lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mitä nainen haluaa

Mitä nainen haluaa
(What women want)
Komedia
2000
Kesto 2 h 01 min 
Pääosissa Mel Gibson, Helen HuntEnpä ole pitkään aikaan kirjoittanut elokuvista. Nyt kuitenkin, viettäessämme isä tytär viikonloppua, katsoimme elokuvan josta halusin tännekin kirjoittaa vähäsen.

Nick Marshall on perinteinen miesten mies. Hän käyttää naisia siekailematta hyväkseen, eikä pahemmin ajattele heidän tunteitaan. Hän on myös mainostoimiston ideanikkari, joka uskoo saavansa ylennyksen ja pääsevänsä luovan johtajan paikalle. Hänen tielleen kuitenkin astelee Darcy McGuire, joka saa Nickin havitteleman paikan.

Kuitenkin, testatessaan Darcyn antamia mainostuotteita, jotka ovat naisille suunnattuja, saa Nick sähköiskun. Tämän seurauksena hän alkaa kuulla naisten ajatuksia. Syvimpiä, sisäisiä tuntoja. Tämä saa Nickin uran niin töissä, kuin naismaailmassakin uuteen nousuun. Mutta osaako Nick suhtautua oikein tähän lahjaansa?

Mitä nainen haluaa on erinomainen komedia, jossa on ripaus romantiikkaa mukana. Siinä on tuore idea, joka on toteutettu hauskalla tavalla. Ainakin minut elokuva sai nauramaan useampaankin otteeseen.

Helen Huntin ja Mel Gibsonin kesken synkkaa todella hyvin, heidän yhteistyötään on mitä mukavinta seurata. Mel Gibsonhan tässä saa sen pääroolin, ja vaikken miehen ylimpiin faneihin kuulukaan, niin kyllähän hänenkin roolisuoritustaan mielellään televisioruudusta katseli.

Olen nähnyt tämän elokuvan monesti. VHS aikana tämä oli nauhoitettuna kotonani, ja muistan katsoneeni tätä moneen kertaan öisin, kun uni ei tullut ja vaihdoin sohvalle nukkumaan, tökkäsin vain jonkun videon laitteeseen. Usein kuitenkin nukahdin kesken, joten nyt oli mukava keskittyä koko elokuvaan kunnolla ja katsoa loppuun saakka.

Usein katson romanttisia komedioita jotka tavalla tai toisella toistavat vanhaa kaavaa. Tässä kuitenkin idea on erilainen ja toteutus mitä oivallisin. Eihän tämä kriitikoiden makuun ole ollut, mutta eiväthän minun lempielokuvani koskaan ole. Eivätpä taida olla tarpeeksi riipaisevia ja vakavasti otettavia vilimejä.

 Minä kuitenkin siis pidin tästä.

+ + + + ½

2 kommenttia:

  1. Tämä elokuva on hauska. Gibson osaa hauskuuttaa katsojia omalla kohelluksellaan. Enemmän pidin kuitenkin Helen Huntin roolisuorituksesta, vaikka tässä hän ei pääse oikeuksiinsa. Voi miten ihana hän on Pianossa...

    VastaaPoista
  2. Helen Hunt on tässä myös hyvä, vaikka Gibson nousikin minulla päärooliin. Pianokin on mahtava elokuva, miten pidinkään siitä silloin joskus kun sen katsoin. <3

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!