinmoista vekotinta. Sitten Annan mitta tulee kuitenkin täyteen Elviksen vanhempiensa kanssa, ja hän päättää puuttua asiaan.

Anna ja Elvis ja verraton vaari on samaan aikaan hauska ja oivaltava. Lapsilukijalle se on varmasti ennen kaikkea hauska, mutta aikuinen oivaltaa myös syvällisemmän teeman eli Elviksen vanhempien kiireen ja kiinnostuksen omiin puhelimiinsa. Tosin, miksei sitä tajuaisi lapsikin? Elviksen vanhemmat eivät varmasti ole ainoita kiireisiä vanhempia joiden silmät ovat aivan liikaa kiinni älypuhelimen näytössä, joten varmasti lapsetkin tajuavat tämän puolen kirjassa. Ehkä he voisivat myös ottaa onkeensa siitä että Anna puuttuu asiaan, ja voivat myös tehdä itse jotain asialle?

Olen pitänyt aiemmistakin Anna ja Elvis -kirjoista kovasti, ja niissä huumori on näytellyt pääroolia. Nyt kuitenkin Maria Kuutti näyttää itsestään kirjoittajana syvällisemmän, jollain tavalla suuremman roolin ja sen takia pidinkin kirjasta valtavan paljon. Elviksen vanhempien kiirettä ei ole kuitenkaan nostettu liian suureen rooliin, vaan niin lapsi kuin aikuinenkin saa samaan aikaan nauraa Elviksen vaarille, joka on tosiaan aika verraton.

Minulta löytyy hyllystäni kaikki Anna ja Elvis -sarjan kirjat, ja tulen varmasti vielä joskus palaamaan näihin. Viimeistään sitten kun täditettäväni vielä vähän kasvaa, ja saan lukea näitä kirjoja hänen kanssaan - sitä odotan!

Anna ja Elvis -sarjalle ei minun mielestäni ole ikärajaa. Aika nuorikin lukija voi kirjasta nauttia pieninä paloina ääneen luettuna, ja yläikärajaa näille ei todellakaan ole! Maria Kuutin lempeälle huumorille nauraa helposti aikuinenkin.

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidän näiden kirjojen huumorista. Kuutti kyllä osaa hienosti kirjoittaa humoristisiin tarinoihinsa hienoista kritiikkiä ja piikkejäkin nykyvanhempien hölmöjä tapoja kohtaan. Tätä viimeistä osaa en olekaan vielä lukenut. Toivottavasti se tulisi kirjastoomme pian lainattavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kia, ihan totta, Kuutti on hyvä juuri tuossa! Kannattaa lukea Verraton vaarikin, luulen että pidät. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!