tiistai 12. marraskuuta 2013

Sooloilua

Sooloilua
2007 
1 h 32 min
Pääosissa Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen, Kristiina Elstelä
En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään elokuvista. En vaikka lukujumi on vaivannut, ja elokuviakin olen katsonut välillä enemmänkin. Mutta nyt vastaan tuli elokuva, josta en voi olla kirjoittamatta.

Sooloilua kertoo Emmasta, itsenäisestä toimittajasta. Emman miesystävä jättää hänet, ja lähes samantien hän kohtaa huippukapellimestari Joel Abrahamssonin kun hänet lähetetään haastattelemaan miestä. Emma ihastuu Joeliin, ja parin rakkaus lehahtaa liekkeihin nopeasti. Jo muutaman viikon kuluttua Emma huomaa asuvansa maalla vanhassa talossa kahdestaan Joelin dementoituneen äidin kanssa Joelin matkustaessa maailmalla. Sitä paitsi, Emma huomaa olevansa raskaana.

En ole lukenut Katja Kallion kirjaa Sooloilua, jonka pohjalta elokuva on tehty. Ja elokuvan nähtyäni, voin sanoa etten tule sitä lukemaan. Ei siksi, etten olisi pitänyt elokuvasta, vaan siksi, etten usko saavani enää kirjasta enempää irti tämän jälkeen. Ehkä kun aikaa elokuvasta on kulunut tarpeeksi, enkä muista sitä enää, voin lukea sen, mutta se jää nähtäväksi.

Sooloilua on takakannessa luokiteltu komediaksi, mutta minä pitäisin sitä romanttisena komediana. Hauskaakin minulla oli paikoin tätä katsoessani, mutta ennen kaikkea eläydyin Joelin ja Emman tarinaan niin paljon, että lopussa, taas kerran, olin kyyneleet silmissä.

Elokuvaan antaa Joelin äitiä esittävä Kristiina Elstelä piristävän lisän. Muuten Sooloilua voisi olla aika perinteinen romanttinen komedia, mutta Elstelä esittää hyvin dementoitunutta äitiä, ja on vielä kaiken lisäksi hauskakin.

Miten tämä elokuva onkin voinut mennä minulta ohi, yritän kuitenkin katsoa mahdollisimman paljon kotimaisia elokuvia?

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!