keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Voihan lukujumi!

Se yllätti taas. Nimittäin lukujumi. Se antoi hieman viitteitä jo viikonloppuna, kun lukeminen maraton merkeissä ei onnistunut niin kuin olin aikonut, mutta kunnolla se iski vasta tämän viikon puolella. Olen yrittänyt lukea montaa kirjaa, jotka ovat oikeasti hyviä (mukana on ollut esimerkiksi Mikko Rimmistä, joten kyse ei voi olla todellakaan kirjasta), mutta en ole vain päässyt kirjaan mukaan. Olen siis jättänyt hyviäkin kirjoja kesken, mutta vain sellaiseen "luen tämän kun pääsen yli lukujumista" pinoon.

Nyt olen lukemassa Lars Keplerin Tulitodistajaa, ja olen siinä jo yli puolenvälin, aion kyllä kirjan lukea loppuun asti. Sekin on oikeasti todella hyvä, mutten vaan pääse oikeaan lukutunnelmaan. Kun ei maistu, niin ei maistu, ja sitten on katsottava aivot nollilla telkkaria.

Kysynkin siis teiltä? Miten lukujumia olisi hoidettava? Mikä on siihen paras lääke, minä kun en osaa olla lukematta? Olen kyllä tehnyt kaikkea muuta, niin kuin juuri tuijottanut telkkaria, ja teinpä pienen muutoksen asuntoni järjestykseenkin (koneella on paljon helpompaa ja tilavampaa olla). On niin kummallista kun kirja kädessä olo ei tunnukaan mahtavalta ja kotoisalta.

Lisäksi ottaisin vastaan lukuvinkkejä. Varsinkin vinkkejä hyvistä dekkareista kaipaan, mutta mikäli teille on tullut vastaan joku muukin hyvä kirja, mitä ei pidä ohittaa, kertokaa ihmeessä.

8 kommenttia:

 1. Ootko lukenut Stieg Larssonin Millenium-trilogian? Se on niin koukkuunnuttava, että luulisin tepsivän pahimpaankin lukujumiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten vielä lukenut sitä, ja ensimmäinen osa on hyllyssäni! Se olisi varmasti sopiva, se on niin kehuttu.

   Poista
 2. Minulla lukujumiin helpottaa yleensä vain aika. Ja jos luen jotain, niin lehtiä, sarjakuvia, tai korkeintaan jotain dekkaria.

  Dekkarisuositukseksi ehdotan sinulle Jilliane Hoffmanin Cupidoa. Aivan jäätävän hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen, parhaiten auttaa aika, kyllä lukeminen alkaa taas jossain vaiheessa tuntua hyvältä. Cupidoa minulle onkin suositeltu, lainasinkin sen kirjastosta, joten sekin odottaa minua tuolla.

   Poista
 3. Saran tavoin ehdotan aikakauslehtiä. Niitä kun luet pinon, niin alkaa tehdä mieli tuhdimpaa luettavaa, ihan niin kuin makeiden herkkujen jälkeen kaipaa ruisleipää.

  VastaaPoista
 4. Lukujumi on minusta kyllä hauska käsite, ja ihmettelinkin aina, että jotkut oikeasti "kärsivät" sellaisesta. Olen kai taas se erilainen nuori... =D No, kyllä minullekin joskus tulee vähän sellainen nihkeä tunne jonkin nihkeän kirjan jälkeen, kuten esimerkiksi kävi Näkymättömän sillan kanssa, että sitä tarttuu johonkin lempeään ja keveään kirjaan seuraavaksi. Mutta varsinainen lukujumi, minulla?! En usko. Ehkä minulla auttaa yksinkertaisesti lukusysteemini, että luen lähes aina vähän kerrallaaan, pätkiä kerrallaan. Puoli tuntia about pari kertaa päivässä, joskus lyhyempiäkin pätkiä, joskus harvoin pidempiä pätkiä, jos on jokin oikein koukuttava kirja menossa. =D Mutta minun neuvoni lukujumiin itselleni - jos se vielä minuunkin iskee - ja muille: Älä lue! Lue vasta sitten kun oikeasti tekee mieli. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla näitä tulee aina välillä, mutta onneksi ne menevät ohi. Tuo on hyvä ohje, mutta minä en vain osaa olla lukematta, ihan mahdotonta. Lehtiäkään minulla ei hirveästi ole, joten siitäkään ei ole apua. Eikä lehdet ole sama asia! :D

   Poista
 5. Olisiko nyt sopiva aika testata Enid Blytonin Viisikkoja? :) Minulla ne toimivat lukujumiin.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!