perjantai 1. marraskuuta 2013

Lukutoukan lukumaraton!

Bloggarikollegani antoi minulle hyvän vinkin - hän pitää huomenna lukumaratonin. Minun viikonloppuuni ei kuulu mitään ihmeellistä, joten ajattelin: miksi ei! Minä myös! Joo! Sitten aloin penkomaan suuria kirjastopinojakin, joista löytyi mieletön määrä juuri maratonille sopivia kirjoja.


Tuollaiset kasat minä sitten löysin. Nyt kaipailisinkin teiltä, arvoisat, suloiset, ihanat lukijani, vinkkejä siitä mitä noista valitsisin? Etenkin uusin Sinisalo sekä Niina Miettisen Israel tyttö houkuttaa, mutta haluaisin kuulla kokemuksia? Mitkä olisivat hyviä maratonille ja mihin ei missään tapauksessa kannata tarttua?

Aloittelen huomenna kun herään, eli siis heti aamusta. Olen melkoinen aamuvirkku ainakin välillä. Onneksi minulla on maratonille sopivaa ruokaa, joka ei vaadi mittavia valmistamisia, joten enää ei tarvitse kauppaan lähteä. Kahvia on, sitä tarvitsee. Nestetankkaus täytyy muistaa urheilusuorituksen aikana, joten veriappelsiini mehuvichyä on. Eli kaikki näyttäisi olevan kunnossa? Luen siis iltaan / yöhön saakka, niin kauan kuin vain pysyn hereillä, ja päivitän tänne sekä blogini facebook sivulle (johon pääsee tuon facebook näppäimen kautta) säännöllisesti, kun tuntuu siltä, ja ainakin silloin kun olen saanut kirjan loppuun.

En aseta tavoitteita, kuuntelen hyvää musiikkia ja luen hyviä kirjoja. Mikä voisikaan olla parempi tapa viettää päivää. ♥

8 kommenttia:

 1. Jes! Niin kiva saada maratonseuraa, pitää huomenna käydä kurkkimassa miten sulla sujuu oman suorituksen ohella :) Minäkin aloittelen aamupäivän puolella. Tänään heti vaan kun töistä pääsen, kurvaan kaupan (ja ehkä vielä kirjastonkin) kautta kotiin järjestelemään kirjapinoja. Tsemppiä huomiseen!

  VastaaPoista
 2. Hauskaa lukumaratoonailuja sinulle! Kirjapinosi kirjoista ei juurikaan mitään osaa sanoa, mutta toivottavasti löydät sieltä vetäviä ja mukaansa tempaavia tarinoita :)

  VastaaPoista
 3. Olette te kyllä "sissejä", te maratoneja pitävät! =D Minä myönnän, etten jaksaisi millään lukea koko päivää. En millään. Jossain vaiheessa olisi pakko alkaa touhuta jotain muuta. Olen sen verran touhukas/levoton sielu, etten usko kovin pitkän luku-urakan sopivan minulle. Luen lähes aina pätkissä. Pari tuntia alkaa olla jo maksimi, ja sitäkin tapahtuu harvoin.

  Tsemppiä ja kivaa päivää! =D

  VastaaPoista
 4. Suosittelen maratonkirjoiksi ainakin Veera Vaahteran Onnellisesti eksyksissä (tykkäsin, mutta en ikinä ehtinyt blogata!), Siiri Enorannan Painajaisten lintukotoa (juuri tuota en ole lukenut, mutta Enorantaa muuten kyllä, ja hän on upea!), Marissa Mehrin Veristen varjojen oopperaa (joka on hieno kirja, ja jolle sopii yhtä pötköä lukeminen, sillä se kietoo niin otteeseensa!) ja Inna Patrakovan Naapureita (joka jäi aikanaan minulta kesken tai paremmin sanottuna tauolle, mutta ei siksi että se olisi huono, vaan koska joku muu kiireellinen kiilasi eteen - kirja on hauska ja hyvin kirjoitettu).

  Sen sijaan karsisin kasasta ihan suosiolla pois ainakin Ali Smithin haastavan ja hidaslukuisen Oli kerran kello nollan, ja Leena Krohnin Unelmakuoleman. Smithiä olen itse aloitellut ja Krohnilta lukenut muuta, ja ainakin itse olen sitä mieltä, että kumpikin kirja ansaitsee rauhaa ja aikaa. :)

  Ihanaa lukumaratonia, nauti!! <3 Teen yöputkea koko viikonlopun, mutta aion seurata sinua aamusta ja taas iltapäivällä kun herään! :)

  VastaaPoista
 5. Minä en niin tykännyt Baby Janesta. Linnunradan käsikirjan liftareille luin ehkä liian nuorena ja haluaisin lukea kirjan uudelleen, koska se ehkä nykyään kolahtaisi paremmin. Veristen varjojen oopperasta ihan tykkäsin ja tuon Mikkasen Koukussa olen joskus lukenut, mutta en kyllä enää muista, mitä pidin. Enpä varmaan ainakaan inhonnut eli kai sekin oli ihan hyvä. Auringon ydin kiinnostaa minua todella, mutta ainakin kirjamessuilla kuulemani Sinisalon haastattelun perusteella kirja voi olla sen verran ajatuksia herättävä, että tuskin sitä ainakaan kovin väsyneenä kannattaa lukea. Tsemppiä maratonille! :)

  VastaaPoista
 6. Minäkään en suosittele Krohnin Unelmakuolemaa maraton-lukemiseksi, sillä kirjalle täytyy antaa aikaa. Minulla on se vieläkin kesken...hih! (En muista milloin aloitin.)

  Suosittelen ehdottomasti Terhi Rannelan kirjoja! Amsterdam, Anne F. ja minä on hyvä ensimmäinen osa ennen Goa ym. Lisäksi suosittelen kyllä Scarlettin puvussa, joka on moderni tyttökirja. Hyvää lukumaratonia! :)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä maratoniin! Jään seuraamaan mahdollisia päivityksiäsi huomiselta :) Suosittelen Precious - harlemilaistytön tarinaa!!
  Myös Rannelan Amsterdam, Anne F. ja minä oli ihana..

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!