perjantai 14. lokakuuta 2016

Siri Kolu: No on se nyt kumma, Taika Taksinen

No on se nyt kumma, Taika Taksinen
Siri Kolu
221 s. 
2016
Otava

Ostettu


Taika Taksinen on taas täällä! Siri Kolun ensimmäinen Taika Taksisesta kertova kirja oli niin mahtava että tämä uusi kirja oli ilman muuta lukulistalla. Minulla kävi kertakaikkiaan hyvä tuuri, sillä juuri sinä päivänä kun lähdin kirjaostoksille oli No on se nyt kumma, Taika Taksinen tullut kirjakaupan hyllyyn. Kirja lähti mukaan ilman muuta.

Tervemenoa Taika Taksinen oli mahtava kirja, mutta toisaalta, eipä Siri Kolu ole kirjailijana tainnut pettää minua kertaakaan. Hänen uusi kirjansa on aina merkkitapaus ja meitä Kolun faneja hellitään toden teolla tänä syksynä: aiemmin ilmestyi Me Rosvolat -sarjan uusi osa Karkkikumous ja nyt pääsin taas Roosan ja Larsin matkaan lähiönoita jahtiin. Mahtavaa!

Vaikka Lars ja Roosa ovat tehneet lähiönoita Taika Taksisen kanssa sopimuksen että hän on ihan kiltisti ja hissukseen eikä kaappaa enää lapsia, niin kuinkas käykään? Taika käyttääkin nettiä hyväkseen ja noituu Youtuben ja sen käyttäjät. Oi sähköö -biisi saa lapset sekaisin ja samaan aikaan Taika tähtää eduskuntaan. Voihan lähiönoita! Mitä tapahtuu jos lähiönoidat pääsevät päättämään maan asioista?

Jos oikein muistelen, olen lukenut jokaisen Siri Kolun kirjan. Jokaisesta olen pitänyt, toiset ovat saaneet hymyilemään ja toiset suorastaan hihkumaan innosta. Taika Taksinen on sellainen Kolun luoma hahmo joka on saanut minussa aikaan ilon huudahduksia ja naurun pyrskähdyksiä, sillä kyllähän jokainen tahtoo osallistua taistoon lähiönoitia vastaan!

Vaikka No on se nyt kumma, Taika Taksinen onkin sarjan jatko-osa voi kirjan mielestäni lukea myös itsenäisenä teoksena. Kolu ei palaa ensimmäisen osan tapahtumiin missään vaiheessa sellaisella tavalla joka jättäisi tämän kirjan lukijat pimentoon, vaan aivan yhtä hyvin tämän kirjan myötä voi päästä Larsin ja Roosan matkassa lähiönoitataistoon.

Siri Kolun yksi vahvimpia, ja ihanimpia, puolia on huumori. Hänen huumorinsa tulee esiin ennen kaikkea lastenkirjoissa, vaikka olenkin kovasti pitänyt myös Kolun muista kirjoista. Tähän saakka Kolu on minulle kuitenkin ollut ennen kaikkea ihana, lämmin ja humoristinen lastenkirjailija, ennen kaikkea tietysti Me Rosvoloiden äiti. Mutta nyt myös kirjailija joka sai arvelemaan lähiönoidiksi naisia joilla on pitkät punaiset hiukset. Mitenköhän on muuten itse Siri Kolun laita, onkohan hän kenties lähiönoita...

No on se nyt kumma, Taika Taksinen sopii varmasti luettavaksi monen ikäisille lapsille. Kirja on kuitenkin hieman jännittävä, joten ihan pienimmille kuuntelijoille tai lukijoille en kirjaa lähtisi suosittelemaan. Mutta meille vanhemmille lukijoille voin lähestulkoon poikkeuksetta suositella tutustumista Taika Taksiseen, sillä tälläinen lämmin ja humoristinen kirja sopii kuin valettu muiden kirjojen lomaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta kirjalta. - Tykkäisiköhän Juho, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi olla kiva kirja Juholle, laitetaanpa odottamaan lukutädin hyllyyn :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!