keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Cassandra Clare: Luukaupunki

Luukaupunki on Cassandra Claren Varjojen kaupunki trilogian ensimmäinen osa. Myös toinen osa on lainassa, ja vaikka en sitä aio heti putkeen lukeakaan, niin ehdottomasti se on lukulistallani tulossa.

Neil Gaimania lukuunottamatta en ole ikinä, siis ikinä, lukenut fantasiaa. En edes nuorten fantasiakirjallisuutta, enkä edes Tolkienia. Aukko sivistyksessä varmaankin, mutta en ole ikinä kiinnostunut siitä. Yrittänyt kyllä olen joskus, ehkä senkin aika vielä tulee jonakin päivänä.

Joka tapauksessa, kurkkiessani kirjaston sivuilta lainatietojani, huomasin että tässä kirjassa oli varauksia, joten se piti lukea alta pois. Myöskin eräpäivät häämöttävät useammassa kirjassa, joten niitä täytyy lukea ennenkuin pääsee lukemaan joululahjakirjoja.

Otin Luukaupungin mukaan "bussilukemiseksi", kun lähdin käymään kaupungissa. En tiennyt kirjasta juuri mitään, olin bongannut sen jostain blogista, eikä odotuksia oikeastaan ollut. Ja kuinkas kävikään? Koukutti ihan täysin! Sivuja oli kohtalainen määrä, yli neljäsataa, mutta ahmin kirjan aika nopeasti. Ei meinannut malttaa laskea käsistään.

Luukaupunki kertoo 15 - vuotiaasta Clary Fraysta, joka huomaa näkevänsä asioita joita muut eivät näe, ei edes hänen paras ystävänsä Simon. Esimerkiksi tapahtumaa, josta kirja alkaa, surmaa eräällä klubilla. Samoihin aikoihin Claryn äiti mystisesti katoaa, ja Claryn ja hänen äitinsä yhteinen ystävä käyttäytyy kovin omituisesti.

Clary tutustuu varjometsästäjiin, ja huomaa myöhemmin että myös hänessä virtaa varjometsästäjän verta. Hän ystävystyy kolmen nuoren varjometsästäjän kanssa, ja huomaa pian että ilmassa on väreilyä kun hän on Jacen , erään varjometsästäjän kanssa kahden. Mikään ei kuitenkaan ole kovin yksiselitteistä...

Kirja vilisee demoneja, hylkiöitä, ihmissusia, velhoja ja kaikenlaisia alamaailman otuksia, ja myöskin termejä joiden perässä ei oikein tahdo aina perässä pysyä. Toimintaa ainakin riittää! Kuitenkin, koska kyse on nuortenkirjasta, on mahdutettu mukaan hitunen romantiikkaa, sekä tietenkin muita ihmissuhteita.

Vaikka en ole tosiaan ennen lukenut fantasiaa, ja mukana oli ehkä alussa hitunen ennakkoluuloja, niin pidin kirjasta, ja aion kyllä lukea koko trilogian.

9.

3 kommenttia:

 1. kiitos tosta jonest. Auttoi kirjaesitelmässä.

  Oon lukenu itekki noi viis kirjaa ja kuudetta ei vielä edes ole varmaa tääl suomes.

  Ja sun pakko kattoo se ensimmmäisen kirjan(Luuaupunki) leffa elokuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot lukenut nuo viisi ensimmäistä kirjaa ja silti tarvitsit tietoa juonesta? Hmm. Mielenkiintoista. No kyllä mielenkiinnolla odotan silti sitä elokuvaa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!