maanantai 24. lokakuuta 2016

Kirjapöhinää takana, kirjapöhinää edessä

Ihanaa maanantaita lukutoukat!

Joensuussa on harmaata ja sainpa tänään kaupungilta palatessani muutaman vesipisarankin niskaani. Tämä ei haitannut, sillä päiväni alkoi kerrassaan mukavasti. Olin kolmatta kertaa Joensuun Perheentalolla vapaaehtoisena, satutätinä. Tosin olen pohtinut olenko ennemmin satutäti, lukutäti vai kenties satutyttö. Ymmärrän että olen varsinkin monelle pienelle jo ikäni puolesta täti mutta koen itseni edelleen enemmänkin tytöksi... Pohdin tätä vielä ennen kuin teen Perheentalon seinälle pienen mainoksen siitä milloin olen paikalla. Kokemus vapaaehtoisena olemisesta on tähän mennessä ollut ihana, Perheentalolla on mahtavat työntekijät ja siellä käy todella ihanaa porukkaa. Ja saan lukea, ääneen, satuja! Ihanaa.

Elän hieman vieläkin hienon viikonlopun tunnelmissa. Rakastan viikonloppuna jolloin ei ole mitään ihmeellistä ohjelmaa ja saa vain nakottaa sohvannurkassa lukemassa hyviä kirjoja. Niiden vastapainoksi on kuitenkin ihanaa että on tällaisia viikonloppuna jolloin joka päivä tapahtuu jotain "suurta", jotain jota saa hieman jännittää ja odottaa.


Perjantaina olimme äitini kanssa Sarah Laukkasen haastateltavina radiossa, Yle Joensuussa. Meihin otettiin yhteyttä laitettuamme kanavalle menovinkin sunnuntaina pidetyistä kirjamyyjäisistä ja meitä pyydettiin haastatteluun höpisemään hieman - mistäs muusta kuin kirjoista. Me, kaksi lukutoukkaa, olimme tietenkin innoissamme ja suostuimme ilman muuta.

Haastattelu oli todella mahtava kokemus. Vaikka olen opiskellut radioalaa, oli tämä vasta toinen kerta kun olin niin sanotusta mikrofonin tällä puolen. Kyllä, ennen haastattelua hieman jännitti, hyvällä tavalla. Haastattelu tuli suorana, joten editoidakaan ei änkytyksiä voisi joten piti osata edes suunnilleen asiasta puhua. Kun haastattelua edeltävä kappale loppui ja pääsimme puhumaan, oli jännitys tiessään. Puhuin kirjoista, asiasta josta tiedän paljon ja jota rakastan, miksi olisin epävarma? Kaikki jotka haastattelun ovat kuulleet ovatkin sanoneet että se meni hyvin. Aiheina olivat kirjamyyjäisten lisäksi se, vaikuttaako bloggaus itse kirjan lukemiseen ja erilaiset kirjakeskustelut äidin ja tyttären kesken. Lisäksi annoimme vinkkejä miten lahjakirjan voi valita ja tietenkin hehkutimme hieman tulevia Kirjamessuja. Kiitos, Yle Joensuu, tästä mahdollisuudesta!

 

Kirjapöhinä jatkui lauantaina. Joensuun Suomalainen kirjakauppa nostaa säännöllisesti esiin maakunnan kirjailijoita pyytämällä heitä liikkeeseen haastatteluun. Tämä on mielestäni todella hienoa ja yritänkin haastatteluja käydä kuuntelemassa aina kun vain on mahdollista. Lastenkirjailija Jutta Tynkkynen, joka on kirjoittanut mainion lasten etsiväromaanin Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri, on myös joensuulainen ja minua pyydettiin haastattelemaan Juttaa. On hienoa että lastenkirjallisuutta nostetaan esiin ja toivonkin että Etsivätoimisto Mysteeri löytää uusia ystäviä haastattelun kautta - kirja oli myös hienosti nostettu kirjakaupassa esille. Jutta Tynkkynen muuten lupasi että kirja saa jatkoa, jään innokkaasti odottamaan!
Kirjapöhinää täynnä ollut viikonloppu huipentui sunnuntaihin. Olimme äitini kanssa suunnitteleet jo pidemmän aikaa kirjamyyjäisiä, sillä niin se on että niin minulla kuin vanhemmillani kirjahyllyt ovat jo pidemmän aikaa olleet aivan täynnä. Hinnoilla eivät myyjäiskirjat olleet pilattu vaan tarkoitus oli saada kirjoille uudet, rakastavat kodit ja antaa ihmisille hyviä lukuvinkkejä. Väkeä kävikin mukavasti ja jokaisen matkaan tarttui useampi kirja - joillekin isot pinot. Kiitos kaikille kävijöille, toivottavasti nautitte kirjoista - me nautimme kirjakeskusteluistamme!

