maanantai 26. tammikuuta 2015

Näin Lukutoukka äänestää Blogistaniassa!

On tullut taas se aika, jolloin kirjablogistaniassa äänestetään vuoden 2014 parhaita kirjoja. Päätin äänestää kolmessa kategoriassa, Blogistanian Finlandiassa, Globaliassa sekä Kuopuksessa. Tietoon minulla ei oikeastaan juurikaan ollut kirjoja laittaa, joten sen jätin väliin. Jotkut kategoriat olivat täynnä helppoja valintoja, toiset vaikeita. Mutta näin äänestin:

Blogistanian Finlandia

3 pistettä saa: Sami Lopakka: Marras

Tämä oli selvä. Sami Lopakan Marras, joka ilmestyi viime vuoden alussa, oli mahtava kokemus. Se toisaalta nauratti, ja toisaalta sai minut itkemään niin paljon, etten ole hetkeen kirjan parissa niin paljoa itkenyt. Upea kirja. Ja kokemukseen lisäpisteitä toi se, että sain tavata itse kirjailijan kirjamessuilla, ja todeta hänet mahtavaksi tyypiksi. Uutta kirjaa odotellessa...

2 pistettä menee: Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät

Finlandia palkinto meni tällä kertaa aivan oikeaan osoitteeseen; sillä Jussi Valtosen teos oli mahtava! Niin täynnä eri teemoja, joista kuitenkaan yksikään ei ollut liikaa. Lisäksi kirja oli erilainen kuin Finlandia palkitut yleensä, ja tämä riemastutti minua suuresti. Kuitenkin, tässä Blogistanian kilpailussa kakkos ja kolmospaikasta oli kova kisa, sillä kolmospaikkaakin pitää kova teos.

1 pisteen saa: Anni Kytömäki: Kultarinta

Tämäkin kirja olisi ansainnut kaksi pistettä, mutta päätin nyt kuitenkin näin. Kultarinta oli ehdottomasti yksi parhaita kirjoja viime vuonna, se oli kaunis ja merkityksellinen. Rakastuin syvästi Anni Kytömäen kauniin tapaan kirjoittaa, ja toivon että hän jatkaa valitsemallaan tyylillä. <3

Blogistanian Globalia

 3 pistettä: Kate Atkinson: Elämä elämältä

Uskomatonta, että tämä kirja meinasi mennä minulta ohi! Aloitin tätä joskus lukujumin pyörteissä, eikä se sytyttänyt. Pitäisi ymmärtää, ettei silloin välttämättä toimi mahtavinkaan kirja, ja yrittää automaattisesti myöhemmin uudestaan. Kuitenkin, kun ympärilläni kohistiin tästä kirjasta kovasti, lainasin sen uudelleen kirjastosta, ja rakastuin. Aivan mahtava kirjailija, ja mahtava lukuelämys! Tätä lisää!

2 pistettä: Kate Morton: Hylätty puutarha

Näköjään Globalian puolella viime vuoteni on ollut lukuromaaneja täynnä: sillä sellainen oli tämä Mortonin teoskin. Täydellinen lukuromaani, joka vei minut unohtumattomalle matkalle. Tämän innoittamana lainasin uudelleen kirjastosta Mortonin edellisen teoksen, Paluu Rivertoniin, jonka olen lukenut joskus aikaisemminkin. Pakko se on kuitenkin kokea uudestaan!

1 piste: Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Tämä on teos, joka on saanut kovin ristiriitaisen palautteen blogimaailmassa ja muuallakin. Tähän on rakastuttu, mutta tämä on myös tyrmätty. Minä kuuluin niihin jotka tähän rakastuivat - todella paljon. Tämäkin on lukuelämys, jossa on huikea juoni. Ehdottomasti myös viime vuoden helmiä.


Blogistanian Kuopus

3 pistettä saa: Terhi Rannela: Läpi yön

Olen pitänyt Terhi Rannelasta aina, mutta nyt kohtasin kirjan joka mullisti täydellisesti maailmani hänen kirjojensa kohdalla. Nimittäin tämä kirjahan olisi voinut kertoa minusta nuorena, ainakin melkein! Elin niin täysin tämän kirjan kanssa, luin sen melkein kertaistumalta. Rakastuin.

2 pistettä menee: Maria Turtschaninoff: Maresi

Finlandia Junior palkinnon voittanut Maresi lumosi minutkin. Se oli mahtava fantasia seikkailu, joka kosketti ja toisaalta jossa oli myös vauhtia mukana. Onneksi joulupukki toi sen minulle, että sain kirjan omaan hyllyyni!

1 pisteen saa: Jay Asher: Kolmetoista syytä

Kolmannelle sijalle menee kirja, joka ei välttämättä kaunokirjallisesti olisi tätä sijaa ansainnut. Silti aihe kirjassa on niin koskettava, niin riipivä ja repivä, että sen on pakko päästä listalleni. Se itketti, ja piti otteessaan.

3 kommenttia:

 1. Niin paljon kiinnostavia kirjoja! Maresikin houkuttaisi kovasti lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli kaksi samaa (He eivät tiedä mitä tekevät ja Elämä elämältä). Finlandian tulokset jo tiedänkin (varmaan sinäkin), mutta Elämä elämältä -kirjan puolesta jännitän. Minusta vähän tuntuu, että se voi olla Globaliassa aika korkealla sijoituksella. :)

  Olisin halunnut antaa Kuopuksessa ääniä ainakin kuudelle kirjalle. Maresi ja 13 syytäkin olisivat ansainneet pisteitä.

  VastaaPoista
 3. Arvelinkin, että Marras voisi olla sinullakin ykkösenä :) Ei voi muuta sanoa kuin että <3

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!