keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kira Poutanen: Rakkautta Borealis

Eli vähän chick lit blingblingiä keskelle pimeintä talvea. :)

Kira Poutasen Rakkautta Borealis on neljäs Lara Autio romaani, olen lukenut ne kaikki ja pidän suuresti. Olen tainnut lukea myös kaikki muut Poutasen kirjat, joista yksi suuri suosikkini on nuorten kirja Ihana Meri.

"Lapponia, tämä on Lapponia! Lal-lal-laa!" Me lähdemme Ericin kanssa lomalle Suomen Lappiin. Tat-ta-daa! Eikö olekin upeaa? Eric ei kyllä tiedä vielä tästä kuviosta mitään, mutta hänkin ihastuu ajatukseen heti, kun kuvailen vähän revontulia ja tunturien hehkua, noitarumpuja, poronkäristyksiä, puolukoita ja muita, olen siitä varma. Eric on siis rakkaani (sen kai kaikki jo tässä vaiheessa tietävät, sen verran paljon olen hänestä viime aikoina jauhanut), hän on ranskalainen sulhaseni, tai siis tuleva sulhaseni, ainakin toivottavasti... no enivei tästä enemmän myöhemmin. Eric ei ole koskaan käynyt Suomessa, vaikka olemme olleet yhdessä jo vaikka kuinka kauan (yhteensä ainakin vuoden, vaikka välissä olimme erossa ja minä menin New Yorkiin - Erickin kyllä tuli sinne, tai siis enivei...). Ja pakkohan hänen on tavata vanhempani jos haluan mennä naimisiin hänen kanssaan (eikö tästä ole olemassa joku säädös virallisissa parisuhdesäännöissä tai jotain?). 

Lara on kaksikymmentäkah... tai siis aikuinen nainen, joka asuu Ranskassa poikaystävänsä Ericin kanssa.  Hän on muotisuunnittelija, tosin vielä ilman töitä oleva, joka keksii Lapin matkan aikana aloittavansa työt erämatkojen suunnittelijana, Lara Borealiksena. Eihän kunnon lomamatkaa, edes Lappiin, voi naisella olla ilman skumppaa, manikyyriä ja karaokea?

Mutta tärkeimpänä Laran mielessä on kuitenkin saada Eric vimeinkin kosimaan. Se ei tosin ole helppoa, koska Eric ei tunnu haluavan naimisiin. Se ei kuitenkaan estä Laraa suunnittelemasta häitä, morsiuspukua, häälahjalistoja ja häämatkaa. Koska jos Lara suunnittelisi kaiken valmiiksi, ja saisi Ericin kosimaan, niin sulhasen ei tarvitsisi kuin ilmestyä paikalle häihin... Kaikki ei mene kuitenkaan ihan niin helposti.

Koska Ericin sydän tuntuu olevan yhtä jäässä kuin Lara käytyään avannossa uimassa, löytää neuvokas nuori nainen siideri huppelissa lohduttajakseen itse joulupukin hotellin baarista. Kaikki tuntuu menevän vain mutkikkaamaksi kun Eric näkee Laran laulamassa joulupukin kanssa karaokea, ja antamassa suukkoa joulupukin partaan.

Kirjaa lukiessa nauroin monta kertaa ääneen, oli Laran ajatuksen juoksu niin nopeaa ja mukaansa tempaavaa. Täynnä blingblingiä ja kimallusta, eikä Lara Autiota turhaan sanota Himoshoppaajan ja Bridget Jonesin pikkusiskoksi.

****Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!