Takana on siis kertakaikkiaan ihana viikonloppu. Eilen vaan olin, luin hieman ja ihmettelin kuinka elämä voi toisinaan olla näin ihanaa. Sillä edessä on jotain vielä hienompaa: ensi viikonloppuna, vuoden kohokohta, Helsingin kirjamessut! Ihanaa, mahtavaa, huikeaa!

Monet bloggaritoverini ovat tehneet pitkät vinkkilistat, mitä kannattaa mennä katsomaan ja mihin aikaan. Minulta se jää nyt puuttumaan, sillä minä en ole itsellenikään tehnyt listaa mitä olen kuuntelemassa ja mihin aikaan. Poikkeuksena tästä annan yhden, todella hyvältä ainakin minun korviini kuulostavan vinkin: 

Lauantaina 29.10. 11.-11.30 Kirjailijaliiton lavalla ovat Tittamari Marttinen ja Laura Paloheimo. Haastattelu on otsikolla "Tunteita ja toimintaa" ja teemana on chick litiä Hilja Valtosen ajoista tähän päivään. Marttinen on tuttu lähinnä lastenkirjoista, mutta Laura Paloheimo, iih! Fanityttö ilmoittautuu. 

Olen tänäkin vuonna messuilla kirjabloggarina, eli kaulassani keikkuu bloggaripassi. Kasvonikin olen nyt bannerissa paljastanut ja someseuraajilleni ulkonäkö on muutenkin tuttu. Eli tule ihmeessä nykäisemään hihasta ja juttelemaan kirjoista jos huomaat minut messuvilinässä! <3 

Todennäköisesti en aio tehdäkään kovin tarkkaa listaa siitä ketä olen kuuntelemassa milläkin lavalla mihinkin aikaan. Kustantamot järjestävät tänäkin vuonna bloggareille ihania tapaamisia ja ainakin osaan niistä osallistun ja sen lisäksi tapaan ihania kirjaihmisiä, joita ei yleensä tapaa muuten kuin kirjamessuilla. Tuon lisäksi tapaan ihania, mahtavia kirjailijoita tehdessäni viime vuoden tapaan haastatteluja Suomi lukee -sivun kirjailijakuvia osioon. Ja tietenkin, vietän aikaa bloggariystävieni kanssa, ihanien, mahtavien tyyppien joiden näkemistä olen odottanut hurjasti. 

Kirjabloggareiltahan tunnetusti saa hyviä lukuvinkkejä. Niitä kannattaa käydä kyselemässä myös kirjamessujen vilinässä, sillä kirjabloggarit päivystävät Boknäsin osastolla 6t39 ja ovat paikalla juuri lukuvinkkien antamista varten - juuri sinulle! Itse päivystän lauantaina 12-13 Rakkaudesta kirjoihin -blogin Annikan kanssa, joten kannattaa ehdottomasti silloin tulla moikkaamaan!

Viikonlopun aikana kannattaa seurata Lukutoukan somekanavia, eli ottaa nyt viimeistään seurantaan instagram ja twitter, molemmissa @bloggarikrista. Sinne lupaan päivittää kuulumisia mahdollisimman aktiivisesti ja tänä vuonna yritän muistaa napata jonkun kuvankin!

Nyt voi jo laskea päiviä, mahtavaa! Nähdään Kirjamessuilla <3

8 kommenttia:

 1. Hieno viikonloppu meillä oli! Ja tulossa upea Kirjamessutapahtuma! Elämä on yhtä juhlaa.

  VastaaPoista
 2. Sullahan on ollut mahtava viikonloppu. :) Mahtavampi vielä edessä, kirjamessuilla nähdään!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, viime viikonloppu oli hieno mutten malta odottaa ensi viikonloppua! ❤ Messuilla nähdään :)

   Poista
 3. Ihanaa, kirjamessut tosiaankin! Ootko muina päivinä paikalla kuin la? Itse ehdin la vasta 15 jälkeen paikalle, mutta suurimmaksi osaksi taidan pyöriä messuilla to ja su (etua siitä, että asuu pk-seudulla - voi piipahtaa useamman kerran). Olisi kiva treffata tosiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirzu, olen messuilla perjantai-iltapäivästä sunnuntaihin puoleen päivään. Olisi kiva treffata, sunnuntai esim. Sopisi mulle oikein hyvin :)

   Poista
 4. Mahtavaa, että jaksat satutyttöillä. Messuilla nähdään!

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!