perjantai 18. tammikuuta 2013

Candace Bushnell: Sinkkuelämää - Ensimmäinen kesä New Yorkissa


Tämän kirjan olen saanut lopetetuksi ihanalla uudella sohvallani, joka on kuin tehty tällaisiin kylmiin pakkaspäiviin jolloin täytyy vain löhötä sohvalla viltin alla lukemassa hyvää kirjaa. Ja tämä oli taas sitä rentoutumis kirjallisuutta, jota lukiessa saa hymyillä ja nollata aika aivot aika pitkälti.

Ensimmäinen kesä New Yorkissa on jatkoa Carrien nuoruusvuosille, ja se siis kertoo Sinkkuelämää sarjan Carrien nuoruusajoista. Tämä kirja kertoo siitä, kuinka Carrie ensimmäistä kertaa päätyi New Yorkiin, ja kuinka hän tapasi Samanthan, Mirandan ja viimeiseksi, lopulta (sitä odotin kovasti) Charlotten.

Carrie menee siis New Yorkiin opiskelemaan kesäksi erääseen kirjoittajakouluun, ja tuntee aluksi alemmuuden tunnetta muiden kirjailijalahjakkuuksien keskellä. Hän kuitenkin saa valmiiksi näytelmän joka saa hyvää palautetta. Carrien ensimmäinen asuinpaikka on aivan karmivan Peggyn luona, mutta hänet heitetään asunnosta ulos, ja nuori neuvokas nainen saa majapaikan Samanthan luota, joka on Carrien kotipuolen tuttavan serkku. Samanthan siivellä Carrie pääsee erilaisiin juhliin, joihin tuntuu kokoontuvan koko New Yorkin kerma. Siellä hän tutustuukin Bernardiin, häntä huomattavasti vanhempaan näytelmäkirjailijaan, joka sykähdyttää Carrieta kovasti. Siitä alkaakin ns. rakkauden täyttämä kesä.

 Aluksi Samantha pyytää minua etsimään toisen kenkänsä. Kun löydän sen pesualtaasta, hän kutsuu minut juhliin. "Voisit yhtä hyvin tulla mukaan, eihän sinulla ole muutakaan paikkaa minne mennä, eikä minua huvita istua lapsenvahtina." "en minä ole mikään lapsi" "Okei, olet untuvikko." Samantha oikoo silkkirintsikoitaan ja ujuttautuu vihreään lycramekkoon."Niin tai näin, sinut on jo ryöstetty. Jos joku sutenööri vielä kidnappaa sinut, en totisesti halua sitä vastuulleni."

Luin kirjan jo toista kertaa, sain tämän vuosi sitten joululahjaksi, ja nyt tuli poimittua tuolta kirjahyllystä jonkinlaisen chick lit innoituksen vallassa. Koska eikös tämäkin kuitenkin ole chick litiä? Ainakin omasta mielestäni, onhan kirja täynnä deittailua, muotia ja muuta asiaan kuuluvaa hattaraa.

Ehkä vielä enemmän pidin Ensimmäinen kesä New Yorkissa kirjasta kuin Carrien nuoruusvuosista, koska tässä päästiin jo vähän enemmän noihin sarjan teemoihin, koska Carrie tutustui kirjassa noihin muihin tyttöihin. Oli myös aika jännittävää lukea, millaiseksi kirjailija on kuvannut Carrien ensimmäiset ajat New Yorkissa.

Pidin kirjasta, se oli sydämellä kirjoitettu ja lämminhenkinen.

****

6 kommenttia:

 1. Nuo Sinkkuelämää- kirjat ovat hyviä, miekin vasta luin tämän saman kirjan. :) Tykkäsin kovasti, ihanan kepeästi kirjoitettujahan nuo on, ja nopeesti luettavia. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti luettavia tosiaan, ja kevyitä, mutta erittäin kivoja. :) Oli mukavaa lukea miten tytöt alunperin tapasivat toisensa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mahtaisitko tietää, että onko Ensimmäinen kesä new yorkissa-kirjalle jatko osaa ja jos on, niin minkä niminen ??? Tosi kiva sarja ja haluaisin lukee vielä lisää sinkkuelämää-kirjoja, jos niitä on !!!!!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän on tullut ensimmäinen osa, Carrien nuoruusvuodetkohan se oli nimeltään. Ja ilmeisesti jatkoa on kyllä tulossa, mutta vielä ei ainakaan ole ilmestynyt. Tämä on kyllä mukava sarja. :)

   Poista
 4. Kiitos !!!!! Ja juu, olenkin jo lukenut myös Carrien nuoruus vuodet :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!