sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jenni Erkintalo ja Réka Király: Pop pian kotona

Pop pian kotona
Jenni Erkintalo ja Reká Király
2015
Etana editions


Kustantajalta 


On aina mukavaa kun saa kuulla uudesta kustantajasta. Tänä syksynä sain mukavan viestin Etana editionsilta, jossa minulle tarjottiin luettavaksi heidän kirjojaan. Lastenkirjallisuus kiinnostaa aina, ja varsinkin nyt kun maailmassani on yksi pikkuinen ihminen, jolle Etana editionsin minulle lähettämät kirjat sopivat varmasti todella hyvin. Tämä, Pop pian kotona, päätyy jouluksi pukinkonttiin, ja muut kirjat kulkevat sitten postin mukana ilahduttamaan pientä lukijaa.


Pop pian kotona kertoo pienestä pojasta Leosta ja hänen ystävästään Pop-linnusta. Tai ennen kaikkea Popista, joka eräänä päivänä tahtoo lähteä seikkailulle ilman Leoa. Alkaa pieni tarina, tarina jota on vauhditettu persoonallisella, värikkäällä kuvituksella jota lapsi varmasti katselee mielellään.

Tarinakin on mukava, ja kirja on juuri sopivaa kuunneltavaa pienellekin ihmiselle - sivuja ei ole hirveästi, ja tekstipätkät sivuilla ovat lyhyitä. Kuitenkin kirjassa on tarina, ja siinä on hyvä idea. Ennen kaikkea huomioni vei kuitenkin kirjan kuvitus, joka miellytti kovasti. Voin kuvitella että kirjan kuvituksesta pitävät myös lapset, sillä siinä käytetyt muodot ja kirkkaat värit ovat varmasti pienen lukijan mieleen. Voisinpa kuvitella lahjan saajan, 9kk kummityttöni, pitävän tästä kovasti.

Edellinen kirjalahjani kummitytölleni oli Kukkuu-kirja. Asettaa kirjalahjojen suhteen vähän paineita, kun Kukkuu kirjaa on luettu niin aktiivisesti, että luukut ovat lähteneet irti. Onneksi kirja on kuitenkin saatu korjattua, ja pieni lukija saa lukea kirjaa edelleen. Kummityttöni on aika vauhdikas tyyppi, tykkää mennä ja tehdä, mutta lukutoukka-kummitädille on ihanaa kuulla että hän kuitenkin jaksaa keskittyä lukemiseen. Hän pitää kirjoista, ja hiljentyy mielellään kuuntelemaan kirjaa, tai tutkimaan niitä itse.

Minulle on myös ilo, että kummityttöni opetataan lukemaan ja kuuntelemaan kirjoja: joka kodissa ei lapselle lueta muuta kuin pieniä iltasatuja, mutta siskoni ja hänen miehensä kyllä lukevat kummitytölleni paljon. Olen siitä hirmuisen iloinen! Tämä on saanut minut tarkkailemaan uusin silmin lastenkirjallisuutta, myös ihan pienille suunnattuja kirjoja, ja miettimään mistä tämä pieni ihminen voisi tykätä.

Ylihuomenna minä näen hänet taas! Olen odottanut joulua ihan eri tavalla nyt, kun siihen sisältyy tämän pienen ihmisen tapaaminen, ja nyt kun se alkaa olla käsillä niin en vain voi olla hymyilemättä. Olen aivan varma että joulustamme tulee lämminhenkinen ja ihana.

P.S. Sunnuntaiaamuni saivat tänään uutta, ihanaa sisältöä: Kakkosella alkoi tänään uusi lastenohjelma, Katti Matikaisen kirjamylly. Kattihan on varmasti tuttu monelle, minullekin hän on ollut tuttu jo vuosien ajan. On ollut ihanaa seurata Katin käyvän milloin teatterissa ja milloin missäkin kulttuuripaikassa, mutta kyllä lukutoukan sydäntä liikauttaa kun Katille on luotu kirjaohjelma. Joka oli todella hyvä! Hauska, lämminhenkinen ja todella mukava. Kirjahulluutta jo pienestä pitäen - mutta sopii myös meille lapsenmielisille aikuisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!